E o intrebare grea. Vanzarea directa cred ca e imposibila, pentru ca oamenii din nisa asta nu sunt IT savvy iar alte extensii sunt libere. Ca domenii simple, nu vad neaparat o valoare deosebita, insa as alege probabil sa le dezvolt. Succesul depinde de cat timp investesti in dezvoltare. Daca ai o afacere offline cu mobila, s-ar putea sa ai o incentiva in plus sa incerci. Cu primele 2 poti face ceva bani (nu foarte mult insa pentru ca piata nu e formata) ca afiliat daca te ocupi de ele. Eu as incerca sa vad cat cere rusul care are mobila.info, si as folosi domeniul asta ca prim domain, iar restul ca sateliti. E greu insa sa imi imaginez ca romanul ar cumpara mobila de pe net. Poate doar sa joci cartea cu formarea deciziei de cumparare pe site, dublata de trimiterea la un magazin/depozit etc.
Problema fundamentala (cred eu) pe .ro, care distruge o gramada de businessuri potentiale, tine de faptul ca romanii vor pe gratis: carti, muzica, software, jocuri, lectii, referate, subtitrari, ringtonuri, pana si licente. Exista foarte putine nise care merg, si costul de intrare e relativ mare (format din domeniu premium, SEO, reclame etc) comparabil cu profitul incert. In Romania, 200 de euro in SEO sau in domenii, iti aduc un ROI de sa zicem (fara nici o legatura cu cifre reale) de 100% daca ai un site mic. In UK iti aduc un ROI de 500%. La noi exista putine nise competitive pe bune, insa nu se joaca mereu corect (vezi spamul de exemplu). Parintii mei au o afacere care are si o componenta pe net, si bounceul pe AdWords e de +95%. De ce? Pentru ca concurenta a angajat clickuitori (oameni care asta fac toata ziua, dau clickuri sa ii scoata pe restul din AdWords).. Descrierea postului era si pe Ejobs la un moment dat.
Sunt cateva nise interesante si pe .ro (insa nu pe general content, gen dictionare, poze, etc) ci mai degraba pe sectoare gen florarie, librarie, traduceri.
Ultima modificare făcută de Emil; 1st December 2010 la 14:38.
"Wire telegraph is a kind of a very, very long cat. You pull his tail in New York and his head is meowing in Los Angeles." Albert Einstein