Eu, dupa cum probabiul stiti, mi-am luat-o acum 6-7 luni, pe turismo ... Am primit notificare in WMT cum ca am linkuri nenaturale, ca particip in scheme de linking, and all the usual shit, pe care oricum, ORICE site il face... Sa nu imi spuna mie UNUL ca el nu face, ca el are linkuri naturale, etc ..

Ma rog, am zis ca e o chestie, fara importanta, si, nu am dat atentie prea mare. La fix o saptamana de la mesaj, am disparut pe main keyword, am inceput sa cad pe cuvintele secundare, am cazut pe long tail... Practic, incet si sigur, am disparut pentru orice cautare, mai putin numele domeniului

In disperare, la panica, am actionat gresit, si anume am facut reconsiderare, gandindu-ma ca e o penalizare automata, si, daca intru la manual, omul nu o sa ma penalizeze, practic siteul meu este ca ~99% din siteuri dpdv al linkurilor... ) Gresit!

Desi imi mentin afirmatia ca nu sunt cu nimic mai rau (dpdv al siteului/linkurilor/moralitatii) decat concurenta, faptul ca am intrat la manual a fost fatal: au trecut atatea luni in care la toate cele 5-6 reconsiderari primesc acelasi raspuns: Siteul dvs are linkuri nenaturale, etc, bla bla bla...

Evident ca am scos foarte multe linkuri, foarte multe au ramas cu nofollow, etc ... Degeaba.

Daca stateam cuminte in banca mea, si faceam ce am facut (scos linkuri, pus nofollow, adus linkuri bune, etc) cu exceptia reconsiderarii, sunt 99% convins ca scapam la urmatorul update...