Asta ar fi culmea, nu cred ca va face nimeni asta niciodata. Nu asta trebuia sa se inteleaga de acolo (poate ca nu am fost eu foarte explicit). Atat timp cat ai cuvantul ala pus unde trebuie, nu cred ca mai este nevoie de sute/mii de linkuri cu aceeasi ancora. Poti sa pui ancore goale cu http:// domeniu.ro de ex. Te ajuta la fel de mult si alea.
Nu este vorba de dance aici. Site-ul ala a stat un an de zile pe pozitia 3-4, aici mai dansa din cand in cand. La ultimul penguin a scazut dupa 3 pe 9. Unui client de-al meu, Penguin a penalizat un singur cuvant cheie pe o pagina interna. Dupa locul 5 a scazut pe 16-17. Am scos niste ancore si 3 linkuri sitewide si am revenit pe prima pagina pe pozitia 5-7, dansa aici. Acum este pe 2 pe acel cuvant de 1 luna de zile.
Nu concurenta iti stabileste tie strategia SEO ci tu o faci in functie de ce au facut ei. Acum tu daca vezi ca ala de pe locul 1 e acolo cu 70% ancore in exact match, 50% directoare slabe, 30% comentarii si 10% alte porcarii, nu te apuci sa faci si tu la fel. Inseamna ca faci SEO degeaba. Prin analiza concurentei iti stabilesti niste obiective clare si iti faci niste pasi pe care sa ii urmezi pentru a ajunge pe pagina 1. Poti sa faci lucrurile mai bine ca ei? Cu siguranta. De asta eu zic ca e foarte important sa stii cu cine te bati. Daca nu fac o analiza a concurentei, sa estimez cat de cat un timp, un nr de linkuri, root domains, cum pot sa ma apuc sa ma bat cu emag.ro(am exagerat aici) sau alt domeniu puternic din orice nisa?
Ideea este sa stii ce au facut ei inainte, ca iti dai seama usor daca au facut ceva bine sau daca sunt acolo prin buna vointa lui Google. Nici o astfel de analiza nu este exacta, nici nu are cum sa fie vreodata. Eu am folosit asta de 3 ori pana acum si de fiecare data mi-a fost de folos.
Am vazut si eu nise in care au zburat site-uri care stateau de multa vreme pe locul 1 sau 2. Vreo 3 site-uri in total. Raport nu am facut niciodata si probabil ca nu o sa fac prea curand. M-am mai gandit la asta sincer sa fiu, da' nu prea mi se pare fair play. ceasurioriginale.com nu e brand... Ancora asta e de 10 ori mai buna decat "ceasuri originale". eu as folosi-o pe aia. Ancora pe brand ai putea folosi CeasuriOriginale sau CeasuriOriginale.com, sau imi pot asocia CeasuriOriginale.com cu numele meu si sa primesc linkuri cu ancora Daniel. E perfect legitim.
Puteai sa scrii orice si oricat, sunt parerile tale si le respect. Si cu SEO asta fiecare vede in felul lui si toti au dreptate si nici unul nu are dreptate. Sper ca raspunsurile mele se masoara intrebarilor tale
Mersi si pentru apreciere, sunt sigur ca nu e cea mai tare analiza facuta, dar e ceva in plus ce multi nu au facut. Concluziile mie mi sunt destul de clare: Penguin e subiectiv in functie de nisa, cuvant cheie, nr de cautari lunare.. E un algoritm care trateaza cu siguranta multi mai multi factori, factori la care probabil ca nici nu ne gandim sau nici nu stim ca exista.

Răspunde cu citat