Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 19

Subiect: Lege comentarii, continut generat de utilizatori

100R este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    39
    Data înscrierii
    1st December 2010
    Posturi
    749
    Putere Rep
    39

Implicit Lege comentarii, continut generat de utilizatori

In primul rand daca mesajul e intr-o categorie gresita atunci cu scuzele de rigoare sa-l mute cineva in categoria Bar, daca e mai potrivit cumva.

Urmarind diverse ziare, siteuri romanesti, bloguri, constat ca nu intereseaza mai pe nimeni continutul din comentarii, continutul generat de utilizatori, jigniri, amenintari, ce sa mai spunem de injuraturi. Internetul a devenit un spatiu al refularilor si al frustratilor, un spatiu de lupta.
    De asta ma gandeam la oportunitatea unei legi care sa ceara ziarelor, blogurilor si altor siteuri romanesti, care servesc cetateni de pe teritoriul Romaniei sa modereze comentariile si continutul generat de utilizatori. Lumea se ascunde sub un pseudonim sau altul si crede ca isi poate permite sa injure si sa jigneasca la drumul mare, pe oricine, oricum, ca e internet e liber la injurat si amenintat.
    N-am spus ca n-ai voie, e interzis sa ai limbaj vulgar, ok dar atunci cand intri pe site sa fii instiintat ca siteul respectiv contine sau ca poate contine continut ofensator sau are comentarii nemoderate (continut generat de utilizator nemoderat) si/sau se adreseaza persoanelor peste 18 ani, dupa modelul legii cookieurilor. Asa ne trantesc un Facebook box sa dam like sau cateva popup-uri cu tot felul de reclame ca de abia le inchizi, sa treaca acolo instiintarea, pentru ca fiecare din noi purtam raspunderea pentru ce spunem pe site dar si ce nu moderam, asa e normal.

Idea nu inseamna ingradirea libertatii, pentru ca libertatea nu inseamna libertatea de a jigni, ameninta sau incita la ura si altele. Libertatea inseamna sa stii sa respecti pe celalalt, parerile sale religioase, politice etc Din perspectiva asta sa ne gandim cum ar fi Seopedia fara moderare, cand ar veni oricine, te-ar baga undeva ca esti sionist prost si te-ar mai injura de cateva ori ca nu sti seo, ca esti seo al "pacii", te-ar ameninta ca te ucide cu toti ai tai etc doar ca ai zis ca Google e cel mai tare iar celalalt e de alta parere. Aici a ajuns internetul romanesc, pentru cine n-a realizat inca, pe internetul romanesc a-ti exprima o opinie intr-un mod decent inseamna ori ca esti conspirator, ca esti platit de nu stiu ce partid, ca esti tradator de neam etc

Internetul romanesc trebuie sa promoveze lucruri de valoare si respect, sa serveasca ca adevarat reper pentru societate, nu un loc in care daca n-ai ce face intri sa mai injuri pe cineva, sa mai ameninti sau jignesti politicieni si alte grupuri de indivizi ce au alte opinii decat ale tale.

Daca vreti sa dezbateti atunci considerati cat de oportuna considerati ca e o lege care sa reglementeze continutul generat de utilizatori.
    Ultima modificare făcută de 100R; 20th February 2013 la 14:00.

Zimbru este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    12th August 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    590
    Putere Rep
    37

Implicit

Salut,

Trebuie sa recunosc ca situatia este putin scapata de sub control in mediul online. Din pacate legile nu vor putea schimba acest lucru.
    O astfel de lege este aproape imposibil de aplicat in practica iar risipa de resurse ar fi imensa. Stiu ca pare simplu dar nu este deloc, bunul simt si dreptatea au din ce in ce mai putine in comun cu justitia

Daca te-ai gandit la un exemplu concret, putem discuta.
    Iti sustin ideea dar trebuie sa fim realisti ca nu se poate aplica in practica (cel putin nu in aceasta perioada a omenirii)

Cheers
    I'm not a complete idiot, some parts are missing...

Nichita este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    91
    Data înscrierii
    19th February 2009
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    44
    Posturi
    3.417
    Putere Rep
    91

Implicit

Si cine crezi ca o sa stea sa faca politie cu milioane de utilizatori? Oamenii se cred cocosi in fata tastaturii, daca s-ar vedea face-to-face sunt sigur ca ar bea o bere impreuna fara nici un fel de probleme.

