Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 17

Subiect: Nu ies la căutări pe paginile secundare pe keywordurile longtail

Bogdan Ungureanu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    31
    Data înscrierii
    17th September 2010
    Locaţie
    Craiova
    Vârstă
    34
    Posturi
    431
    Putere Rep
    31

Implicit Nu ies la căutări pe paginile secundare pe keywordurile longtail

Așa cum am zis și în threadul de prezentare, sunt novice în SEO și sper să nu mă luați prea tare de la prima întrebare, chiar dacă pentru voi vi s-ar părea banală problema mea. Am căutat de mai multe ori pe forum și pe google despre asta, dar nu am găsit nimic.

Structura site-ului este în felul următor: www[DOT]keyword[DOT]net/keyword2/keyword3/ . Problema mea este că nu ies la căutarile pentru paginile secundare după keywordurile long tail de forma "keyword keyword2 keyword3" (chit că paginile respective sunt indexate), în schimb, iese pagina principală, având în title unul dintre keywordurile long tail pus express de mine să văd dacă aș ieși pe kw-ul acela, menționez că pagina principală are pr0 și cele secundare n/a.

În urmă cu aproximativ o lună jumătate am înlocuit un script care genera automat linkuri cu videoclipuri de pe youtube (exact, SPAM!) cu unul creat de mine în grabă ce-i drept, după câteva luni bune, ștergând vechile linkuri manual din webmasters tools.

De ce am instalat scriptul inițial? Cum sunt sunt leneș și nu m-am documentat, l-am instalat și am abandonat site-ul pentru câteva luni bune. Nu mi-am dat seama că e un NO! lăsându-mă furat de traficul generat de un alt site ce folosea același script, dându-mi seama prea târziu de tipul acestui script. Știu că am făcut o mare prostie lăsând acel script instalat, chiar dacă nu știam că e dăunător nu înseamnă că sunt nevinovat și, după cum vedeți, îmi asum consecințele.

Mă gândesc că de aici s-ar trage și problema mea, pentru că linkurile repective aveau aceeași formă.

Voi ce părere aveți, cum aș putea trece de hopul ăsta?

Krm
    Krm este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    13th October 2009
    Locaţie
    Targoviste / Bucuresti
    Posturi
    802
    Putere Rep
    32

Implicit

mai conteaza si cate linkuri au inspre ele paginile si optimizarea lor onpage.
    Toate drumurile duc la Targoviste

Cristi U este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    52
    Data înscrierii
    26th January 2008
    Locaţie
    Oradea
    Vârstă
    37
    Posturi
    3.172
    Putere Rep
    52

Implicit

Eu nu inteleg le partea cu scripturi (poate si pentru ca la mine diacriticele tale apar doar sub forma unui "ș").
    Mai dau cate-un sfat juridic aici, uneori chiar despre online. Nu-l rata! :) Vezi și sfaturi de nutritie.

Alex Dumitru este deconectat Administrator
    Reputatie:
    63
    Data înscrierii
    20th April 2006
    Locaţie
    Pitesti / Bucuresti
    Vârstă
    36
    Posturi
    3.339
    Putere Rep
    63

Implicit

Citat Postat în original de Bogdan Ungureanu Vezi Post
    Așa cum am zis și în threadul de prezentare, sunt novice în SEO și sper să nu mă luați prea tare de la prima întrebare, chiar dacă pentru voi vi s-ar părea banală problema mea. Am căutat de mai multe ori pe forum și pe google despre asta, dar nu am găsit nimic.

Structura site-ului este în felul următor: www[DOT]keyword[DOT]net/keyword2/keyword3/ . Problema mea este că nu ies la căutarile pentru paginile secundare după keywordurile long tail de forma "keyword keyword2 keyword3" (chit că paginile respective sunt indexate), în schimb, iese pagina principală, având în title unul dintre keywordurile long tail pus express de mine să văd dacă aș ieși pe kw-ul acela, menționez că pagina principală are pr0 și cele secundare n/a.

În urmă cu aproximativ o lună jumătate am înlocuit un script care genera automat linkuri cu videoclipuri de pe youtube (exact, SPAM!) cu unul creat de mine în grabă ce-i drept, după câteva luni bune, ștergând vechile linkuri manual din webmasters tools.

De ce am instalat scriptul inițial? Cum sunt sunt leneș și nu m-am documentat, l-am instalat și am abandonat site-ul pentru câteva luni bune. Nu mi-am dat seama că e un NO! lăsându-mă furat de traficul generat de un alt site ce folosea același script, dându-mi seama prea târziu de tipul acestui script. Știu că am făcut o mare prostie lăsând acel script instalat, chiar dacă nu știam că e dăunător nu înseamnă că sunt nevinovat și, după cum vedeți, îmi asum consecințele.

Mă gândesc că de aici s-ar trage și problema mea, pentru că linkurile repective aveau aceeași formă.

Voi ce părere aveți, cum aș putea trece de hopul ăsta?
    Am avut si eu problema ta, adica doar pagina principala mai lua rank pe keywords, iar cele secundare nu aveau rank nici pe cautarea "titlul paginii nume site." Inainte sa patesc asta, am avut un script asemanator

--- Later Edit --- (ca mi-a fost lene sa apas "Edit")

Citat Postat în original de Cristi Ursut Vezi Post
    Eu nu inteleg le partea cu scripturi (poate si pentru ca la mine diacriticele tale apar doar sub forma unui "ș").
    ala e s

Reputatie:
    31
    Data înscrierii
    17th September 2010
    Locaţie
    Craiova
    Vârstă
    34
    Posturi
    431
    Putere Rep
    31

Implicit

Pe scurt: acum o lună jumătate, chiar două, am înlocuit scriptul unui site cu unul custom. Cel inițial genera pagini automat la videoclipurile youtube.

