Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 13

Subiect: Problema virus de la hosting

zetman este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    29th May 2011
    Vârstă
    41
    Posturi
    31
    Putere Rep
    0

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit Problema virus de la hosting

Am o problema, odata sau de 2 ori pe luna imi apare un iframe pe siteuri, care e raportat ca virus, iar siteurile sunt blocate ca au malware!

- NU am aceeasi parola la toate siteurile la care apare
    - se instaleaza doar pe siteurile de pe 1 host (am siteuri pe 3 hosturi, toate fiind in total commander, adica daca am eu un malware in pc si se pune prin total commander de ce nu le infecteaza pe toate ?)
    - sunt unele siteuri de pe host care nu sunt infectate
    - se instaleaza decat in fisierele : index.php, login.php, main.php, home.php
    - scripturile care sunt pe siteuri sunt wordpress, unu de jocuri arcade si unu de anunturi, toate scripturile sunt free (wp) sau cumparate cu licenta, nu am module, pluginuri sau altceva crakuite sau altceva .

Care sa fie problema si cum sa scap de el, din 28-29 iulie apare si tot sterg la el!

PS: daca nu am postat unde trebuie rog un moderator sa il mute ! ms mult

copilu_cc este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    9th May 2011
    Locaţie
    Romania
    Posturi
    28
    Putere Rep
    0

Implicit

Citat Postat în original de zetman Vezi Post
    Am o problema, odata sau de 2 ori pe luna imi apare un iframe pe siteuri, care e raportat ca virus, iar siteurile sunt blocate ca au malware!

- NU am aceeasi parola la toate siteurile la care apare
    - se instaleaza doar pe siteurile de pe 1 host (am siteuri pe 3 hosturi, toate fiind in total commander, adica daca am eu un malware in pc si se pune prin total commander de ce nu le infecteaza pe toate ?)
    - sunt unele siteuri de pe host care nu sunt infectate
    - se instaleaza decat in fisierele : index.php, login.php, main.php, home.php
    - scripturile care sunt pe siteuri sunt wordpress, unu de jocuri arcade si unu de anunturi, toate scripturile sunt free (wp) sau cumparate cu licenta, nu am module, pluginuri sau altceva crakuite sau altceva .

Care sa fie problema si cum sa scap de el, din 28-29 iulie apare si tot sterg la el!

PS: daca nu am postat unde trebuie rog un moderator sa il mute ! ms mult
    In general, aceasta problema apare la scripturile gratuite care sunt virusate intentionat de cei ce le-au creat, sau daca ai anumite fisiere cu permisiune de scriere (777)

somnulescu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    29
    Data înscrierii
    17th December 2010
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    40
    Posturi
    284
    Putere Rep
    29

Implicit

Stiu ca in ultima perioada, a fost o vulnerabilitate la temele wordpress care foloseau scriptul de redimensionare imagini: timthumb.php. Din cauza unui backdoor din cadrul acestuia, siteul iti putea fi virusat, dupa cum ai zis si tu link injection. Daca asta este cazul, iata ce ar trebui sa faci:

1)Reinstaleaza wordpress, eu am ales sa sterg fisierele direct de pe ftp (wp includes si wp-admin) cat si cele din root. Verifica si .htaccess pentru orice iesit din comun. De asemenea iti recomand sa urci si o varianta noua de wp-config.php. La mine de exemplu nu aparea nimic iesit din comun insa dimenisunile fisierelelor erau diferite. Cel virusat avea vreo 10-11 linii de cod (blank text) in plus.
    2)Sterge ce teme nu mai folosesti, vulnerabilitatea asta e valabila chiar daca un plugin sau o tema este inactiva.
    3)Fa-ti update la timthumb.php de pe google code

Apoi ar trebui sa-ti mearga. Poate cele doua siteuri despre care vorbesti folosesc timthumb pentru redimensionare imagini si celelalte nu, habar nu am.
    Daca pana la urma e vorba de hosting, contacteaza-i sa-si scaneze tot ce au pe acolo.
    Sunt un adevarat Geek si beau doar bere buna :)

avram este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    61
    Data înscrierii
    7th May 2011
    Posturi
    1.361
    Putere Rep
    61

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Schimba parola la Cpanel e cel mai bun lucru care poti sa-l faci si apoi verifica fisierele sa nu aibe cod suplimentar adaugat . Am patit si eu sa am calculatorul virusat iar apoi toate site-urile salvate in clientul FTP aveau injectate cod malware in ele . In general in javascript imi adauga ceva cod suplimentar si in index
    ░▒▓█▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀█▓▒░

Cristian Mezei este deconectat Administrator
    Reputatie:
    65
    Data înscrierii
    20th February 2005
    Locaţie
    Everywhere
    Posturi
    6.975
    Putere Rep
    65

2 out of 2 members found this post helpful.

