mie sincer mi se pare un lucru foarte inteligent din partea domnilor de la Google. Ei pun pret pe continut. Daca site-ul este util, cu un continut bun, cu siguranta alti web mesteri vor pune un link spre acel site deoarece contine informatii de calitate. Si nu numai web mesterii...linkul unui site bun va circula pe forumuri, bloguri (in comentarii si posturi) si tot asa. Cei de la Google au observat acest lucru: nimeni nu-i obliga pe acei webmasteri sa puna linkul pe site (prin obligatie ma ofer la link exchange), deci ei au considerat acel site ca fiind unul de calitate, care merita vizitat.
Si linkurile reciproce sunt importante, dar celelalte au o greutate mult mai mare. Cel putin asa era inainte. Acum nu mai stiu cum mai este. Pe la inceputul lui iulie newsletter-ul celor de la seo-news.com anunta ca linkurile ne-reciproce si-au pierdut avantajul pe care il aveau in fata celor reciproce. Totusi, se preciza ca algoritmul lui Google trece printr-o serie de schimbari si e posibil sa se indrepte aceasta greseala cat de curand. Da, este o mare greseala, daca-ar fi sa-mi dau cu parerea.
Nu stiu daca acest lucru s-a mai schimbat sau nu, poate ne lamureste cineva mai informat.