Cum a aflat ca sunt penalizat:

Scenariu: Am 2 site-uri Site1 si Site2.
Eram pe pozitia 1-2 pentru grupul de cuvinte "A B" format din 2 cuvinte cu siteul 1.
Lunar numar BACK LINK_urile site-urilor pentru a vedea cum cresc de la o luna la alta.

Actiunile care au dos la penalizare
1) Intr-o perioada de cam 1 luna de zile am inscris in multe directoare, peste 50 site-ul cu anchor-ul "A B" sau "B A". Am inscris numai Site1

2) am facut in aceeasi perioada schimb de link-uri Site Wide- 3 Way cu alte site-uri din domeniu. Schimbul de link-uri a fost facut de la acele site-uri catre Site 1 si Site 2 numai ca pentru Site 1 a fost folosit acelasi anchor text "A B" iar catre Site 2 au fost folosite anchor-uri diferite.

La cam 2 saptamani Site 1 a fost penalizat zic eu BLOOP ca am folosit acelasi anchor text excesiv (simulare google boomb) iar Site 2 deoarece am folosit anchor text diferit nu a fost penalizat.

Ce a urmat dupa Penalizare:

Penalizarea a fost prin luna Aprilie. Apoi in luna mai am renuntat la schimbul de linkuri realizat in luna aprilie. Adica am eliminat o buna parte din IBL-uri cu anchorul "A B". Am asteptat 6 luni sa isi revina si degeaba

Cam asta este pe scurt povestea.