21st March 2017, 17:20
1 out of 1 members found this post helpful.
Redirect 301 de la A la B si ai rezolvat problema.
Cat despre autoritate si pozitii, lucrurile sunt relative. Poate A era exact match si B nu este, poate A avea un tld mai bun, poate era foarte vechi si ranka nu doar prin prisma link-urilor...Ia in calcul ca iti va recalcula autoritatea odata cu schimbarea adresei, deci orice e posibil.
Vand pachet de advertoriale pe site-uri autoritare ->
vezi oferta
Ai nevoie de un
site profi pentru afacerea ta? Contacteaza-ma!
21st March 2017, 17:53
Initial va prelua pozitiile site-ului vechi dar in scurt timp se va intampla exact ce a spus I. Laurentiu.
@vertedi, nu am inteles treaba cu rel canonical in conditiile in care site-ul dispare si in locul lui va fi un redirect 301.
22nd March 2017, 11:44
2 out of 2 members found this post helpful.
Bun, multumesc pentru lamuriri!
Sa luam un exemplu:
Site A devine site B.
Tu recomanzi redirect 301 doar pe pagina Home (adica nume domeniu), celelalte pagini urmand sa fie accesibile pentru vizitatori, sa aiba canonical pagina corespunzatoare de pe noul domeniu dar sa nu fie accesibile pentru boti (noindex in robots.txt care de fapt e Disallow).
Am inteles bine?
In cazul asta cum vad botii acel canonical? Disallow le interzice accesul, nu le spune sa nu indexeze.
Sa zicem ca il vad... Daca il ignora? Canonical nu e o directiva... Am sute de pagini indexate diterit de canonical.
Sa zicem ca nu folosesti robots txt si pui in pagina un meta robots noindex.
Indexarea noului domeniu dureaza - functie de marimea site-ului - si cateva saptamani sau chiar mai mult. In timpul asta adaugi continut doar pe noul domeniu, ceea ce inseamna ca nu va fi disponibil pentru vizitatorii "organici" care vor intra toti pe vechiul domeniu pentru ca acolo ii trimite Google. Esti sigur ca vede Google bine asta?
Sincer, eu as recomanda pasii ca la carte, adica redirect 301 pentru fiecare pagina mutata si inregistrarea in search console a unei cereri de mutare domeniu. Totodata as profita de ocazie sa mai strang ceva link-uri pe noul domeniu cu publicitatea site A devine site B sau brand A devine brand B daca este vorba si de un rebranding.
Intr-adevar, dureaza mult, dar cica "nu se poate mai repede" si de ce atat graba? 
Sper sa nu te superi, nu spun ca nu da rezultate metoda ta, spun ca nu mi se pare tocmai corecta - in primul rand pentru ca nu preia traficul organic pe noul site.
Nu am testat-o si deci discut doar la nivel teoretic.
22nd March 2017, 12:06
Totul despre IT&C, pe
Solutii PC. Stiri si tutoriale, reviews si recomandari de cumparare.