Krm: am linkuri externe în directoare și pe wwwDOTkeywordDOTnet/keyword2/ dar la căutarile pentru "keyword keyword2" iese prima principală.

Krumel este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    71
    Data înscrierii
    15th November 2004
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    48
    Posturi
    6.261
    Putere Rep
    71

Implicit

Bogdan, e greu sa gasesti un raspuns bun la un exemplu generalizat. Adica, o sa ne dam cu parerea si nu o sa te ajute mare lucru. Poti da site-ul?

Zic asta ptr ca nu doar forma URL-ului conteaza, sint multi alti factori care vor influenta iesirea la cautarile long tail....

My 2 cents
    Krumel - apeleaza la serviciile oferite de mine prin formularul de pe blog.

Reputatie:
    31
    Data înscrierii
    17th September 2010
    Locaţie
    Craiova
    Vârstă
    34
    Posturi
    431
    Putere Rep
    31

Implicit

trailereDOTnet. Sper doar că nu vă luați de conținutul articolelor, încă nu m-am apucat serios de scris și nici site-ul nu e gata sută la sută, doar că acele keyword-uri, din câte văd, nu sunt competitive și ar fi ușor de ieșit la căutări, dar știți și voi vorba aia din popor: teoria ca teoria, da' practica ne omoară.

Reputatie:
    71
    Data înscrierii
    15th November 2004
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    48
    Posturi
    6.261
    Putere Rep
    71

Implicit

Asa cum am banuit nu ai o structura ok.

Paginile de clipuri nu apartin unor categorii si subcategorii. Ele sint legate direct de root.

trailere.net/filme/ si trailere.net/filme/aventura/ sint in cazul asta categorii si subcategorii fara continut. "fara continut" insemnand ca ele nu contin pagini finale, ci doar fac legaturi catre pagini finale.

Cu alte cuvinte, ceea ce trebuia sa fie trailere.net/filme/aventura/trailer-The-Expendables/ e trailere.net/trailer-The-Expendables/ si deci nu ai legatura care sa creeze un long tail iar pagina e direct legata de root, ceea ce nu e ok.

Reputatie:
    31
    Data înscrierii
    17th September 2010
    Locaţie
    Craiova
    Vârstă
    34
    Posturi
    431
    Putere Rep
    31

Implicit

Îți mulțumesc Krumel pentru lămurire, chiar mi-am dat seama ce am făcut greșit și voi restructura linkurile cât mai repede posibil.

Inițial așa am vrut, cum ai zis tu, dar m-am lovit de următoarea problemă: fiecare film este în 3-4 categorii. Nu se va considera spam dacă vor exista 4 pagini cu conținut identic? exemplu: siteDOTcom/filme/actiune/trailer-resident-evil/ siteDOTcom/filme/thriller/trailer-resident-evil/ vor fi identice, nu se consideră spam?

Încă o nelămurire despre structura linkurilor: aș vrea ca pentru fiecare categorie să am încă o pagină filtrate după an, pentru a concurca pe mai multe longtailuri, un exemplu ar fi ceva de genul siteDOTcom/filme/comedie/2010/ și structura linkurilor către trailere vor fi ceva de genul /filme/comedie/2010/trailer-film/ nu ar fi prea multe subcategorii de forma /categorie/?

Reputatie:
    71
    Data înscrierii
    15th November 2004
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    48
    Posturi
    6.261
    Putere Rep
    71

Implicit

Inițial așa am vrut, cum ai zis tu, dar m-am lovit de următoarea problemă: fiecare film este în 3-4 categorii. Nu se va considera spam dacă vor exista 4 pagini cu conținut identic? exemplu: siteDOTcom/filme/actiune/trailer-resident-evil/ siteDOTcom/filme/thriller/trailer-resident-evil/ vor fi identice, nu se consideră spam?
    In conditiile in care un film e pus in 4-5 categorii, structura actuala e ok. Solutia ar fi sa schimbi putin structura si sa faci categorie noua /trailer/ ca fiind principala, iar sortarea dupa genul de film sa fie secundara.

Astfel toate filmele sint in categorie /filme/ iar categoriile de sortare vor contine filmele related, asa cum e acum.

Încă o nelămurire despre structura linkurilor: aș vrea ca pentru fiecare categorie să am încă o pagină filtrate după an, pentru a concurca pe mai multe longtailuri, un exemplu ar fi ceva de genul siteDOTcom/filme/comedie/2010/ și structura linkurilor către trailere vor fi ceva de genul /filme/comedie/2010/trailer-film/ nu ar fi prea multe subcategorii de forma /categorie/?
    Mergand pe modelul de mai sus, poti crea taguri/categorii care sa sorteze filmele dupa criteriul asta.

Mai departe, poti crea alte crierii de sortare tip categorii/taguri dupa actori si regizori. Nu faci nici un duplicate, ai o structurare utila ptr vizitatori si mai multe pagini relevante indexate in Google pe long tail.

Sper sa te ajute.

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. alegere nume site.ro cu longtail keyword.
    De diasomie în forumul Dezbateri SEM
    Răspunsuri: 45
    Ultimul Post: 1st February 2011, 17:15
  2. Vizite venite pe toate keywordurile din tag cloud
    De Alex Dumitru în forumul Google
    Răspunsuri: 7
    Ultimul Post: 20th September 2010, 22:12
  3. Volum de cautari
    De eamc în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 9
    Ultimul Post: 18th September 2009, 12:39
  4. pagini din cautari
    De resahc în forumul Google
    Răspunsuri: 18
    Ultimul Post: 2nd November 2008, 00:37
  5. Top 10 cautari
    De Cristian Mezei în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 14th June 2006, 00:42

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •