In dorinta de a va ajuta sa evitati si voi neplaceri ca cea prin care am trecut eu, va rezum mai jos cazul meu legat de firma Altex, de la care am comandat online un laptop.
Astfel, in data de 28.11.2018 am plasat si achitat o comanda in valoare de 4700 ron, folosind un card de cumparaturi in rate.
Prin urmare, dupa ce am platit produsul, ma asteptam sa il si primesc in cateva zile, dupa cum este normal. Doar ca timpul a trecut, si nu am primit absolut nici un semn de produsul pe care l-am comandat.
Am trimis sesizari online, la care nu am primit nici un raspuns. Am dat telefoane, imi spuneau de fiecare data ca este in curs de procesare comanda, si ma va suna curierul cand va fi gata.
Pana la urma, am primit produsul in data de 14.12.2018, adica putin peste 2 saptamani.
Dar povestea abia incepe...
Laptopul avea un display cu probleme, avand bleeding excesiv si o reproducere slaba a culorilor, asadar am decis sa il returnez, un drept absolut legal si firesc.
Si asa a continuat bataia de joc a celor de la Altex la adresa mea, ca si client.
In primul rand, in contul meu online de client nu aveam optiunea de solicitare a returului pentru comanda respectiva, desi ea trebuia sa fie acolo.
Au urmat iarasi multe sesizari online fara raspuns, multe telefoane date degeaba... ca sa va scutesc de aceleasi amanunte, cererea mea de retur a fost trimisa in data de 18.12.2018, iar curierul a fost trimis sa ridice produsul in data de 11.01.2019.
Practic, dupa un an...
Dupa ce l-a ridicat, aceeasi poveste.. asteptam returnarea banilor.. doar ca ea nu mai venea.. caci, trebuie mai intai ca produsul sa ajunga la ei, sa il verifice, si apoi iti returneaza banii... ceea ce este normal, dar nu si cand dureaza o luna...
Si cireasa de pe tort stiti care este? Avand in vedere ca am platit cu un card de cumparaturi in rate, in toata aceasta perioada, eu a trebuit sa platesc rata la banca pentru suma respectiva...
Si fara laptop, si cu banii dati...
Ca sa intelegeti cam cat a durat totul.. abia ieri, in data de 05.02.2019, am primit confirmarea de la banca ca s-a inregistrat rambursarea banilor de catre cei de la Altex.
Deci, ca sa rezumam, produs comandat si platit in data de 28.11.2018, returnat, bani primiti inapoi in data de 05.02.2019.
Mai mult de 2 luni, cei de la Altex mi-au tinut blocati 1000 euro, pentru care a trebuit sa platesc si rate.
Sper ca va va ajuta toata aceasta poveste la evitarea unor neplaceri asemanatoare, gandindu-va de 2 ori inainte sa cumparati de la Altex, mai ales online.