1 out of 1 members found this post helpful.
Te-a afectat negativ faptul ca aveai linkuri externe dofollow? Mie mi se pare ca stii SEO daca pui nofollow si google vrea sa nu faci seo.
poti sa ai dofollow doar trebuie sa fii atent sa repsecti doua conditii:
a) sa nu le faci site wide (adica pe toate paginile siteului sa arate ca o reclama)
b) sa nu fie un link care nu are de aface cu tema siteului tau
daca ai un site care vinde aparate foto nu e normal sa pui un link catre un site care vinde cereale.
Singurul avantaj pe care eu il vad in urma schimbarii in nofollow este ca daca printre cele 500 de link-uri se afla si site-uri penalizate (sanctionate) de Google, nu vei mai fi afectat si tu in mod negativ, prin asocierea cu aceste site-uri - nu-ti va mai scadea din incredere in ochii Google.
In situatia opusa, daca intre cele 500 de site-uri nu se afla site-uri penalizate de Google, prin trecerea la nofollow nu vei pierde nimic, dar nici nu vei castiga nimic.
Nu stiu ce marime are site-ul tau, cate pagini are, dar mi se par multe 500 de link-uri care sa plece dintr-un site. Eu de regula sunt foarte atenta spre ce pagini/site-uri pun link (ma intereseaza relevanta si autoritatea site-ului) tocmai pentru ca vreau sa pastrez cat mai mult link juice in interiorul site-ului, care sa se imparta catre paginile interne care ma intereseaza. Deci, nu este indicat sa trimiti link juice catre toata lumea, dar pe tine ar trebui sa te intereseze mai mult numarul linkurilor externe dintr-o pagina, nu daca sunt nofollow sau dofollow.
Daca as fi in locul tau, as analiza cu atentie toate link-urile externe din paginile importante din site (home page + categoriile, de obicei). Eu am grija ca in aceste pagini sa am foarte putine link-uri externe - am si site-uri cu 0 link-uri externe in paginile importante.
Sper sa te ajute raspunsul.