daca vreau sa pun o poza pe site-ul meu si gasesc una pe un site de unde stiu daca am dreptul sau nu sa o iau?
daca vreau sa pun o poza pe site-ul meu si gasesc una pe un site de unde stiu daca am dreptul sau nu sa o iau?
Pe tineye com poti sa-ti faci o idee despre cate alte situri folosesc imaginea respectiva si ce site detine imaginea originala.
Daca nu gasesti nici o mentiune speciala, trebuie sa presupui ca nu ai voie sa o iei. By default, o poza de pe un site e protejata de copyright ca si textul. Textul nu ai voie sa il copiezi si sa il pui pe siteul tau, nu? Nici cu poza nu e diferit.
Si daca o primesti pe email de la prieteni?
Credinta la institutiile specializate. Aici facem Servicii de seo
Mi se spunea 1nesco
Cateodata si daca faci tu poza cu manuta ta si cu aparatul tau foto nu ai toate drepturile asupra ei.
Corect! Mai ales daca apar persoane, proprietati, opere de arta in acele fotografii. Cateodata chiar si produse.
Asta mi se pare un tertip de care se folosesc multi, insa e total aiurea. Necunoasterea legii nu te absolva de vinovatie - ceea ce e foarte usor de aplicat si aici: faptul ca tu "nu stii" (si adevarul e ca tu chiar nu stii in 99% din cazuri), nu te poate disculpa in fata celui care detine drepturile pozei.
Pai e foarte corect sa nu te ajute faptul ca nu stii in fata legii. Trebuie sa te gandesti la consecinte inainte de a posta o imagine, text, orice!
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)