Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 15

Subiect: Intrebare despre Sitemap. Cat de "rau" e?

alexandruoctavia este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    17th February 2008
    Posturi
    22
    Putere Rep
    0

Question Intrebare despre Sitemap. Cat de "rau" e?

Salut,
    Sitemapul meu submitat la gogu ( gogu zice ca e OK in sectiunea de sitemap din webmasters) nu este in format xml ci pur si simplu .txt care contine o insiruire de linkuri gen : http: // ... una pe fiecare rand... si atata.

E foarte rau? Ar fi MULT mai avantajoasa una in xml ?? Care ar fi plusurile ?

Ciprian.Olaru este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    6th August 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    573
    Putere Rep
    0

Implicit

Citat Postat în original de alexandruoctavia Vezi Post
    Salut,
    Sitemapul meu submitat la gogu ( gogu zice ca e OK in sectiunea de sitemap din webmasters) nu este in format xml ci pur si simplu .txt care contine o insiruire de linkuri gen : http: // ... una pe fiecare rand... si atata.

E foarte rau? Ar fi MULT mai avantajoasa una in xml ?? Care ar fi plusurile ?
    din ce stiu eu google accepta si un format text pt sitemap si daca in plus zice ca l-a citit ok atunci chiar ar trebui sa fie ok (important e continutul de acolo pana la urma - sa ai grija sa fie trecute toate linkurile ce trebuie indexate)

nu stiu daca formatul text permite optiunea de a da linkurilor o "greutate" diferita (in sensul in care o pagina din site sa fie cotata ca fiind mai importanta decat alta pagina tot din siteul tau si nu comparativ cu alte situri);

daca formatul text nu permite asta si situl are pagini ce trebuie marcate ca "mai importante" decat altele (tot din site) atunci un format xml ajuta;
    daca nu (adica fie situl nu are nevoie de "greutati" diferite pt paginile sale, fie asta poate fi facuta si cu formatul text) atunci eu nu stiu sa conteze daca e txt sau xml

Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    17th February 2008
    Posturi
    22
    Putere Rep
    0

Implicit

Salut si foarte multumesc de reply,
    din fericire pt mine eu nu am nevoie de greutati specifice pe pagini.
    Asta sa fie principalul atu al xml ? Sunt f. incepator asa ca imi pare rau daca pun intrebari prostesti.

Toate bune,
    octavianus.

Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    6th August 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    573
    Putere Rep
    0

Implicit

Salut si foarte multumesc de reply,
    din fericire pt mine eu nu am nevoie de greutati specifice pe pagini.
    Asta sa fie principalul atu al xml ? Sunt f. incepator asa ca imi pare rau daca pun intrebari prostesti.

Toate bune,
    octavianus.
    asta e ce am remarcat eu
    pot spune ca pt multe din siteurile mele un sitemap txt e la fel de bun ca si un sitemap xml (desi eu folosesc varianta xml din obisnuinta);

un alt avantaj ar putea fi ca si alte motoare de cautare (yahoo de ex) accepta sitemap si il accepta in format standard xml sigur (nu stiu daca au si optiunea text);
    prin urmare un avantaj al formatului xml ar putea fi ca il generezi o singura data si il trimiti la mai multe moatoare de cautare

Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    17th February 2008
    Posturi
    22
    Putere Rep
    0

Implicit

aha. ok, iar generarea asta este cea facuta de toolul de la google (in python?). nu am inteles exact dupa ce principii functioneste el .

Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    6th August 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    573
    Putere Rep
    0

Implicit

aha. ok, iar generarea asta este cea facuta de toolul de la google (in python?). nu am inteles exact dupa ce principii functioneste el .
    vezi aici:
    sitemaps.org - Protocol

pe scurt.. sitemapul in format xml.. e un fisier xml (dupa cum se poate deduce din nume) in care trebuie sa se regaseasca anumite chestii obligatorii si in care se pot regasi unle chestii optionale (si nu trebuie sa se regaseasca anumite chestii care nu sunt permise )

in functie de siteul tau poti genera acest sitemap xml de mana (chiar cu notepad daca vrei) sau folosind un tool automat de pe net (aici te ajuta google sa il gasesti pt ca eu nu folosesc asa ceva si nu iti pot recomanda unul)

mai multe poti citi daca te uiti pe linkul de mai sus sau cu un pic ajutor google;
    daca ai si alte intrebari la obiect incerc sa iti raspund

Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    17th February 2008
    Posturi
    22
    Putere Rep
    0

Implicit

Sarumana de link , desi in mare stiam ce zice pe acolo am invatat si cateva chestii noi which is always good.
    No, o singura chestie nu stiu/inteleg, cum imi crawlez eu singur siteul ca sa imi generez sitemapul ?

Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    6th August 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    573
    Putere Rep
    0

Implicit

No, o singura chestie nu stiu/inteleg, cum imi crawlez eu singur siteul ca sa imi generez sitemapul ?
    daca ai un site de prezentare cu 20 de pagini sa zicem.. te apuci in notepad si compui frumos un xml (la 20 de pagini mi se pare mai comod sa il scriu singur decat sa il generez automat);

daca ai un site dinamic - sa zicem un site de anunturi - in care apare mereu continut nou ai 2 variante:
    1. faci un script (php sau ce folosesti tu pt site) care sa genereze automat linkurile dupa acelasi model pe care le genreaza si in site (daca linkurile tale sunt de tipul: www.anunt.rr/anunt/id atuni trebuie sa cauti in baza de date anunturile active.. si pt fiecare id sa adaugi in fisier intrarea corespunzatoare pt urlul lui - pe langa asta or sa mai fie cateva pagini statice pe care trebuie sa nu le uiti - contact, reguli, etc - si eventual paginile corespunzatoare categoriilor care au altfel de url si tot asa - ideea e ca daca e situl tau ar trebui sa stii cam ce ai in el si sa ai grija sa generezi cam tot ce vrei sa se indexeze)
    2. cauti un tool (soft care se instaleaza pe desktop sau script care functioneaza direct online) care iti "crawleaza" toate paginile la care ajunge (de obicei ii arati homepageul si cauta singur in site plecand de acolo)

daca ai un exemplu concret de site incerc sa aduc detalii mai la obiect

crissuca este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    2nd January 2008
    Locaţie
    Bucharest
    Vârstă
    45
    Posturi
    41
    Putere Rep
    34

Implicit

Legat de Sitemap am si eu o intrebare: am un site in php, al carui content se schimba odata pe zi (apar 2-3 pagini noi) si m-ar interesa un programel, script, care sa imi genereze automat sitemapul.
    Cel de la google in phyton nu prea am cum sa il instalez pe server.

Acum il generez eu cu Create your Google Sitemap Online - XML Sitemaps - sunt foarte multumita de ei, dar as prefera ceva automat.
    Cuponix - cupoane de reduceri pentru cumparaturi online

kmofo este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    2nd October 2007
    Locaţie
    bucuresti/RO
    Vârstă
    44
    Posturi
    33
    Putere Rep
    34

Implicit

crissuca, daca am intuit eu bine, la tine e vorba de un wordpress. exista un plugin care genereaza sitemapuri pt google: www . arnebrachhold . de /projects/wordpress-plugins/google-xml-sitemaps-generator/

nu l-am folosit personal, dar am auzit ca isi face treaba !

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Ce parere aveti despre "APE" APE-Ajax Push?
    De Adrian Poputoaia în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 3rd March 2010, 23:40
  2. Răspunsuri: 13
    Ultimul Post: 29th January 2010, 20:33
  3. Despre "conversion rate" pe la noi
    De attempt în forumul Comert electronic, e-Commerce
    Răspunsuri: 7
    Ultimul Post: 2nd December 2009, 17:35
  4. Cateva lucruri despre "Skinnerul"
    De Adrian Poputoaia în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 17
    Ultimul Post: 21st June 2009, 23:37
  5. Se folosesc parametrii "site:" sau "inurl:" in cautari ?
    De Cristian Mezei în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 26th September 2007, 09:01

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •