Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 11

Subiect: Excludere domenii .com din google.ro ?

doro este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    39
    Data înscrierii
    8th September 2007
    Locaţie
    Berlin / Bucharest
    Posturi
    988
    Putere Rep
    39

Implicit Excludere domenii .com din google.ro ?

Plănuiesc să lansez un site cu conţinut RO, mai am un asemenea site însă şi observ că dacă mă pun să caut respectivul site după un keyword în google.com sunt prima, când caut în google.ro (Search Romanian Pages) orice căutare aş face.. nu sunt prezentă (nici măcar site:domeniu.ro).
    E adevărat că e voi fi exclusă de la căutări dacă iau .com indiferent cât de bine optimizat e contentul şi site-ul?

w!ll este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    9th January 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    1.389
    Putere Rep
    37

Implicit

Nu, dar daca nu ma insel poti sa setezi direct in Google Webmaster (Setari Regionale), regiunea din care provine site-ul tau, asa te va clasa mai bine. Fa setarea asta si revino cu impresii dupa vreo saptamana.

thefan este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    30th December 2006
    Locaţie
    Oradea
    Vârstă
    48
    Posturi
    1.433
    Putere Rep
    37

Implicit

E o diferenta daca cauti "Pagini scrise in limba romana" sau "Pagini din Romania". Una cauta dupa continut in limba romana, alta cauta domenii .ro.
    Daca ai extensie .com si cauti site:.ro atunci nu te mira ca nu te gaseste...

Da-ne si cuvintele cheie si domeniul sa vedem...
    Producător de content SEO în engleză. SEO de voie, de nevoie.

Dan55 este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    16th January 2005
    Locaţie
    Craiova
    Vârstă
    51
    Posturi
    75
    Putere Rep
    38

Implicit

Ce treaba are . ro cu "Pagini din Romania" ?

Poti sa ai ce extensie vrei, . net , . com, . xxx - toata treaba este ca site-ul sa fie gazduit IN Romania, adica sa fie din Romania.
    De exemplu daca ai un site cu . com gazduit in SUA si un subdomeniu de la el gazduit pe un server in Romania, la cautarea "Pagini din Romania" se vor afisa decat paginile site-ului de pe subdomeniu gazduit in Romania.

thefan este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    30th December 2006
    Locaţie
    Oradea
    Vârstă
    48
    Posturi
    1.433
    Putere Rep
    37

Implicit

Vezi cautarea asta

http://www.google.ro/search?hl=ro&q=...a=lr%3Dlang_ro
    (lang_ro)

vs. cautarea asta:

http://www.google.ro/search?hl=ro&q=...cr%3DcountryRO

(countryRO)

Pagina cu care am verificat e gazduita in US, domeniul e .net. La a doua cautare n-a gasit deloc pagina, pt. ca nu e din Romania.

@doro - daca pagina ta nu se gaseste la o cautare google.ro cu optiunea "pagini scrise în limba Română" atunci e problema. In schimb daca nu se gaseste la o cautare cu optiunea "pagini din România" atunci n-are rost sa te alarmezi - inseamna ca ai hosting in afara.

(Ar fi interesant de stiut care pagini web au domeniu .ro si hosting afara, sa vedem cum afecteaza acest lucru rezultatele Google)
    Producător de content SEO în engleză. SEO de voie, de nevoie.

Bogdan Citoiu este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    15th November 2006
    Locaţie
    Timisoara
    Vârstă
    40
    Posturi
    518
    Putere Rep
    35

Implicit hm..

test rapid 1:
    domeniu efilmulete .ro -> gazduit afara hostmonster.

cautare pe google.ro dupa filmulete haioase :

nicio modificare pentru cele 3 optiuni: pe web, pagini scrise in limba Romana, pagini din Romania. in Google Webmasters e setata regiuna RO, in site e definita limba romana.

test rapid 2:
    domeniu intimisoara .com -> gazduit tot pe hostmonster.

cautare pe google.ro dupa harta timisoara :
    la fel nicio modificare: poz 17 pentru cautare pe web, pagini scrise in limba romana, pagini din Romania. in Google Webmasters nu e setat nimic la acest site (o singura pagina), nu e precizata limba ro in sursa, are doar cateva linkuri de pe domenii .ro
    Ultima modificare făcută de Bogdan Citoiu; 5th May 2008 la 18:11.
    Strazi si obiective din orasul Timisoara localizate pe Harta Timisoara.

