20th September 2011, 12:56
2 out of 2 members found this post helpful.

Postat în original de
lovelife
Sincer eu nu prea sunt sigur ca am inteles foarte bine articolul,
O intrebare "exact match brand" se refera la ancora care contine numele domeniului sau a brandului?
Nu exista termenul "exact match brand" in articol.
Exact match = potrivire anchor link cu keyword query. Ex pt cautarea masini, cate linkuri au anchor text masini.
Brand match = potrivire anchor link cu numele siteului. Ex pt cautarea masini, cate linkuri au anchor text autovit, pt siteul autovit.
Testingul mi se pare inconclusiv, pt ca nu separa domeniile emd, sau domeniile keyword. De ex, pt search engine optimization, nr 2 e searchengineoptimization.org . Cand a calculat procentul de linkuri cu anchor "search engine optimization" le-a definit ca exact match sau ca brand match? Cel mai probabil le-a definit ca brand match dupa graficele respective, cand in realitate exact match = brand match in cazul asta.
Later Edit:
Autorul original a publicat ulterior un alt articol mentionand ca testingul initial a fost gresit si irelevant. Vedeti completarea aici.
Explicatia e ca siteurile care rankau in top nu aveau anchor text links catre homepage, dar aveau o groaza de anchor text links catre pagini interne, ceea ce le facea sa rankeze pt cuvintele respective cu homepage.
Oricum interesant de analizat.
Ultima modificare făcută de Nic; 20th September 2011 la 13:05.