Directoare se fac in continuare, poate nu la fel de multe, pentru ca si internet exista "trenduri" vad foarte multe Jocuri, ID MESS, carti de bucate, si acum cel mai la moda blogurile pe teme diverse, deci e posibil ca interesul pentru a face un director si a pune un AdSence sa fi disparut dar asta nu inseamna ca nu sunt utile. Directoarele se adapteaza, deja tot mai multe au articole in categorii astfel dand o oarecare greutate paginii fiind ceva mai mult content (pentru ca se pare asta se cere acum, continut). Exista directoare care inca genereaza 10.000 de unici deci e un mod bun de promovare prin publicitate, lasand la o parte latura de link building.
Referitor la inscrierea prin liste de directoare e relativa, eu de exemplu ca si lista am inscris doar in dirpedia si asta pentru ca imi place lista aceea dar in rest daca cineva il considera de calitate il adauga daca nu nu.
Ca si concluzie: directoarele vor fi in continuare utile chiar daca se vor adapta la cererea pietei. (parerea mea![]()