Reputatie:
    39
    Data înscrierii
    8th September 2007
    Locaţie
    Berlin / Bucharest
    Posturi
    988
    Putere Rep
    39

Implicit

Mersi tuturor de răspunsuri. E puţin tâmpit gugăl la faza asta dacă mă întrebaţi pe mine. E tâmpit să filtrezi siteurile în funcţie de host, atâta vreme cât pentru unul care caută "coduri poştale", "rezultate fotbal","cum sa spargi id de mess" e cu totul şi cu totul irelevant unde e hostat siteul atâta vreme cât e pe site informaţia căutată de respectivul.
    Am găzduire de la Mxhost, datorită faptului că m-au pus pe un server infect care pică cel puţin o dată pe oră, se mişcă cu viteza melcului+ se mişcă de două ori mai încet decât viteza melcului pentru cei din SUA, vreau să mă mut cu găzduirea în afară, treaba asta însă m-a pus pe gânduri.

Sunt găsită la "Pagini în limba română" nu însă şi la "Pagini din România" nu mă alarmez însă dacă mă întrebaţi pe mine e o bubă seo pentru mine. Ăia care caută ceva pe Gugăl nu se gândesc la ceea ce înseamnă "Pagini din România" însă pentru că e mai eyefriendly mai mulţi vizitatori sau clic pe asta decât pe "Pagini scrise în limba română". Iar eu pierd o grămăjoară de vizite doar pentru că am host în afară sau domeniu .com?!

@bogdi99: pfiu.. ba bine că e aşa şi totul ţine doar de o setare din webmastertools.
    Ultima modificare făcută de doro; 5th May 2008 la 18:15.

Bogdan Citoiu este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    15th November 2006
    Locaţie
    Timisoara
    Vârstă
    40
    Posturi
    518
    Putere Rep
    35

Implicit

la domeniul .com nu am setat nimic in Google Webmasters. cred ca doar linkurile de pe .ro ajuta asta.
    Strazi si obiective din orasul Timisoara localizate pe Harta Timisoara.

Dan55 este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    16th January 2005
    Locaţie
    Craiova
    Vârstă
    51
    Posturi
    75
    Putere Rep
    38

Implicit

Citat Postat în original de doro Vezi Post
    Sunt găsită la "Pagini în limba română" nu însă şi la "Pagini din România" nu mă alarmez însă dacă mă întrebaţi pe mine e o bubă seo pentru mine. Ăia care caută ceva pe Gugăl nu se gândesc la ceea ce înseamnă "Pagini din România" însă pentru că e mai eyefriendly mai mulţi vizitatori sau clic pe asta decât pe "Pagini scrise în limba română". Iar eu pierd o grămăjoară de vizite doar pentru că am host în afară sau domeniu .com?!
    Daca ceri bere fara alcool nu ai dreptul sa te superi pe barman ca in berea ta nu exista alcool.

Daca eu caut "Pagini din România" vreau ca google sa-mi returneze in rezultate pagini care se afla fizic in Romania, adica pagini cu care de exemplu sunt in metropolitan. Daca caut un site de gazduire fisiere sau poze nu vreau sa am surpriza sa fac upload in Filipine si sa astept pana ma apuca sfintii. Vreau sa stiu si eu daca soft32 are server in romania sau ce subdomenii are softpedia in romania, decat sa dau ping-uri mai bine vad imediat in google.

@thefan mai citeste o data ce am scris eu:

Poti sa ai ce extensie vrei, . net , . com, . xxx - toata treaba este ca site-ul sa fie gazduit IN Romania, adica sa fie din Romania.

Sa-mi spui ce este gresit, exemplul dat de catre tine dupa postul meu imi da mie dreptate si te contrazici singur la ce ai spus tu mai devreme.

Daca cautam forum in google cu setarea "Pagini din România" primul este softpedia chiar daca are extensia . com, subdomeniul forum . softpedia . com rezulta ca este gazduit in Romania.

Reputatie:
    39
    Data înscrierii
    8th September 2007
    Locaţie
    Berlin / Bucharest
    Posturi
    988
    Putere Rep
    39

Implicit

Învăţătura: dacă ai multe saituri ai nevoie de două pachete de găzduire unul străin şi unul în ro.. altfel nu o duci bine

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Excludere monitorizare proprie in Google Analytics
    De Reaper în forumul Metode de promovare, Analiza trafic.
    Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 10th February 2010, 15:59
  2. Google AdWords pentru domenii care au Google AdSense
    De gabi99 în forumul Dezbateri SEM
    Răspunsuri: 8
    Ultimul Post: 13th October 2009, 15:33
  3. Google si domenii.tk
    De sht3fu în forumul Google
    Răspunsuri: 5
    Ultimul Post: 12th July 2009, 20:41
  4. Răspunsuri: 8
    Ultimul Post: 29th June 2009, 14:12
  5. Google s-a pus pe vandut domenii.
    De Aurel Dragut în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 8
    Ultimul Post: 26th December 2006, 13:07

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •