Rezultate 1 la 9 din 9

Subiect: Advertorialele si riscul de penalizare

100R este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    39
    Data înscrierii
    1st December 2010
    Posturi
    749
    Putere Rep
    39

Implicit Advertorialele si riscul de penalizare

In ultima vreme am citit ca advertorialele pot duce la penalizare daca linkurile nu au nofollow sau paginile nu sunt excluse in robots.txt si se observa intentia de manipulare in ranking.

Pedro Dias - Pedro Dias - Wikipedia, the free encyclopedia, care a lucrat pana recent, 5 ani la Google si are si un blog de seo spunea asa, intotdeauna sa se foloseasca nofollow daca se doresti evitarea oricaror suspiciuni.

Ce pareri aveti? sunt advertorialele riscante? sau pot deveni riscante?

raluca este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    27
    Data înscrierii
    22nd February 2011
    Posturi
    112
    Putere Rep
    27

Implicit

mie nu mi se pare ca are sens: PR-ul e dat din ce stiu de link-uri "follow", iar daca se afirma ca "link-urile follow si neexcluse din robots.txt sunt manipulante" ar rezulta ca google baga in seama strict linkurile nofollow. si atunci cum se mai face PR-ul? plus: in fond ce inseamna advertorial si cum afli daca un articol tip reclama e platit sau nu?

Reputatie:
    39
    Data înscrierii
    1st December 2010
    Posturi
    749
    Putere Rep
    39

Implicit

Citat Postat în original de raluca Vezi Post
    in fond ce inseamna advertorial si cum afli daca un articol tip reclama e platit sau nu?
    O prezentare a unui site stil reclama avand linkuri cu ancora in el, linkuri dofollow. De aia zice, ca sa nu existe suspiciuni ca vrei sa influentezi pozitionarea in Google sa folosesti nofollow daca tot vrei sa scrii un advertorial.
    Punand nofollow e ca si cum ai spune, nu vreau advertorial pentru pozitionare sau pentru pagerank, vreau doar pentru reclama.

Robert este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    95
    Data înscrierii
    7th August 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    47
    Posturi
    4.027
    Putere Rep
    95

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

E cel putin suspect. Daca eu apreciez o resursa, si vreau sa linkez curat catre ea, de ce as fi suspect de incercare de manipulare? Nu prea are sens, sincer. In nici un caz, cel putin pentru moment, nu consider ca advertorialele, ca metoda de LB pot deveni riscante, atata vreme cat exista o strategie corecta. Pana la urma, linkurile din advertoriale pot fi considerate printre linkurile cele mai curate si valoroase, ar fi absurd ca G sa penalizeze acest lucru, mai ales ca este extrem de greu sa stabilesti daca articolul este platit sau nu, (bineinteles, cu conditia sa nu fie plasate in siteuri special concepute pentru vanzare de adv)
    Parerea mea.
    Daca te pot ajuta cu un sfat sau daca doresti o oferta de optimizare pentru siteul tau, da-mi un mesaj!

Cristi U este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    51
    Data înscrierii
    26th January 2008
    Locaţie
    Oradea
    Vârstă
    36
    Posturi
    3.172
    Putere Rep
    51

Implicit

Anunturile astea au si scop sa taie din elanul celor care folosesc diferite tehnici.

Pana la urma Google spune ca pedepseste orice incercare de manipulare a rezultatelor, deci ceea ce zice asta e doar o extindere in acest domeniu.
    Pana la urma riscul de a fi depistat si penalizati cand cumparam advertoriale este unul mare. De asta e bine sa nu se mai cumpere junk-uri de 1-2$ de pe bloguri care sunt doar ferme de link-uri.
    Mai dau cate-un sfat juridic aici, uneori chiar despre online. Nu-l rata! :) Vezi și sfaturi de nutritie.

Marius Cristian este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    51
    Data înscrierii
    14th January 2007
    Locaţie
    Bucuresti, Romania
    Posturi
    1.519
    Putere Rep
    51

Implicit

Citat Postat în original de Cristi Ursut Vezi Post
    Anunturile astea au si scop sa taie din elanul celor care folosesc diferite tehnici.
    Cam asa ceva. Unele sfaturi sunt deplasate. Daca ar fi sa facem o analogie, ar trebui sa stai toata ziua cu mana prinsa de turul pantalonilor de frica sa nu te trezesti cu ei in vine si cu [cenzurat] gol.
    Cine insa se stie cu pusca si cureaua lata poate sa foloseasca mainile si la altceva (nu spun la ce ).

lovelife este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    100
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    48
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    100

Implicit

Asa ca fapt divers, in versiunea de baza a WP este mai greu accesibila in editor functia de inserare nofollow. Majoritatea blogerilor nu stiu sa foloseasca nofollow dofollow si nici nu prea stiu ce este aia
    Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama

Sorin Frumuseanu este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    63
    Data înscrierii
    2nd August 2005
    Locaţie
    Orsova
    Vârstă
    52
    Posturi
    3.946
    Putere Rep
    63

Implicit

Nu: Asa oricine poate scrie advertoriale in numele concurentei ca sa o penalizeze
    Credinta la institutiile specializate. Aici facem Servicii de seo
    Mi se spunea 1nesco

Reputatie:
    39
    Data înscrierii
    1st December 2010
    Posturi
    749
    Putere Rep
    39

Implicit

Costa prea mult sa faci asta, nu e penalizare pentru cateva advertoriale, e pentru cei ce se bazeaza in proportie mare pe asa ceva, presupun. Putini se incumeta sa faca asa ceva mai ales ca daca e un site cu un mix bun de linkuri din surse diferite probabil mai mult il ajuta.

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Penalizare mainpage
    De lovelife în forumul Google
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 22nd February 2012, 13:04
  2. Răspunsuri: 36
    Ultimul Post: 19th October 2011, 12:52
  3. Penalizare?
    De katalin în forumul Google
    Răspunsuri: 17
    Ultimul Post: 10th June 2009, 23:19
  4. Penalizare Sau Nu?