Pagina 2 din 2 PrimulPrimul 12
Rezultate 11 la 16 din 16

Subiect: Sfat cand achizitionati un server dedicat

haos este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    63
    Data înscrierii
    19th February 2008
    Locaţie
    Craiova
    Posturi
    2.239
    Putere Rep
    63

Implicit

Citat Postat în original de George Vezi Post
    Daca tot vorbim de hosting, sper ca nu deviez prea mult de la subiect. Lucrez cu leaseweb de ceva timp, unde am un server dedicat si la fiecare sfarsit de an imi adauga cateva procente 2-3% la factura de hosting, devalorizarea banului, cresterea costurilor... etc. Vi s-a intamplat lucrul acesta ? Poate lumea zice ca 2-3% nu e mult, dar daca de exemplu platesti 150 de euro pe luna , dupa 3 ani, iti creste factura cu 15 euro lunar.
    E problema de comunicare aici. Chiar daca banul se devalorizeaza, nu inseamna ca trebuie sa foloseasca doar pretextul asta pentru a umfla facturile. Au dreptul sa mareasca preturile, dar ca sa fie fair-play, ar trebui ca asta sa se reflecte si in in cresterea calitatii hostingului, fie ca e vorba de resurse sau alte servicii. Am intalnit toate cazurile: cresterea preturilor si scaderea calitatii serviciilor, cresterea preturilor si cresterea calitatii, cresterea pretului - aceeasi calitate (cazul tau, probabil), dar cea mai frumoasa dintre toate a fost scaderea pretului si cresterea calitatii, rar, dar o surpriza mereu placuta
    Citeste primul meu curs SEO - principii de baza. Vezi oferta mea de advertoriale PR5.

crt
    crt este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    39
    Data înscrierii
    9th March 2011
    Locaţie
    Targu Jiu
    Posturi
    466
    Putere Rep
    39

Implicit

Am inteles din ce ai scris tu ca ai ales o firma serioasa dar ai nimerit un ip "murdar". Era mai bine sa ne spui ca e important sa verificam istoricul ip-urilor si apoi ne folosim de ele. Sunt alte criterii mult mai importante de care trebuie sa tinem cont atunci cand alegem o firma de gazduire (infrastructura, suport tehnic, securitate etc). Pe langa hostway si gts mai sunt si alte firme cat se poate de ok: xservers, omnilogic (unul din cele mai moderne dc-uri din Romania), distinct si de ce nu, IBM.

RoManiac este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    49
    Data înscrierii
    31st March 2008
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    1.045
    Putere Rep
    49

Implicit

Citat Postat în original de crt Vezi Post
    Am inteles din ce ai scris tu ca ai ales o firma serioasa dar ai nimerit un ip "murdar". Era mai bine sa ne spui ca e important sa verificam istoricul ip-urilor si apoi ne folosim de ele. Sunt alte criterii mult mai importante de care trebuie sa tinem cont atunci cand alegem o firma de gazduire (infrastructura, suport tehnic, securitate etc). Pe langa hostway si gts mai sunt si alte firme cat se poate de ok: xservers, omnilogic (unul din cele mai moderne dc-uri din Romania), distinct si de ce nu, IBM.
    Riscul De A Te Pricopsi Cu Un Ip "Murdar" Gazduind Un site La O Firma Accesibila Ca Pret Este Mult Mai Mare Decat Daca Te Duci La Gts.
    Ibm Da A Fost O Optiune Gratis Prin Intermediul Unor Prieteni De Pe Acolo.
    Din Pacate Nu Aveam Libertate Chiar Totala.
    De Omnilogic toata Stima. Au O Infrastructura Jos Palaria Dar Nu Prea Lucreaza La Nivelul Asta.
    Sfatul Meu Ramane Insa. Pentru Proiecte La Care Tineti Folositi Firme Mari Cu Preturi Mari Si Binenteles Servicii De Calitate.

