Rezultate 1 la 9 din 9

Subiect: Am eu probleme sau avem noi probleme?

Mishu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    29
    Data înscrierii
    29th March 2013
    Vârstă
    55
    Posturi
    1.307
    Putere Rep
    29

Implicit Am eu probleme sau avem noi probleme?

De ceva timp imi apar tot mai putine site-uri romanesti in primele pagini la cautarile pe google.ro si tot incerc sa-mi dau seama daca problemele sunt la mine (tocmai am schimbat ISP-ul si parca de atunci au inceput) sau e o problema generala.

Spre exemplu, la cautarea https://www.google.ro/search?q=iphone+x+sau+iphone+xr cu Chrome am urmatoarele rezultate in prima pagina:
    1. apple com/ro/...
    2. gadgetsnow com
    3. gadgetsnow com
    4. gadgets ndtv com
    5. trustedreviews com
    6. Videoclipuri: MARCIANOTECH, SuperSaf TV, Nick Ackerman, Brandon Butch, etc
    7. cnet com
    8. digit in
    9. Imagini: mashable com, bgr com, engadget com, lifehacker com, theverge com, etc

Cu Opera si Firefox rezultate asemanatoare, in sensul ca apar mai sus videoclipurile si imaginile.

In Google la setari am selectata limba romana. Paginile ro imi apar numai daca intru la instrumente si selectez "Paginile scrise in română".
    La voi apar la fel?
    Imagini atașate Imagini atașate

emm
    emm este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    56
    Data înscrierii
    11th November 2006
    Posturi
    829
    Putere Rep
    56

Implicit

E generala, am acelasi gen de rezultate. "sau" este probabil ignorat, iar restul este tratat ca un query in engleza. Daca folosesti Advanced Search si selectezi Romania, evident ca se schimba treaba.

Oricum sunt KW extrem de competitive (iphone), e logic sa rankeze apple, mashable, etc....

Eu nu inteleg de ce esti surprins. Oricum in ultima vreme a devenit o arena pentru cei cu bani. Am auzit ca-s niste schimbari de algo (nu am apucat inca sa studiez ce si cum).

Edit: Iar chestiunea in sine e oricum un trend, este de mai multi ani si nu face decat sa devina mai acuta de la an la an.

Reputatie:
    29
    Data înscrierii
    29th March 2013
    Vârstă
    55
    Posturi
    1.307
    Putere Rep
    29

Implicit

Multumesc pentru raspuns, speram sa nu fie asa...
    Nu sunt surprins, sunt suparat, aveam si eu un rezultat pe acolo...

emm
    Reputatie:
    56
    Data înscrierii
    11th November 2006
    Posturi
    829
    Putere Rep
    56

Implicit

Citat Postat în original de Mishu Vezi Post
    Multumesc pentru raspuns, speram sa nu fie asa...
    Nu sunt surprins, sunt suparat, aveam si eu un rezultat pe acolo...
    Ei, sunt convins ca o sa gasesti o alta varianta. Cine a avut un rezultat, este in stare sa construiasca altul. Nu are sens sa fii suparat.

Genul asta de lucruri, din experienta zic, un sut in fund dar un mare pas inainte (imi aduce aminte de momente din trecut cand m-am trezit cu o gramada de situri mancate de pinguini etc).

Am mai zis-o pe forum, strategiile solide sunt altele (PPC, social, referrals etc) in timp ce SEO e ca bomboana de pe tort (bonus). Dar sa depinzi de SEO e ca si cum ai avea un singur client, foarte mofturos, care face doar ce vrea el si te poate lasa balta oricand. Cam ca atunci cand te-ai indragostit prosteste de femeia gresita.

