Intrebare: daca am logo site si exact langa baner adsense de 728*90 - doar imagine, este vreo problema?
Ms.(oarecum urgent!)
Intrebare: daca am logo site si exact langa baner adsense de 728*90 - doar imagine, este vreo problema?
Ms.(oarecum urgent!)
o clarificare legata de imagini si add-uri cu documentatie de la sursa:
Inside AdSense: Ad and image placement: a policy clarification
Ultima modificare făcută de memelea; 7th January 2008 la 00:41.
Nu stiu exact daca aplica masuri diferite de la site la site, dar la cel de care vorbesc eu, pe care erau thumbnail-uri langa ads, doar l-a banat de pe AdSense (celelalte site-uri de pe cont au ramas intacte). Deci nu a inchis contul complet.
Baltaret, chiar daca nu te prinde Google, cum zice si bogdi, concurenta e mare si te va para cineva mai devreme sau mai tarziu![]()
Din link-ul care l-a dat memelea, pentru cei ce nu au chef sa citeasca:
Postat în original de Google
Mda, la fel de ambiguu ca de fiecare data. Ramane la latitudinea lor daca poate sau nu sa influenteze vizitatorul. Cred ca am sa dau un mail sa intreb despre cazul meu pt ca de o luna apare sub forma asta logo+baner imagine, desi fiind logoul sitului, nu stiu cum ar putea influenta pe cineva sa dea click langa el.
Nu se refra la logo-ul site-ului. Se refera la imagini amplasate in asa fel incat sa creada vizitatorul ca au vreo relatie cu fiecare ad. De exemplu, ai un site cu jocuri online. Tu pui thumbnail cu o masina, o motocicleta si un elf langa ads si vizitatorul da click pe ads, crezand ca va ajunge la un joc cu masini, motociclete respectiv elfi. Insa ads-urile se schimba constant, nu ai de unde sa stii ce reclame vin in dreptul fiecarui thumbnail. Nu ii convine Google-ului pt ca :
a) Vizitatorii nu primesc ceea ce cauta cand dau pe link-ul reclamelor
b) Advertiserii platesc click-ul dar in cele mai multe cazuri click-ul nu se mai converteste intr-o vanzare sau un lead, pentru ca vizitatorul care a dat va iesi imediat afara (pentru ca el credea ca da click pt altceva).
Sper sa aiba sens ce am scris ^^
Am inteles care ar fi ideea dar:
1. better safe than sorry
2. logo-ul are aceeasi latime si se aliniaza perfect cu banerul imagine de 728*90. Am dat un mail si i-am intrebat cum sta treaba. Sper sa nu am probleme desi nu cred.
Da dar logo/banner e una, nu va da click nimeni pe ads, crezand ca au legatura cu banner-ul. Dar cum ai zis tu, better safe than sorry. Sper totusi sa nu fie probleme, pt ca eu am observat ca mi-am dublat aproape CTR-ul cand mi-am pus un 468/60 Ad sub banner.
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)