Stie cu mult mai mult decat sa identifice forme articulate, declinate sau conjugate. Pana la urma cu un dictionar si niste reguli de gramatica se poate construi un tabel cu toate cuvintele posibile din limba romana si radacina lor. Doar in portofoliul lor este si Google Translate (cum o fi ptr Ro, dar e).
O confirmare poate fi gasita si in WMT (un exemplu construit dupa modelul real de la mine):
"Variants encountered
producator, producatori, producatorii, producatorilor, producatorul, producatorului".
Ca o experienta personala ce depaseste nivelul gramaticii de baza in stabilirea legaturilor de catre Google: am promovat (am creat linkuri pe "k1 k2" catre acel site din multe altele) un cuvant pentru expresia "k1 k2" si m-am trezit (am descoperit in statistici intrari foarte multe din Google) ca eram plasat in Top3 si ptr "k3 k2" ("k3 k2" a aparut accidental in site o sg data, este ceva concurenta si pe "k3 k2"). Explicatia am gasit-o mai tarziu cand am aflat ca o parte a celor interesati asimilau cele doua cautari ca reprezentand acelasi lucru; ceva de genul "mapa cursuri" si "geanta cursuri", lucruri diferite ca pret, forma si volum, dar avand ambele scopul de a ajuta la transportul cursurilor.
Problema pusa la mine este de nuanta (Cat da?), nu radicala (Isi da seama sau nu? Ca daca nu isi da seama e clar ca nu da nimic?) in cele 2 cazuri: forma identica si forma apropiata (declinata, articulata, conjugata ...).
--- Later Edit --- (ca mi-a fost lene sa apas "Edit")
In mod similar am observat ca promovarea pentru "k1 k2" nu duce la acelasi rezultate si ptr "k2 k1".
Cu toate acestea in final am mers pe varianta 6 (adica 2+3, varianta 2 fiind intens dezbatuta si de voi).
--- Later Edit --- (ca mi-a fost lene sa apas "Edit")
Nu as zice ca ele sunt in special ptr SEO, dar n-as fi atat de radical asupra scopului enuntat de tine. Cel putin la titlu.
Recent le-am schimbat pe cele ale unui site vechi de vreo 7 ani si s-au remarcat in 2 saptamani rezultate vizibile. Descrierea a fost un compromis in intre cuvintele urmarite si atractivitatea mesajului insa titlul a fost strict targetat pe cuvintele cheie dorite. Ramane sa analizez in timp si diferentele de CTR. Nu le extimez a fi semnificative.
Scuze pentru greseala din titlu. Vad ca gresesc de multe ori, desi urmaresc sa ma exprim destul de ingrijit.
Editeaza, te rog, postul tau si pune "sunt" si nu "sint". S-a cam facut update demult la treaba asta. Si ca sa fim in ton cu postul lui Cristi Ursut nu avem decat sa scriem in caseta de cautare "eu sint" si vedem sugestiile...![]()

Răspunde cu citat