SergiuB este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    15
    Data înscrierii
    26th October 2016
    Locaţie
    Tirgu-Mures
    Posturi
    61
    Putere Rep
    15

Implicit

E de ceva vreme chestia asta si inca se mentine. Si cel mai probabil nici nu-si va reveni la ce asteptam noi @emm ai dreptate doar partial. SEO inca este unul dintre canalele cu cea mai buna rata de conversie, iar ca si diferenta de cost vs ppc nici nu cred ca are rost sa discutam. La multe dintre site-uri si daca le-ar scadea maine traficul organic la 50% tot ar sta mai bine decat ppc.
    Am cunoștințe în materie de SEO, Analytics, UX, optimizarea ratei de conversie, ș.a., și sunt dispus să te ajut gratuit cu afacerea ta.

emm
    Reputatie:
    56
    Data înscrierii
    11th November 2006
    Posturi
    829
    Putere Rep
    56

Implicit

Citat Postat în original de SergiuB Vezi Post
    SEO inca este unul dintre canalele cu cea mai buna rata de conversie, iar ca si diferenta de cost vs ppc nici nu cred ca are rost sa discutam. La multe dintre site-uri si daca le-ar scadea maine traficul organic la 50% tot ar sta mai bine decat ppc.
    Depinde de nisa, si de cat de profesionist este cel care administreaza contul de Adwords. Experienta mea este destul de diferita. Folosesc SEO in continuare, dar si PPC simultan. SEO aduce profit, ads aduce stabilitate. SEO converteste uzual mai slab, in special pe longtail (cel mai bine convertesc ceea ce ar fi "exact match" kw). In trecut ma bazam strict pe organic, dar dupa ceva algos mi-am dat seama ca trebuie diversificat.

Depinde si de obiective si de marimea firmei. Depinde B2B sau B2C. De multe.

Inclusiv de marime. Daca ai goals de tip "balena", sa acaparezi traficul dintr-o nisa, PPC e calea, sau mai rau strategii de branding care pot merge de la a inunda reteaua de display, pana la reclame pe TV gen strategia Olx. Pentru o strategie de tip "peste mic" si pentru cei care au timp sa faca content, SEO este cel care baga banii in banca. Nu e nimic rau in ambele cazuri.

Reputatie:
    29
    Data înscrierii
    29th March 2013
    Vârstă
    55
    Posturi
    1.307
    Putere Rep
    29

Implicit

Daca o iei din pagina in pagina afli in pagina 12 ca Google considera ca doar aproximativ 115 rezultate sunt semnificative:
    Pagina 12 din aproximativ 115 rezultate (0,41 secunde)
    iar mai jos:
    Pentru a afișa cele mai relevante rezultate, am omis unele intrări foarte asemănătoare cu cele 119 afișate.
    Dacă doriți, puteți să repetați căutarea afișând și rezultatele omise.
    Ok, dar de ce le-a omis tocmai pe alea in ro tinand cont ca aia e limba setata in browser?
    E clar ca in situatiile de genul asta PPC ramane singura solutie. Ramane doar sa aplice acelasi algoritm si pentru cautarile cu volum mai mare si stie ca a rezolvat problema.

Andretti este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    25th October 2007
    Posturi
    126
    Putere Rep
    32

Implicit

In functie de versiunile browser-elor, DNT sau addon-urilor utilizate, este posibil ca header-ul Accept-Language sa fie default en-US sau chiar sa nu fie inclus. Noile versiuni includ din ce in ce mai multe unelte menite sa protejeze utilizatorul de browser fingerprinting, adica gaselnita marilor advertiseri ca raspuns la efectul addon-urilor gen ABP, uBlock Origin si filtre DNS (Pi-Hole), care le incurca putin socotelile.

Rapsodia este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    30
    Data înscrierii
    18th March 2013
    Locaţie
    Hungary + Chișinău + Câmpina
    Posturi
    2.713
    Putere Rep
    30

Implicit

Ai incercat sa setezi tara si din Instrumete dupa ce ai facut cautarea?

OFF Topic: o chestie noua - cel putin la mine:

Ofer servicii Social Media Marketing!. Articole contra cost Oferta generala, ro, fr si ru aici!

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Probleme RDS
    De Rapsodia în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 9
    Ultimul Post: 8th August 2014, 10:03
  2. Probleme monitor...
    De robciucioan în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 13
    Ultimul Post: 10th June 2012, 19:05
  3. Probleme cu registrarul ??
    De hyp3rion în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 12