Pe rand.
Raportul tau pt cazare cluj e destul de relevant. Locurile 2-8 sunt cele din harta. Ciudat este faptul ca keywordul "cazare cluj" nu este identic cu "cazare sinaia", "cazare mamaia" sau altele, unde google nu da harta.
Din raport se observa asa: loc 1 e tot timpul acelasi, loc 1 la nivel national. El nu se schimba niciodata. Din ce observ loc 9-10,sunt identice in cazul analizat.
Pe engleza rezultatele sunt altele deoarece harta preia loc 1-5, implicit loc 1 devine 6. Aici eu cred ca e grav, deoarece google imi returneaza locatii din cluj (loc 1-5 harta), pe care eu si alti poate 90% nu le vor. Pe o cautare cazare cluj, vreau sa gasesc un site cu mai multe oferte, nu site-ul unei pensiuni! Loc 1-5 ma obliga sa dau 5 clikuri, sa vizitez 5 site-uri, si mai mult ca sigur sa pierd vremea aiurea.
Pentru turcia si restu, nu pricep relevanta. E normal sa-ti dea rezultate de afara, cu linkuri poate din tara respectiva.
Era un ex dat de mine, dar vreau 2 exemple de la tine. De ex, nisa "aer conditionat" care ofera rezultate total diferite. Eu o consider nationala, google locala. Nu am prea multe nise locale, asa ca nu-mi trece nimic prin cap. Cabinet stomatologic de ex, ar trebui sa fie locala, e clar ca nu ma duc la braila sa-mi pun o plomba, de la buc. Oare google stie asta?
Cat despre hotel si cazare, revin cu un raspuns.
Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.