Pagina 3 din 3 PrimulPrimul 123
Rezultate 21 la 28 din 28

Subiect: Alegere nume domeniu

lixor este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    40
    Data înscrierii
    11th February 2005
    Locaţie
    craiova
    Vârstă
    48
    Posturi
    415
    Putere Rep
    40

Implicit

trebuie sa faci si ce iti place, sa nu-ti para rau mai tirziu. mie personal nu imi plac numele de domenii cu "-" sau cele care contin trei sau mai multe cuvinte asa ca nu as cumpara unul. folosesc in schimb intotdeauna "-" in denumirea fis. si a directoarelor.
    daca este numele firmei sau un site pe termen lung si eu te-as sfatui sa le iei pe amindoua si sa pui un redirect de pe unul pe celalalt.
    poate nu este cazul meu insa lumea incepe sa construiasca branduri acum asa ca gindeste-te pe termen lung. spre ex. sunt mai multumit de domeniul eCupidon.ro decit de oricare altul gen "matrimoniale-altcuvint.ro" chiar daca imi este putin mai greu sa ajung pe pagina 1 la google pt. "matrimoniale"
    la cite posturi au fost cred ca te-ai hotarit deja. sa ne spui ce-ai cumparat

Krumel este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    72
    Data înscrierii
    15th November 2004
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    48
    Posturi
    6.261
    Putere Rep
    72

Implicit

In cazul in care o pagina este mirror catre un alt domeniu/site si detine acelasi continut, el nu este adaugat in unele directoare. Evident daca acest lucru este descoperit.
    La fel si cu redirectarile.

Cred ca din moment ce ti-ai ales un domeniu (indiferent de forma lui) ceea ce iti mai ramane de facut e sa ai continut si sa te ocupi de partea SEO serios.

Astfel pot fi 20 de domenii asemanatoare sau deviate, ele nu vor avea o sansa in fata site-ului tau. Din moment ce site-ul tau este considerat ca fiind relevant pentru un cuvant cheie, site-urile ce au domenu asemanator nu vor fi bagate in seama prea tare de catre motoare.
    Si apoi..hei nu poti avea toate domeniile pentru site-ul tau...e risipa de bani si de efort. In loc sa faci unu si bun, faci 7 slabe.

Evident, e alegera fiecaruia.
    Krumel - apeleaza la serviciile oferite de mine prin formularul de pe blog.

Cristian Mezei este deconectat Administrator
    Reputatie:
    65
    Data înscrierii
    20th February 2005
    Locaţie
    Everywhere
    Posturi
    6.975
    Putere Rep
    65

Implicit

Din toate aactivitatea mea de pana acum, in acest domeniu :

Luati-va oameni un domeniu din un cuvant ... Preferabil sa descrie ofertantul.. Numele societatii .. nu produsul ..

Castigul pe care vi-l ofera existenta cuvantului cheie in numele domeniului, se poate compensa 100% si FOARTE usor, punandu-l in numele URL-ului, si in content de calitate.
    Co-founder of Deepstash. Tech lover. Dinosaur. Dad. Chef.

Ben Boingeanu este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    46
    Data înscrierii
    12th July 2004
    Locaţie
    Suceava
    Posturi
    1.722
    Putere Rep
    46

Implicit

Ia ca mi-am deschis ochii.... in sfarsit.

De ce nu se cheama GOOGLE.com search-engine.com sau Yahoo.com Web-Portal.com ?

Este adevarat - pe termen scurt un nume de domeniu cu cuvant cheie in denumire te poate ajuta. Dar constructia unui embleme se face in timp. Si cu rezultate mult mai spectaculoase.

De case de lemn au auzit toti, dar cand spui un anume nume de firma/domeniu, imediat iti faci o imagine asupra calitatii sau a neperformantei lor.

