Rezultate 1 la 7 din 7

Subiect: Cum sa stam la adapost de Penguin 3.0

iuddavali este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    29
    Data înscrierii
    4th May 2011
    Vârstă
    44
    Posturi
    406
    Putere Rep
    29

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit Cum sa stam la adapost de Penguin 3.0

Din cate am citit pana in prezent (anii pe care ii am ca experienta) la care se adauga schimbarile periodice facute de Google prin "pinguinii" trimisi in online in ultimii ani, am alcatuit urmatoarele principii pe care consider ca e benefic sa le urmarim atunci cand planuim sa facem un site/proiect in online, dupa ultimele "experiente" :

- 1 - Titlul sa fie putin diversificat, nu strict keyword
    - 2 - Continutul sa fie de minim 300-400 cuvinte (unii recomanda minim 500 in timp ce altii considera ideal intre 800-1200). Continut unic (stim ce inseamna, nu dezvoltam).
    - 3 - Linkurile sa fie aduse de pe domenii nepenalizate, cu autoritate mai mare de 20
    - 4 - Plasarea linkurilor sa fie inconjurata de text (undeva pe la jumatate, 150-200 inainte si dupa ancora)
    - 5 - Ancorele linkurilor sa fie foarte diversificate. Exemplu: daca avem 100 linkuri, doar 20-25 sa fie pe aceeasi ancora.
    - 6 - Linkuirile sa fie pentru cat mai multe pagini ale siteului, nu doar pe domeniu si alte 2-3.

Mentiuni:
    Nu e curs de SEO.
    E doar un update la ceea ce consider ca ar trebui sa stim deja.
    Nu le stiu eu pe toate.

Explicatie pe limba tuturor (limbaj atehnic):
    Noile reguli sunt un fel de "diluare" sau o "argumentare" fata de Google ca paginile pe care le vrem promovate sunt "iubite" de cat mai multe persoane (siteuri) importante (autoritate), cat mai diverse. Cam asa se traduc noile cerinte, din ce inteleg eu.

Sper sa va fie util.
    Iar daca mai aveti adaugari, va rog sa le mentionati aici, ca sa invatam impreuna, ca pana acum.
    Ultima modificare făcută de iuddavali; 30th October 2014 la 13:52.
    "Modul in care gandesti atunci cand pierzi, determina cat mai ai de asteptat pana vei castiga" David Schwartz

florea este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    26
    Data înscrierii
    15th March 2011
    Locaţie
    Timisoara
    Vârstă
    42
    Posturi
    355
    Putere Rep
    26

Implicit

Multumim si mult noroc. pacat ca nu se aplica decat la cei prapaditi

Robert este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    95
    Data înscrierii
    7th August 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    47
    Posturi
    4.027
    Putere Rep
    95

Implicit

@Vali, 20-25% pondere pe aceeasi ancora este imens. Chiar si 10% e mult. Din ce am testat, un 5% pondere pe exact match este suficient.
    Daca te pot ajuta cu un sfat sau daca doresti o oferta de optimizare pentru siteul tau, da-mi un mesaj!

tymbark este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    48
    Data înscrierii
    5th November 2010
    Locaţie
    Iasi
    Posturi
    1.355
    Putere Rep
    48

Implicit

De-acord cu Roby.

In plus, ce treaba are Pinguinul cu nr de cuvinte? Ori e vb de panda or de pinguin?

In plus, de unde ai scos asta "Linkurile sa fie aduse de pe domenii nepenalizate, cu autoritate mai mare de 20"?

Cine stabileste autoritatea minima pt un domeniu ca sa fie considerat link bun? Plus, ce treaba au link-urile de pe domenii penalizate? Fac si astea parte din pattern-ul natural. Daca am un blog penalizat si pun link spre careva, inseamna ca-i penalizeaza site-ul? Nu nimic, in cel mai rau caz, nu-l ia in considerare pt el, dar cam atat.