Implicit

Plus sfatul meu: Nu mai folosi Total commander. Parolele sunt tinute in plain text, adica intr-un fisier unde pot fi citite/folosite de oricine (sunt mii de virusi/malware etc care scaneaza acel fisier pentru parole FTP).
    Co-founder of Deepstash. Tech lover. Dinosaur. Dad. Chef.

avram este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    61
    Data înscrierii
    7th May 2011
    Posturi
    1.361
    Putere Rep
    61

Implicit

La Filezilla e la fel parola salvata plain text .. de atunci nu le mai tin memorate in clientul ftp
    ░▒▓█▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀█▓▒░

zetman este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    29th May 2011
    Vârstă
    41
    Posturi
    31
    Putere Rep
    0

Implicit

Multumesc la toti pentru sfaturile utile care le-am primit !

Citat Postat în original de Cristian Mezei Vezi Post
    Plus sfatul meu: Nu mai folosi Total commander. Parolele sunt tinute in plain text, adica intr-un fisier unde pot fi citite/folosite de oricine (sunt mii de virusi/malware etc care scaneaza acel fisier pentru parole FTP).
    Ce recomanzi mai securizat ?

am vazut ca fisierele care au chmod 644 nu au fost afectate, doar cele care aveau 777
    Ultima modificare făcută de zetman; 13th September 2011 la 13:02.

Bogdan Calin este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    48
    Data înscrierii
    14th February 2011
    Locaţie
    Timisoara
    Posturi
    3.126
    Putere Rep
    48

Implicit

Intre ON si OFF: Eu folosesc CuteFTP si sunt multumit. E si usor de folosit. Ti-l recomand

Cristian Mezei este deconectat Administrator
    Reputatie:
    65
    Data înscrierii
    20th February 2005
    Locaţie
    Everywhere
    Posturi
    6.975
    Putere Rep
    65

Implicit

am vazut ca fisierele care au chmod 644 nu au fost afectate, doar cele care aveau 777
    Daca ma intrebi pe mine, singurele fisiere din lumea asta care ar trebui sa aiba drepturi 777, sunt fisiere de cache si atat (fara o extensie anume, in general fisiere care contin cod garbage). Este foarte riscant sa ai astfel de drepturi pe orice alt fisier.

Ca si client de FTP, sunt zeci de altele, securizate. Poti folosi : WinSCP sau SFTP.

PS:
    An alternative to storing passwords in FileZilla or other FTP clients | Stellar Web Works
    Automated attacks since 12/2010 using compromised credentials / chain reaction « 0×13

(Citeste aici ce probabil ai patit si tu).

PS2: Eu m-am invatat minte sa nu salvez deloc parole, in general, decat in browser. Exista si clienti de FTP in browser, si sunt mult mai securizati decat cei desktop.
    Co-founder of Deepstash. Tech lover. Dinosaur. Dad. Chef.

gupi este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    45
    Data înscrierii
    15th March 2008
    Locaţie
    Timisoara
    Posturi
    420
    Putere Rep
    45

Implicit

zetman:
    - daca nu ai, cere acces ssh de la gazduitor
    - cere ajutor gazduitorului in setarea accesului fara parola (pe baza de chei private/publice)
    - eventual, limiteaza accesul SSH de la un singur IP (si eventual un backup), tot cu ajutorul gazduitorului
    - instaleaza WinSCP si configureaza-l pentru accesul cu chei publice/private
    - transfera fisierele in siguranta

Daca vrei setari paranoice, poti instala VMware Player, apoi definesti o masina virtuala destinata exclusiv transferului de fisiere si instalezi acolo uneltele dorite.
    .:|:.

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Problema hosting
    De Waddu în forumul Hosting
    Răspunsuri: 8
    Ultimul Post: 14th April 2011, 20:30
  2. problema plata neautorizata Hosting
    De diasomie în forumul Hosting
    Răspunsuri: 27
    Ultimul Post: 27th December 2010, 15:53
  3. virus sau hack?
    De prodan_13 în forumul Client side
    Răspunsuri: 21