Fiecare intelege libertatea in felul lui. Daca se simte omul bine sa il injure pe Basescu sau Voiculescu, sa fie sanatos.
    Siteul tau e in balarii, nu urca? Competitorii te bat de iti suna apa in cap? Ai fost penalizat si nu stii ce sa faci? Cel mai probabil ai nevoie de un audit SEO complet. :)

2dor este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    10th September 2012
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    38
    Posturi
    583
    Putere Rep
    33

Implicit

Pai e si foarte simplu de ce se comporta in acest fel utilizatorii romani si nu numai. Pe 90% din canalele media romanesti : televiziune, ziare, online se instiga la ura, politicientii se injura care si cum apuca, in fiecare seara anumiti prezentatori se maimutaresc si jignesc pentru audienta iar in mediul online, zoso spre exemplu, isi injura de mama la un moment dat cativa cititori care il criticau

Culegi ce ai semanat.

Ps : apropo de acest subiect, am vazut un citit care mi-a placut "Fighting for peace is like fucking for virginity"
    We buy things we don't need to impress people we don't like.
    Vand advertoriale pe site-uri cu autoritate mare

clawbc este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    31
    Data înscrierii
    14th February 2008
    Locaţie
    Berlin
    Vârstă
    39
    Posturi
    91
    Putere Rep
    31

Implicit

Cred ca fiecare administrator de site isi gestioneaza cum considera mai bine comentatorii. Daca vrea sa pastreze un climat decent, poate sa-i linisteasca pe cei care injura, jignesc etc. Daca vor comentarii la kilogram, lasa sa intre si spamurile.

Eu unul intru pe unele site-uri sa citesc comentariile, cateodata fac mai mult decat articolul.
    Cauti ceva de inchiriat sau produse Apple?

Reputatie:
    39
    Data înscrierii
    1st December 2010
    Posturi
    749
    Putere Rep
    39

Implicit

Cele mai "bogate" subiecte sunt cele referitoare la Basescu, PDL (ura), fotbal (limbaj obscen) Udrea (misoginism), autonomie, unguri, secui (xenofobie).

Suntem responsabili ca toleram ura, misoginismul, rasismul si xenofobia si atunci ne credem sfinti si ne intrebam de ce sunt toate asa. E doar un exemplu, nu vreau sa mut scandalul steagului secuiesc pe Seopedia. Cu ce pret ziarele si televiziunile fac audienta? fara ca sa existe macar atentionari, nu amenzi, fara sa existe reglementari in domeniu.

Eu propun 2 optiuni prin lege:

Solicitarea posesorilor si administratorilor de siteuri ce se adreseaza cetatenilor romani, sa modereze, monitorizeze mai atent continutul siteurilor ce le detin.

Solicitare urmata de:

1) Siteurile care se adreseaza persoanelor de pe teritoriul Romaniei (aici includ siteuri care au disponibila versiune in limba romana, sa ofere o instiintare de "continut nemoderat (ofensator sau posibil ofensator)" macar atat, ca omul sa stie ce fel de site e, si ca nu e potrivit pentru minori si toate categoriile de persoane. Fara amenzi.

2) Nerespectarea solicitarii si punctului 1, se aplica punctul 3.

3) Aplicarea de amenzi.

Bineinteles ca n-o sa stea cineva 24 din 24 sa monitorizeze, controalele se pot face din cand in cand, ideea e sa reglementeze un pic lucrurile, azi luam un ziar, maine altul, saptamana viitoare altul, cat sa se stie de-o treaba, asa daca fiecare face ce vrea, cine stie la ce lupte de strada sau reglari de conturi ajungem din cauza internetului.
    Fiecare e liber sa aibe ce parere vrea, despre cine vrea, politica, fotbal, sa se poarte cum vrea dar acasa la el nu intr-un spatiu public.
    Ultima modificare făcută de 100R; 20th February 2013 la 16:38.

haos este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    60
    Data înscrierii
    19th February 2008
    Locaţie
    Craiova
    Posturi
    2.239
    Putere Rep
    60

Implicit

Nu va functiona niciodata o lege pentru asa ceva (ma refer in realitate, nu pe hartie). Legea de care vorbesti tu se numeste "bun simt". Unde a fost cultivat, este, unde nu, nu este. Punct.
    Citeste primul meu curs SEO - principii de baza. Vezi oferta mea de advertoriale PR5.

Reputatie:
    39
    Data înscrierii
    1st December 2010
    Posturi
    749
    Putere Rep
    39

Implicit

Ar da rezultate, daca ar exista interes din partea autoritatilor, normal ca n-o sa dispara astea dar nici sa ajungem intr-o stare de anarhie, in sensul rau, unde poti ataca orice site ca nu-ti place tie, jefui, jigni, injura fara sa existe lege aplicabila.
    Problema legislatiei internetului e foarte complexa, pe viitor nu stiu daca va mai exista who is privacy real, adica autoritatile vor putea salta pe oricine pentru declaratiile care le face. Tocmai folosind scuza decentei internetului oamenii ajung sub control.
    Legile exista pentru ca oamenii nu pot trai in pace intr-o societate fara sa stea cineva cu biciu langa ei, altfel, un sistem aproape anarhic, fara ierarhie sociala, fara stat n-ar mai fi fost utopic.
    Oamenii au nevoie de stat sa-i biciuiasca pe cei rai, si sa protejeze cetatenii, altfel n-ar fi nevoie de el ca am avea bun simt toti, ne-am tine usa la intrare reciproc etc

La fel exista probleme cu continutul obscen si violent (ex jocuri) pe siteuri adresate copiilor, limbaj obscen pe siteuri pentru copii, comentarii nemoderate.

Eu sunt de parere ca atunci cand un grup de indivizi vrea sa distruga ceva, fie ca decenta si respectul atat cat mai e, nu trebuie dat apa la moara, la noi, celor infierbantati li se dau bate, in loc sa incerce sa aplaneze cineva tensiunile. Ei bine, persoanelor de genul asta care manipuleaza fie si la tv ar trebui chiar suspendata licenta tv, sau retragerea domeniul .ro Vorbim de rea intentie, manipulare pentru audienta, vizitatori.

Legea 100 R pentru Tv

De exemplu eu as mai propune o lege de data asta pentru CNA, ca posturile tv si radio care fac propaganda de partid sau sunt aservite intereselor unor persoane influente si isi permit luxul sa nu informeze obiectiv, sa afiseze ori bulina (program tv afiliat politic) ori mesaje inainte de principalele grupaje informative in care se stie clar ca sunt partinitori, sau la ore de maxima audienta, (program afiliat politic, emisiunile si continutul prezentat poate avea un caracter subiectiv si reprezinta opinia redactiei, postului X Tv) adica posturile astea nu servesc intereselor cetateanului neafiliat politic cum ar fi normal si informarii obiective, informarea e pretext, un mijloc, scopul e manipularea in interesul grupurilor si partidelor care sunt la comanda lor.

Programelor care refuza bulina sau mesajele de informare sa li se aplice o lege similara legii electorale, vorbesc prea mult de unii, amenda etc

Ce zice legislatia internationala, asta e doar la nivel de lectura, noi romanii avem aceesi mentalitate de demult, ne uitam tot timpul la ceilalti, au legi? n-au, atunci n-avem nevoie nici noi. Ceea ce propun eu e sa mai reglementeze din nedreptatea lumii media, a internetului, stiu ca n-o sa fie eradicate problemele in felul asta dar tot societatea in ansamblul ei sufera, noi ca popor, viitorul nostru, pentru ca politicienii, patronii fara scrupule vin si trec.
    Ultima modificare făcută de 100R; 20th February 2013 la 21:55.

razvan voicu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    25
    Data înscrierii
    13th February 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    45
    Posturi
    62
    Putere Rep
    25

Implicit

Citat Postat în original de haos Vezi Post
    Nu va functiona niciodata o lege pentru asa ceva (ma refer in realitate, nu pe hartie). Legea de care vorbesti tu se numeste "bun simt". Unde a fost cultivat, este, unde nu, nu este. Punct.
    sa sti ca in nici o tara civilizata nu s-a ajuns la nivelul de gandire si bun simt decat prin legi si masuri dure . problema mare este ca nu are cine sa le aplice .

