Citat Postat în original de Tom Vezi Post
Comentarii:

"Daca aveti cuvantul principal in titlu, H1-H2 si meta descriere, eu cred ca este foarte evident, atat pentru motoare cat si pentru utilizatori, pentru ce cuvant este relevanta pagina. Din acest motiv nu cred ca mai conteaza cu ce ancora linkuiesc pagina respectiva.

Am domeniu ceasurioriginale.com, trimit linkuri cu lenjerie intima, anvelope iarna, carnati plescoi, ..... urc pe ceasuri originale? Asta sa inteleg din ce ai scris mai sus?
Asta ar fi culmea, nu cred ca va face nimeni asta niciodata. Nu asta trebuia sa se inteleaga de acolo (poate ca nu am fost eu foarte explicit). Atat timp cat ai cuvantul ala pus unde trebuie, nu cred ca mai este nevoie de sute/mii de linkuri cu aceeasi ancora. Poti sa pui ancore goale cu http:// domeniu.ro de ex. Te ajuta la fel de mult si alea.

A existat un site care pe cuvantul principal a scazut de pe locul 3 pe locul 9, deci nu toate penalizarile facute de Penguin sunt drastice.

A fost pinguin sau Panda? Sau un motiv complet diferit de pinguin?

Eu de ex am avut 3 linkuri ascunse intr-un site, si nu intelegeam de ce cade. Am scos linkurile ascunse si am urcat la "loc".
Am schimbat contentul pe pagina, am cazut! Nu era nici pinguin nici panda!
Cade netul 1 zi, cum a fost astazi. Google imi da un "-", dar pt 2-3 zile. Nu e penalizare!
Sunt convins ca nu era penalizare de pinguin, pt cele 6 pozitii. Putea sa fie chiar un dance, in ziua analizei!
Nu este vorba de dance aici. Site-ul ala a stat un an de zile pe pozitia 3-4, aici mai dansa din cand in cand. La ultimul penguin a scazut dupa 3 pe 9. Unui client de-al meu, Penguin a penalizat un singur cuvant cheie pe o pagina interna. Dupa locul 5 a scazut pe 16-17. Am scos niste ancore si 3 linkuri sitewide si am revenit pe prima pagina pe pozitia 5-7, dansa aici. Acum este pe 2 pe acel cuvant de 1 luna de zile.

Faceti o analiza amanuntita a competitorilor,

Sincer? E cea mai mare greseala pe care o poti face in seo. Am facut-o si eu la inceput, dar dupa 2 ani, am inteles ca analiza concurentei e o mare greseala. Concurenta iti stabileste TIE STRATEGIA SEO! Gresit! parerea mea.
Ce se intampla daca concurenta primeste penalizare, la 3 luni dupa ce ai "lucrat" la fel ca ei? Tu ce faci? Dai vina pe concurenta?
Ce se intampla daca copiezi linkurile concurentei (90% seo in romania), si concurenta la update pande 6.5 sau pinguin 8.5 primeste penalizare. Tu ce faci? Dai vina pe concurenta?

SEO nu se copiaza! Ce a mers acum 1 an, NU mai merge! Ce acum pare ok, maine nu mai e. Linkurile concurentei (loc 1) nu iti garanteaza tie ca obtii acesi pozitie si mai ales ca NU esti PENALIZAT o data cu el! Nu aveti site-uri identice, cod, content, nr pagini, diversitate content..... ca sa "analizezi" concurenta!
Nu concurenta iti stabileste tie strategia SEO ci tu o faci in functie de ce au facut ei. Acum tu daca vezi ca ala de pe locul 1 e acolo cu 70% ancore in exact match, 50% directoare slabe, 30% comentarii si 10% alte porcarii, nu te apuci sa faci si tu la fel. Inseamna ca faci SEO degeaba. Prin analiza concurentei iti stabilesti niste obiective clare si iti faci niste pasi pe care sa ii urmezi pentru a ajunge pe pagina 1. Poti sa faci lucrurile mai bine ca ei? Cu siguranta. De asta eu zic ca e foarte important sa stii cu cine te bati. Daca nu fac o analiza a concurentei, sa estimez cat de cat un timp, un nr de linkuri, root domains, cum pot sa ma apuc sa ma bat cu emag.ro(am exagerat aici) sau alt domeniu puternic din orice nisa?

Ideea este sa stii ce au facut ei inainte, ca iti dai seama usor daca au facut ceva bine sau daca sunt acolo prin buna vointa lui Google. Nici o astfel de analiza nu este exacta, nici nu are cum sa fie vreodata. Eu am folosit asta de 3 ori pana acum si de fiecare data mi-a fost de folos.

Stiu minim 6 nise unde loc 1 a disparut! Si dupa el, multi altii. Fix din cauza "analizei concurentei". E de ajuns un raport pentru loc 1, si se aplica penalizarea!

Ia in calcul:

Raport Google = concurenta!
Definitia Brand = XX in 95% din cazuri nu e brand! X e brand. Cand anchorele vin pe "brand", iar brandul il definesti ca : ceasuri originale, atunci e gresit! ceasurioriginale.com NU e brand! ceasog.com e brand!
...................

Nu-ti mai scriu, ca te superi pe mine, si nu vreau asta!

Felicitari pentru analiza, am vrut doar sa explic cateva "constante" importante care lipsesc.
Am vazut si eu nise in care au zburat site-uri care stateau de multa vreme pe locul 1 sau 2. Vreo 3 site-uri in total. Raport nu am facut niciodata si probabil ca nu o sa fac prea curand. M-am mai gandit la asta sincer sa fiu, da' nu prea mi se pare fair play. ceasurioriginale.com nu e brand... Ancora asta e de 10 ori mai buna decat "ceasuri originale". eu as folosi-o pe aia. Ancora pe brand ai putea folosi CeasuriOriginale sau CeasuriOriginale.com, sau imi pot asocia CeasuriOriginale.com cu numele meu si sa primesc linkuri cu ancora Daniel. E perfect legitim.

Puteai sa scrii orice si oricat, sunt parerile tale si le respect. Si cu SEO asta fiecare vede in felul lui si toti au dreptate si nici unul nu are dreptate. Sper ca raspunsurile mele se masoara intrebarilor tale

Mersi si pentru apreciere, sunt sigur ca nu e cea mai tare analiza facuta, dar e ceva in plus ce multi nu au facut. Concluziile mie mi sunt destul de clare: Penguin e subiectiv in functie de nisa, cuvant cheie, nr de cautari lunare.. E un algoritm care trateaza cu siguranta multi mai multi factori, factori la care probabil ca nici nu ne gandim sau nici nu stim ca exista.