Ibis, interesant moment. Eu am insa curaj sa pun (public) un pariu. Ca 5 ani de acum nu vedem plata anuala la .ro. Asta no. 1. Numarul 2: hai sa fim sinceri pentru un moment, cu noi insine. Da toti vrem plata anuala. Sa prindem sterse domeniile alea blocate. Nu pentru ca asa e corect. Nu pentru ca ne pasa de ICI sau de statul roman. Nu pentru ca vrem sa fie folosite domeniile, si sa creasca onlineul. Ci pentru ca le vrem. Pentru ca e o afacere buna, in care dai 60 si scoti 600, sau 1-2-3-n mii. In realitate insa, iti pot spune (inca de pe acum) ce firma le va prinde sterse pe toate. Este de altfel firma care a prins tot ce s-a sters premium din .ro pana acum.
Evident spun asta in baza informatiilor pe care le am, astazi. Lucrurile se pot schimba, insa principalul element care impiedica acest lucru, si trecerea la plata anuala este lobby-ul politic facut de o anumita companie privata. Discutam de foarte multi bani, si de un interes puternic de a nu avea plata anuala. Teoretic, si legal exista probleme. In ciuda faptului ca "multi avizati" vad trecerea asta usoara, eu sunt convins ca un numar mare de companii cu sute/mii de domenii in .ro, si-ar exercita drepturile legale.
La nivel mic, da, e firesc sa fie plata anuala. Insa cand te uiti la "the big picture" iti dai seama imediat de ce chestia asta nu se va implementa. Hobart, din interactiunile mele de pana acum, crede-ma, cam toti cu putere de decizie stiu ce carti au pe masa. Pretind ca nu inteleg insa.
Eu spun fara ipocrizie. Da, vreau sa fie plata anuala. Nu pentru ca sunt domenii moarte, sau nefolosite si nu da bine, ci pentru ca le vreau. It doesn't get simpler than that. Dar mai stiu si ca daca asta s-ar intampla, probabil nu as prinde nimic din ce conteaza. As prinde pensiuniieftinebacau, dar niciodata pensiuni.ro. Pentru ca pur si simplu interesele sunt prea mari.
Ultima modificare făcută de Emil; 22nd January 2011 la 23:02.
"Wire telegraph is a kind of a very, very long cat. You pull his tail in New York and his head is meowing in Los Angeles." Albert Einstein