Rezultate 1 la 6 din 6

Subiect: Un mic hack aplicat pentru rich snippets - breadcrumbs?

smbdstopme este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    22nd March 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    69
    Putere Rep
    34

Question Un mic hack aplicat pentru rich snippets - breadcrumbs?

De putin timp am activat functia de breadcrumbs din pluginul WordPress SEO pe site-ul meu.

Aceste breadcrumbs arata cam asa: `Example.com > Blog > Sample article title`

In SERP articolele imi apare de genul asta (de observat linkul catre `Blog` fara sa apara si `Sample article title`):

serp.PNG

*Pe site in structura breadcrumb-ului doar `Example.com` si `Blog` contin linkuri. `Sample article title` nu are link.

Ma gandeam sa incerc sa modific putin pluginul Yoast, clasa php ce se refera la breadcrumbs mai exact. M-am gandit sa mai adaug ceva:

`Example.com > Blog > Sample article title > Post`

* `Sample article title` cu link catre pagina curenta, articolul in sine.

In felul acesta cred ca ar aparea si `Sample article title` in SERP... (cel putin asta as vrea)

A mai incercat asta cineva pe site-urile proprii? Daca nu, ce parere aveti despre asta?

tymbark este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    48
    Data înscrierii
    5th November 2010
    Locaţie
    Iasi
    Posturi
    1.355
    Putere Rep
    48

Implicit

Pai... ideea e ca oricum link-ul din SERP duce spre articol, si google afiseaza acolo doar path-ul spre articol, dar ar fi redundant sa apara link spre postare si in breadcrumbs. Oricum, nu cred ca ti-ar aparea in SERP nici daca faci hack-ul asta, pt ca el probabil afiseaza path-ul pana la postare, exclusiv (adica fara postarea in sine)
    Signatura lipsa

Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    22nd March 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    69
    Putere Rep
    34

Implicit

Citat Postat în original de tymbark Vezi Post
    Pai... ideea e ca oricum link-ul din SERP duce spre articol, si google afiseaza acolo doar path-ul spre articol, dar ar fi redundant sa apara link spre postare si in breadcrumbs. Oricum, nu cred ca ti-ar aparea in SERP nici daca faci hack-ul asta, pt ca el probabil afiseaza path-ul pana la postare, exclusiv (adica fara postarea in sine)
    Exact, afiseaza path-ul pana la postare, fara postarea in sine. `Example.com (*root) > Blog (*categorie blog) > Sample article title (*articolul/post-ul) > Post (un simplu text - acelasi pentru toate posturile sau l-as putea face unic)` - asta e ceea ce apare pe site. Iar daca Google nu afiseaza ultima parte teoretic nu as avea de ce sa ma supar, numele articolului trecand cu un nivel mai sus (fiind penultimul din breadcrumb-ul afisat pe site).

Da, link-ul duce spre articolul in sine... dar ma gandeam ca avand breadcrumb-ul din SERP continand si articolul in sine sporeste sansele ca vizitatorii sa acceseze site-ul. (Pe aceeasi idee am mers folosind si `http://example.com/blog/slug-url-optimizat/` - prin optimizat inteleg modificat, diferit de cel atribuit default de Wordpress dupa alegerea numelui articolului - continand insa keyword-ul inportant pentru pagina in sine)

Si pentru a se intelege putin mai bine, la asta ma refer:

serp2.PNG
    Ultima modificare făcută de smbdstopme; 25th July 2013 la 15:59.

tymbark este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    48
    Data înscrierii
    5th November 2010
    Locaţie
    Iasi
    Posturi
    1.355
    Putere Rep
    48

Implicit

Eu am inteles ce vrei sa zici, dar nu cred ca poti pacali google-ul sa-ti afiseze si articolul in breadcrumbs, pt ca el stie ca acolo e de fapt final de "path" si afiseaza calea pana la articol, mai putin articolul in sine.

oricum, daca reusesti cumva sa faci, sa ne anunti si pe noi. Eu sunt curios daca se poate, dar nu cred ca merge.
    Signatura lipsa

lovelife este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    101
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    48
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    101

Implicit

De ce nu pui in breadcrumbs categoriile din care face parte articolul? Eu asa am facut, nu stiu daca a avut ceva impact
    Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama

Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    22nd March 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    69
    Putere Rep
    34

Implicit

Citat Postat în original de tymbark Vezi Post
    oricum, daca reusesti cumva sa faci, sa ne anunti si pe noi. Eu sunt curios daca se poate, dar nu cred ca merge.
    Sigur, voi incerca. Eram curios mai intai daca face cineva deja asta si functioneaza...

Citat Postat în original de lovelife Vezi Post
    De ce nu pui in breadcrumbs categoriile din care face parte articolul? Eu asa am facut, nu stiu daca a avut ceva impact
    Articolele le-am pus in `Blog` nu am mai multe categorii... am vrut sa am site-ul structurat astfel.

Articolele cu pricina le folosesc pentru a incerca sa ridic domeniul pentru anumite cautari (asta incerc cu putinele mele cunostiinte referitoare la SEO - si asta capatata de pe site-uri de gen straine dar si seopedia; fara practica ce-i drept) urmand sa adaug mai multe articole (si mai apoi sa imi incerc norocul cu afilierea asta este planul) *asta asa ca o paranteza la paranteza

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Rich snippets
    De AlexMar în forumul Subiecte pentru incepatori
    Răspunsuri: 6
    Ultimul Post: 9th April 2013, 14:53
  2. Răspunsuri: 1
    Ultimul Post: 15th January 2013, 14:06
  3. Breadcrumbs SEO - Rezultate Google
    De vertedi în forumul Google
    Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 4th June 2012, 00:36
  4. Google Rich Snippets