Deci, mi-am schimbat parerea.
    Boingeanu Ben

Cristian Mezei este deconectat Administrator
    Reputatie:
    65
    Data înscrierii
    20th February 2005
    Locaţie
    Everywhere
    Posturi
    6.975
    Putere Rep
    65

Implicit

Branding-ul este de 1000 de ori mai important.
    Co-founder of Deepstash. Tech lover. Dinosaur. Dad. Chef.

lixor este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    40
    Data înscrierii
    11th February 2005
    Locaţie
    craiova
    Vârstă
    48
    Posturi
    415
    Putere Rep
    40

Implicit

poate nu m-am exprimat corect. inregistrezi doua domenii, casa-de-lemn.ro si casadelemn.ro. cel cu "-" este site-ul propriu-zis, pui paginile, il inscrii in cataloage, faci schimb de link-uri, este indexat de motoarele de cautare...
    pe cel fara "-" nu pui nici o pagina, nu trebuie sa-l spui la nimeni doar faci un redirect 301 catre site-ul cu "-". nu exista nici un mirror site, continut duplicat... ai doua motive sa faci asta: nu vrei ca cineva sa-l cumpere pe celalalt si sa-ti fure clientii si 2, poate tasteaza cineva numele fara "-" si vrei sa ajunga pe siteul tau.
    sa fim seriosi, daca site-ul tau se numeste casa-de-lemn ori vinzi cabane, ceva... ori esti o pensiune turistica, turism rural... si nu cred ca inca 1.200.000 cit costa un domeniu .ro pe viata reprezinta o cheltuiala nejustificata...
    si ceva ce am uitat sa spun in postul precedent. "casa de lemn", daca asta este numele de domeniu pe care vrei sa-l cumperi si nu doar un ex., chiar suna frumos, este gen "la fintina", "crucea de piatra"...

Krumel este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    72
    Data înscrierii
    15th November 2004
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    48
    Posturi
    6.261
    Putere Rep
    72

Implicit

Originally posted by lixor
    [b] 2, poate tasteaza cineva numele fara "-" si vrei sa ajunga pe siteul tau.
    Nu poate, ci sigur tastaeaza fara "-".
    Nu cred ca tastezi o adresa a unui site cu "casa de lemn.ro" (cu spatii), ptr. ca nu e valabil. Normal e sa tastezi cuvintele unul dupa altul.

Daca e sa ne luam dupa motivul asta (si se pare ca marea majoritate inclina spre el), atunci ia casadelemn.ro. Deh, nu poti sa ii spui prin telefon "auzi bah, scrie asa: "veveve punct casaliniutadeliniutalemn punct ro". Ci ii spui casadelemn.ro. Sa cum ii spui asa scrie.

Mi se pare un lucru mai putin important spusul prin telefon sau modul in care tasteaza un "neinitiat" in ale Net-ului o adresa.
    Cred ca mai importanti sint cei care stiu sa foloseasca Net-ul si faptul ca acestia au o putere de retinere a formei link-urilor mai ridicata decat cei "neinitiati".
    Krumel - apeleaza la serviciile oferite de mine prin formularul de pe blog.

WeaselMan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    39
    Data înscrierii
    22nd July 2005
    Locaţie
    weaseland
    Vârstă
    42
    Posturi
    447
    Putere Rep
    39

Implicit Re: Alegere nume domeniu

Originally posted by wrc
    [b]www.casedelemn.ro sau
    www.case-de-lemn.ro ?
    Daca exact asta e alegerea ta, eu as alege www.casedelemn.ro, pentru ca varianta a doua mi se pare mai urata. Sunt deja 2 cratime (1 e mai bine), si e si cuvantul "de" care e prea mic.

Daca era vorba da cuvinte mai mari (macar 3-4 litere), era alta viata, ceva de genul: www.mobile-phones-shop.com Eeeee... Aici cuvintele fara liniuta intre ele ar forma o prostie, in special ca sunt doua litere din doua cuvinte separate care s-ar afla una langa alta (phonesshop <- yuck!).
    (\_/) I like bunnies
    (>.<) ...and people with b00bs. But especially bunnies with b00bs xD

Pagina 3 din 3 PrimulPrimul 123

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Alegere nume domeniu
    De Marius Cristian în forumul Domenii
    Răspunsuri: 20
    Ultimul Post: 16th February 2010, 17:02
  2. Alegere nume domeniu
    De Marius Cristian în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 9
    Ultimul Post: 27th August 2009, 23:23
  3. Sfaturi alegere domeniu.
    De octavro14 în forumul Google
    Răspunsuri: 5
    Ultimul Post: 4th September 2007, 09:50
  4. Alegere nume:nume.ro vs. enume.ro
    De wrc în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 8
    Ultimul Post: 28th June 2007, 20:21
  5. Ajutor la alegere nume domeniu
    De Marius Mailat în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 13th August 2006, 10:34

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •