Pagina 2 din 3 PrimulPrimul 123 UltimulUltimul
Rezultate 11 la 20 din 21

Subiect: Domeniile .ro raman "pe viata"

Emil este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    15th October 2010
    Locaţie
    Brussels
    Posturi
    604
    Putere Rep
    33

Implicit

Ibis, interesant moment. Eu am insa curaj sa pun (public) un pariu. Ca 5 ani de acum nu vedem plata anuala la .ro. Asta no. 1. Numarul 2: hai sa fim sinceri pentru un moment, cu noi insine. Da toti vrem plata anuala. Sa prindem sterse domeniile alea blocate. Nu pentru ca asa e corect. Nu pentru ca ne pasa de ICI sau de statul roman. Nu pentru ca vrem sa fie folosite domeniile, si sa creasca onlineul. Ci pentru ca le vrem. Pentru ca e o afacere buna, in care dai 60 si scoti 600, sau 1-2-3-n mii. In realitate insa, iti pot spune (inca de pe acum) ce firma le va prinde sterse pe toate. Este de altfel firma care a prins tot ce s-a sters premium din .ro pana acum.

Evident spun asta in baza informatiilor pe care le am, astazi. Lucrurile se pot schimba, insa principalul element care impiedica acest lucru, si trecerea la plata anuala este lobby-ul politic facut de o anumita companie privata. Discutam de foarte multi bani, si de un interes puternic de a nu avea plata anuala. Teoretic, si legal exista probleme. In ciuda faptului ca "multi avizati" vad trecerea asta usoara, eu sunt convins ca un numar mare de companii cu sute/mii de domenii in .ro, si-ar exercita drepturile legale.

La nivel mic, da, e firesc sa fie plata anuala. Insa cand te uiti la "the big picture" iti dai seama imediat de ce chestia asta nu se va implementa. Hobart, din interactiunile mele de pana acum, crede-ma, cam toti cu putere de decizie stiu ce carti au pe masa. Pretind ca nu inteleg insa.

Eu spun fara ipocrizie. Da, vreau sa fie plata anuala. Nu pentru ca sunt domenii moarte, sau nefolosite si nu da bine, ci pentru ca le vreau. It doesn't get simpler than that. Dar mai stiu si ca daca asta s-ar intampla, probabil nu as prinde nimic din ce conteaza. As prinde pensiuniieftinebacau, dar niciodata pensiuni.ro. Pentru ca pur si simplu interesele sunt prea mari.
    Ultima modificare făcută de Emil; 22nd January 2011 la 23:02.
    "Wire telegraph is a kind of a very, very long cat. You pull his tail in New York and his head is meowing in Los Angeles." Albert Einstein

StarNET este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    5th March 2009
    Locaţie
    Brasov
    Posturi
    1.429
    Putere Rep
    37

Implicit

Si hai sa o luam si altfel ... cel care are pensiuni.ro ( exemplu tau dar vorbesc in general ) se impiedica de o taxa anuala de 10 .. 20 EUR si renunta la domeniu ?
    Vezi cum e vremea inainte sa iti faci planuri !
    Peste 4000 iconite in ORICE culoare, ORICE dimensiune si in 5 formate: iconsDB.com

Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    15th October 2010
    Locaţie
    Brussels
    Posturi
    604
    Putere Rep
    33

Implicit

Pensiuni.ro e un exemplu aleator.

Nu se impiedica de 20 de euro. Insa in 5 ani, daca are 30.000 de domenii, inseamna 5 X 30.000 X 20 = care sunt 3 milioane de euro. Iar firma aia direct si indirect, are usor peste 30.000 (adica vreo 5% din .ro).

