Daniel, nu cine decide e important. Important e unde ajung banii. Si ce ti se factureaza. Sau mai bine spus, de cine ti se factureaza![]()
Daniel, nu cine decide e important. Important e unde ajung banii. Si ce ti se factureaza. Sau mai bine spus, de cine ti se factureaza![]()
"Wire telegraph is a kind of a very, very long cat. You pull his tail in New York and his head is meowing in Los Angeles." Albert Einstein
Corect.
Ati fost vreodata la ICI ? Pentru cei care nu au fost, o scurta descriere: de la poarta pana la orice angajat sunt 2 tipuri de bugetari: batranei (+ 50) sau tinerei (<25 ani) angajati cu pile. Iar in cele 3 ocazii cand am fost, orice discutie legata de net, era un subiect foarte interesant pentru ei, ceva nou) Toate birourile pline de libertatea si ring, iar netu la fel, cred ca majoritatea au homepage libertatea sau cancan.
nu exagerez
Deci ce pretentii aveti de la o asa institutie?
Daca e ceva de "combinat" se face de catre cei care au habar, oricum restu nu realizeaza ce se intampla. Bani se duc unde vor ei, se factureaza cum vor ei.
Daca ai nevoie de o informatie, e jale, ti se respunde "clar", 60 de zile, hartii, cereri, aprobari, domnul director, nu avem astfel de informatii...........
Deci, uitati ideea cum ca "rotld se va schimba". Never ever! Nu are nimeni interes, sunt multi bani in joc, iar de catva ani, s-au prins si cu domeniile, asa ca nu exista interes de schimbare!
Oricum eu nu mai apreciez domeniile .ro. Din punct de vedere seo, nu conteaza, iar ca brand, mai greu cu romania. Plus ca la ce preturi se vehiculeaza, e mai ieftin un .net sau .com si mai usor de achizitionat. Nu Emil?
Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.
Teoretic pe .ro daca superi pe cineva, risti sa ramai fara domeniu ( e de altfel destul de simplu). Epic este cazul traianbasescu.ro unde domeniul a fost sters fara decizie WIPO. Anul trecut la domainfest in Praga, un tip rasarit (parca de la Moniker) a citat ca o gluma faptul ca este primul caz din lume, unde un CCTLD semnatar al conventiei de la Geneva, sterge / transfera un domeniu fara acceptul detinatorului, desi nu exista nici decizie judecatoreasca si nici sesizare WIPO.
Chestia asta este extrem de periculoasa. Sa zicem ca tu, Tom, esti un investitor in proiecte web, si cumperi un site de-a gata (sa zicem care are doar pagini parcate cu adsense, si vreo 20 de articole keyword rich), ciment.ro, cu tot cu domeniu. Brusc, sa zicem o multinationala gen Romcim/Lafarge sau oricine sa zicem, sesizeaza RNC ca vezi doamne tu ai Adsense pe domeniu, si ca ei folosesc ciment.com, pentru ca tu le-ai blocat accesul la o resursa prioritara si nu ai un interes legitim din moment ce ai domeniul parcat. Si de aici devine interesant![]()
Ultima modificare făcută de Emil; 11th April 2011 la 18:41.
"Wire telegraph is a kind of a very, very long cat. You pull his tail in New York and his head is meowing in Los Angeles." Albert Einstein
Conform ROTLD, institutia are insa dreptul sa modifice acest termen. El este un termen aproximativ, nu unul punctual. In sensul ca nu ii poti da in judecata pentru contencios administrativ daca nu il respecta.
Tocmai
Iti mai pot spune o treaba. Daca ne-am fi uitat acum 2 ani, pe Whoisuri, toate cuvintele non-brand din TOP 10 trafic in Romania (luat cu Google Insights sau cu orice aplicatie de genul) erau inregistrate pe date false - am si dovezi in sensul asta, de pe la tot felul de camere de comert, inclusiv cea romaneasca (evident ca nu s-a sters niciodata nimic). Desi conform regulamentului ele trebuiau sterse. Unele (adica toate) au ajuns ca prin magie la o firma...mare, fix dupa ce au fost reclamate
Bineinteles ca fara stergere.
Toata lumea de prin zona vrea taxa anuala. Sa se stearga domeniile alea blocate. Era o vorba pe la batrani: vise taica, vise. Din 2 motive.
1. Lobbyul sa se nu se faca asta e imens.
2. Si daca s-ar face, cu taxa anuala, visatorii ar trebui sa o lase mai moale. Nu vor prinde oricum din stergeri niciodata, nimic din ce conteaza. Vor fi maxim 2 firme mari care vor prinde tot ce conteaza.
Firme pe care orice om cu experienta pe .ro le stie deja.
Ultima modificare făcută de Emil; 11th April 2011 la 19:17.
Eu nu pot gandi cum gandeste o astfel de companie
Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama
Din pacate Emil are foarte mare dreptate, e posibil ca "traficul" cu domenii.ro de aloare sa fie mult mai banos decat unele afaceri ilegale si foarte banoase
Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama
Nu cred ca e neaparat legata de bani, ci de lobby. Firmele in cauza sunt enorme, si au tot interesul sa isi rezerve nume de domenii pentru proiecte/idei viitoare de anvergura.
aeronave.ro chiar sa nu aiba nici o valoare?
a stat in pending delete pana ieri
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)