Banuiesc ca intrebarea ta era daca poti folosi articolele respective fara a fi penalizat, ca sa fim acurati.
Eu am facut asta cu articole pe nisa turism, in engleza. Daca respectivul continut nu mai este indexat de Google (poti utiliza copyscape pentru verificare), articolele pot fi folosite (sunt indexate de Google, apar in cautari dupa cuvinte cheie targetate in articol). Poti bloca botul in robots.txt sau, daca faci asta: support.google.com/webmasters/bin/answer.py?hl=en&answer=1663427 , poti urgenta stergerea lor din index, eu n-am folosit-o decat pentru pagini vechi (returnau 404 de aproape 1 an) care ramasesera agatate prin indexul Google, si a mers.
Nu cred ca Google are o arhiva a articolelor vechi si scoase din index.
Referitor la redirectul dinspre articolul vechi spre cel nou, pot spune ca as fi circumspect. Cred ca renunti la emd-urile respective fiindca sunt penalizate, iar un redirect dinspre un website penalizat spre unul nou mie nu-mi suna bine, mai ales daca ai in minte sa iei si contentul de pe primul. Dar poate n-am inteles eu bine tehnica.

Răspunde cu citat