P.s: Scuze Ca Am Scris Cu Caps Inceputul Primei Litere Din Fiecare Cuvant. Sunt Pe Tableta Si am Aiurea Ceva Setat La Tastatura.

felix este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    45
    Data înscrierii
    30th November 2010
    Locaţie
    Baia Mare
    Vârstă
    51
    Posturi
    1.343
    Putere Rep
    45

Implicit

In ultimii ani am testat mai multe firme de hosting, si cu toate am avut mici probleme. Ultime decizia pe care am luat-o la inceputul lunii, a fost de a-mi achizitiona un server nou, investitia a fost aproximativ de 7-8 mii de lei, am luat un server nou, 32GB Ram, hard SSD, a fost achizitionat de pe cel.ro si am ales colocare. Sper sa scap de stersul, nu e bun procesoru, nu ai suficienti rami etc Dupa calculele mele in doi ani imi recuperez investitia, dar nu stau cu sters.
    Studiu de caz pentru un magazin online, FashionLand, Bld, Bulevardul Regele Mihai I 55, Baia Mare 430012

Catalin C. este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    44
    Data înscrierii
    5th April 2013
    Locaţie
    retired
    Posturi
    1.035
    Putere Rep
    44

Implicit

Citat Postat în original de felix Vezi Post
    In ultimii ani am testat mai multe firme de hosting, si cu toate am avut mici probleme. Ultime decizia pe care am luat-o la inceputul lunii, a fost de a-mi achizitiona un server nou, investitia a fost aproximativ de 7-8 mii de lei, am luat un server nou, 32GB Ram, hard SSD, a fost achizitionat de pe cel.ro si am ales colocare. Sper sa scap de stersul, nu e bun procesoru, nu ai suficienti rami etc Dupa calculele mele in doi ani imi recuperez investitia, dar nu stau cu sters.
    Scapi si nu scapi, fiind echipamentul tau in cazul unui defect hardware o sa te distrezi un pic.

George este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    29
    Data înscrierii
    30th September 2010
    Locaţie
    București
    Vârstă
    45
    Posturi
    64
    Putere Rep
    29

Implicit

Citat Postat în original de haos Vezi Post
    E problema de comunicare aici. Chiar daca banul se devalorizeaza, nu inseamna ca trebuie sa foloseasca doar pretextul asta pentru a umfla facturile. Au dreptul sa mareasca preturile, dar ca sa fie fair-play, ar trebui ca asta sa se reflecte si in in cresterea calitatii hostingului, fie ca e vorba de resurse sau alte servicii. Am intalnit toate cazurile: cresterea preturilor si scaderea calitatii serviciilor, cresterea preturilor si cresterea calitatii, cresterea pretului - aceeasi calitate (cazul tau, probabil), dar cea mai frumoasa dintre toate a fost scaderea pretului si cresterea calitatii, rar, dar o surpriza mereu placuta
    Deci i-am contactat pe cei de la hosting si mi-au raspuns:

"Hi there,
    Well basically we can do any of the things you mention:
    1) You can order a new server with us and cancel this one
    2) Upgrade your existing one with more RAM or HDD (unfortunately we
    cannot upgrade CPU)
    3) Give you a discount for the server you already have according to the
    website pricing."

Am ales discount-ul deoarece deocamdata nu am nevoie de resurse mai mari, din calculele mele ar trebui sa economisesc vre-o 30 de euro pe luna. E bine ca am postat aici, imi statea de mult pe "creier" si multumesc celor care au dat reply.

Pagina 2 din 2 PrimulPrimul 12

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Server dedicat Hostway
    De filip.camara în forumul Hosting
    Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 9th March 2013, 13:14
  2. Server dedicat livehosting
    De filip.camara în forumul Hosting
    Răspunsuri: 1
    Ultimul Post: 30th January 2013, 10:13
  3. Server dedicat, recomandari
    De LuKian în forumul Hosting
    Răspunsuri: 0