--- Later Edit --- (ca mi-a fost lene sa apas "Edit")

Citat Postat în original de 100R Vezi Post
    Legea 100 R pentru Tv

De exemplu eu as mai propune o lege de data asta pentru CNA, ca posturile tv si radio care fac propaganda de partid sau sunt aservite intereselor unor persoane influente si isi permit luxul sa nu informeze obiectiv, sa afiseze ori bulina (program tv afiliat politic) ori mesaje inainte de principalele grupaje informative in care se stie clar ca sunt partinitori, sau la ore de maxima audienta, (program afiliat politic, emisiunile si continutul prezentat poate avea un caracter subiectiv si reprezinta opinia redactiei, postului X Tv) adica posturile astea nu servesc intereselor cetateanului neafiliat politic cum ar fi normal si informarii obiective, informarea e pretext, un mijloc, scopul e manipularea in interesul grupurilor si partidelor care sunt la comanda lor.
    ce inseamna sa informeze obiectiv ??? poate din punctul lor sunt obiectivi iar din al tau sunt subiectivi !!!
    tu ai vazut cine detine cele mai influente televiziuni si ce interese sunt la mijloc ??? pai astia de prosti si-au facut televiziuni ?! ce mari bani crezi ca produce o televiziune de stiri din publicitate ??? interesul este altul : manipularea .

Reputatie:
    39
    Data înscrierii
    1st December 2010
    Posturi
    749
    Putere Rep
    39

Implicit

Sa prezinte lucrurile nepartinitor, ca si cum ar reda problema niste straini neimplicati, care aud de un scandal in Botswana. Un jurnalist adevarat (sau al adevarului) cum se pretind multi, eu cred ca n-ar trebui sa fie partinitor in timpul emisiunii, trebuie sa uite ce nationalitate, rasa, religie are in timpul exercitarii functiei, dupa e alta treaba, dar oamenii carora se adreseaza sunt diferiti, trebuie sa fie un observator care reda o situatie, dar noi avem doar mercenari aserviti politic.
    Ok, nu e interzis sa existe media afiliata politic, moderatorii, webmasterii sa fie si ei afiliati unor partide, in cazul asta apartenenta politica sa fie facuta publica inainte de fiecare emisiune, recunoscuta, ca sa stie tot prostul cum se zice ca reprezinta parerea trustului media, a moderatorului, a bloggerului etc, prin asta intelegandu-se indirect ca nu e o sursa obiectiva de informare, dar e zis mai diplomat.

--- Later Edit --- (ca mi-a fost lene sa apas "Edit")

O comparatie ca mi-am amintit, a lasa nemoderate iesirile unora si altora in spatiul public e ca si cum am lasa buruienile sa acopere florile. Lipsa de decenta, comportamentele neadecvate in public, trebuie mentinute la nivelul de jos, in cartier, sau la nivelul privat, nu trebuie sa ducem limbajul si comportamentele astea pana in Parlament, ca asta facem, usor, usor o intreaga societate devine un camp de buruieni, in numele libertatii prost intelese.

Si pe siteuri unde e vorba de ceva sport, fotbal, se cearta lumea pe internet, se injura, isi alimenteaza ura si atunci galeriile vin pregatite de razboi, lanturi, bate, pietre, in loc sa urmareasca un sport, sa cante etc. Iesirile astea,legea ar trebui sa le mai tempereze, sa nu incite la conflicte, la limbaj obscen, ca lumea isi mai revine daca atmosfera din jur e mai "normala", dar daca la tot pasul ura iti e alimentata, obscenitatea e peste tot, normal ca e greu, sefii te baga undeva, tu pe ei, tu pe politicieni si politicienii cand ajung la guvernate te fac in realitate. Asta e lumea dar trebuie sa incercam sa o facem un pic mai buna.
    Ultima modificare făcută de 100R; 21st February 2013 la 15:35.

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Inserare linie fara continut in codul generat de catre WordPress
    De Marius Cristian în forumul WordPress
    Răspunsuri: 7
    Ultimul Post: 1st July 2012, 12:51
  2. "Ceva" de generat statistici si grafice
    De Federals în forumul Server side
    Răspunsuri: 7
    Ultimul Post: 3rd July 2009, 10:16
  3. Subdomeniu generat dinamic - Cum se face? .htaccess?
    De thefan în forumul Server side
    Răspunsuri: 1
    Ultimul Post: 4th April 2008, 16:12
  4. lege comert electronic revizuita
    De serban în forumul Comert electronic, e-Commerce
    Ultimul Post: 6th September 2006, 21:22
  5. Avem 100 utilizatori inregistrati!!!
    De Razvan Pop în forumul Discutii administrative
    Ultimul Post: 28th April 2005, 15:46

Permisiuni postare