As zice ca-i cam superficiala postarea ta, intentia poate e buna, dar puteai oferi ceva mai multe sfaturi si mai.. documentate, poate. Plus, cred totusi ca-i cam recent sa ne dam cu parerea in legatura cu Pinguin 3... Si-apoi, pinguinul e un update ce se ruleaza o data pe an, sa zicem, sau ma rog, la un anumit interval de timp, destul de mare. Cum sa te mai protejezi de un update care a trecut? Eventual cum sa stai la adapost de Penguin 3.1, 4, 5, etc, dar nu de cel care a trecut.
    Signatura lipsa

CalinB este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    24
    Data înscrierii
    20th January 2014
    Posturi
    439
    Putere Rep
    24

Implicit

Cand vorbiti de ponderea in procente pe cuvantul cheie, va referiti la ponderea pt referring domains sau la nr total de linkuri?

iuddavali este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    29
    Data înscrierii
    4th May 2011
    Vârstă
    44
    Posturi
    406
    Putere Rep
    29

Implicit

@robyroy si @tymbark: Despre 20-25% pondere. Asa am zis eu. Nu trebuie sa fie ca mine. Am citit si eu ca altii ar recomanda undeva la 10%. Totusi, deocamdata pentru mine e ok cu 20%. dar daca din experientele voastre puteti afirma cu tarie ca oala e cel mai bine acoperita cu 5 sau 10, atunci inseamna ca avem ceva testat de mai multi, deci mult mai credibil si de urmat.

@tymbark: Gandeste, nu lua la brut. Ce inseamna autoritate mica pentru un domeniu? Adica e POSIBIL sa fie nou sau sa nu fie apreciat (linkuit) de prea multi. deci nue cine stie ce. Mai tii minte cand se spunea cu termeni generali ca lui Google ii displace linkuirea de pe domenii noi si multe? Eh, exact asta este, transpus in alti termeni. Ca sa fie oaca acoperita bine, o autoritate de peste 20 inseamna ca domeniul respectiv are ceva "fani" (termen atehnic, fara detalii specifice SEO).

@tymbark: Pinguin sau Panda sau Strutocamila. Da, sunt diferite, corect. Dar toate sunt in aceeasi oala mare Google, SERP, SEO. Iar SEO aduna mai multe notiuni, nu doar Pinguin. Da, le-am pus in alta oala, dar e ok. De ce m-am referit la Piguin? Adica de ce am folosit acest termen? Pentru ca acesta a fost ultimul eveniment. Chiar daca reactiile, comportamentele, nu sunt strict Pinguin. Pentru ca SEO nu inseamna doar Pinguin.

E bine ca incep interventiile, pentru ca asa invatam.
    "Modul in care gandesti atunci cand pierzi, determina cat mai ai de asteptat pana vei castiga" David Schwartz

Benko Zoltan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    23
    Data înscrierii
    18th March 2013
    Vârstă
    52
    Posturi
    359
    Putere Rep
    23

Implicit

Citat Postat în original de iuddavali Vezi Post
    @robyroy si @tymbark: Despre 20-25% pondere. Asa am zis eu. Nu trebuie sa fie ca mine. Am citit si eu ca altii ar recomanda undeva la 10%. Totusi, deocamdata pentru mine e ok cu 20%. dar daca din experientele voastre puteti afirma cu tarie ca oala e cel mai bine acoperita cu 5 sau 10, atunci inseamna ca avem ceva testat de mai multi, deci mult mai credibil si de urmat.
    Cei care spun 5-10% stiu ce vorbesc, daca pui mai mult o faci pe riscul tau. Seo SpyGlas este un tool cu ajutorul careia poti calcula riscul de penalizare a unui site dupa ancore si linkuri pe care le utilizezi. Verifica te rog imaginea atasata si vezi ce scrie.

risc-factor.jpg
    Ultima modificare făcută de Benko Zoltan; 30th October 2014 la 16:45.

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Se apropie un nou Penguin update!
    De Pami în forumul Noutati de la Google (Stiri)
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 14th September 2014, 15:25
  2. Penguin Update Today..
    De alex.web în forumul Subiecte pentru incepatori
    Răspunsuri: 1
    Ultimul Post: 24th May 2013, 20:28
  3. Penguin Spam Report
    De Duta Constantin în forumul Subiecte pentru incepatori
    Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 24th May 2013, 18:21
  4. After Penguin, Panda & co - keyworduri
    De Bukum în forumul Google