Problema e insa mult mai grava decat atat. Firma aia a inregistrat niste domenii, in numele altor firme, care nu prea exista. Si cam nu au existat niciodata. Iar daca domeniile .ro trec la plata anuala, SC Caise SRL din China, s-ar putea sa nu prea poata sa isi reinnoiasca domeniul, pentru ca, ea nu prea exista. Si sa fi sigur ca daca se trece la plata anuala, vor exista tot felul de proceduri de verificare a firmelor, de actualizare a whoisurilor etc etc. Mai ales ca brusc, whoisurile ar deveni complet publice probabil. De ce crezi ca se face lobby sa se bage transfer cu codui EPP sau similar, la .ro? Care sa inlocuiasca procedura cu trimis certificat inmatriculare a firmei, considerata "demodata"?
    Ultima modificare făcută de Emil; 22nd January 2011 la 23:39.
    "Wire telegraph is a kind of a very, very long cat. You pull his tail in New York and his head is meowing in Los Angeles." Albert Einstein

hl2u este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    15th November 2006
    Vârstă
    52
    Posturi
    484
    Putere Rep
    38

Implicit

Citat Postat în original de Emil Vezi Post
    Teoretic, si legal exista probleme. In ciuda faptului ca "multi avizati" vad trecerea asta usoara, eu sunt convins ca un numar mare de companii cu sute/mii de domenii in .ro, si-ar exercita drepturile legale.
    Parerea mea e ca "exercitarea drepturilor legale", daca si in momentul in care se va ajunge la asta, pe langa faptul ca e floare la ureche fata de alternativa eternului "shpagadiru" va dovedi si maturizarea mediului de afaceri.
    In tarile "avansate", rezolvarea divergentelor de afaceri in justitie nu este ceva defamator(sper ca n-am inventat acum un nou cuvant in romana ) ba chiar e un "rau" necesar...

Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    15th October 2010
    Locaţie
    Brussels
    Posturi
    604
    Putere Rep
    33

Implicit

Te sfatuiesc asa, just for fun, sa te duci la un avocat bun cu contractul de inregistrare al unui domeniu .ro. O sa fi uimit de ce iti va spune In principiu referitor la partea prin care ROTLD se auto-absolva de pierderi Si la intreaga idee ca persoana cu care inchei contractul, incearca sa joace rolul unui tert prin clauzele impuse.

haos este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    63
    Data înscrierii
    19th February 2008
    Locaţie
    Craiova
    Posturi
    2.239
    Putere Rep
    63

Implicit

Emil, la ce firma te referi cand zici ca stii ce firma va lua domeniile sterse?
    Citeste primul meu curs SEO - principii de baza. Vezi oferta mea de advertoriale PR5.

Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    15th October 2010
    Locaţie
    Brussels
    Posturi
    604
    Putere Rep
    33

Implicit

Iti dai seama ca nu iti voi da raspunsul asta, nu?

haos este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    63
    Data înscrierii
    19th February 2008
    Locaţie
    Craiova
    Posturi
    2.239
    Putere Rep
    63

Implicit

rilax doar am intrebat. fiecare cu socotelile lui.. credeam ca vrei sa-i deconspiri
    Citeste primul meu curs SEO - principii de baza. Vezi oferta mea de advertoriale PR5.

lovelife este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    103
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    49
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    103

Implicit

Citat Postat în original de haos Vezi Post
    rilax doar am intrebat. fiecare cu socotelile lui.. credeam ca vrei sa-i deconspiri
    Sunt informatii sensibile care valoreaza multiiiii bani
    Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama

asdirc este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    5th August 2007
    Vârstă
    41
    Posturi
    158
    Putere Rep
    35

Implicit

Eu consider ca taxa anuala este utila deoarece se poate face ceva util cu domeniile moarte. Nu are sens sa fie irosite, blocate.
    Cat despre ce zice un ministru sunt de acord cu lovelife ... cine poate sti ce aduce ziua/ ministru de maine!

Pagina 2 din 3 PrimulPrimul 123 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Răspunsuri: 13
    Ultimul Post: 29th January 2010, 20:33
  2. Răspunsuri: 22
    Ultimul Post: 17th October 2009, 14:24
  3. model: "termeni si conditii" si "confidentialitate"
    De No_name în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 8th July 2009, 15:28
  4. Se folosesc parametrii "site:" sau "inurl:" in cautari ?
    De Cristian Mezei în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 26th September 2007, 09:01
  5. "suge" Sau "fura" Trafic ?
    De Sorin Frumuseanu în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 28th December 2005, 13:58

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •