Si cu asta ai spus tot! Foarte corect!
Succes Ing3ras ! Cine stie, poate si colaboram... :)
Versiune printabilă
Ingeras ca sa iti faci o idee, acum circa 2 ani de zile am avut un proiect de promovare a unor magazine online de piese auto. Promovare in sensul total al cuvantului (adaugare produse + link dofollow), au fost trimise circa 250 de mailuri catre comercianti desigur ...... nu le-am trimis personal dar te asigur ca sau trimis. Costul promovarii era doar un amarat de link, ne-au raspuns in total circa 15-20 de comercianti dintre care doar 6 pozitiv, desi aveam peste 500 vizitatori unici ceea ce le-am si comunicat.
Desigur circumstantele sunt altele dar poate te ajuta sati faci o idee, cum a spus colegu nisa in care doresti tu sa actionezi e una care presupune deplasari si sa ai o mare putere de convingere.
PS: fara sa luam in calcul puterea pietei de astazi cu cea care a fost acum 2 ani.
Parerea mea este ca nisa de turism nu este inca foarte bine acoperita. Daca luam insa partea de cataloage de cazare si obiective turistice cred ca piata este foarte aglomerata. Daca nu ma insel exista peste 100 de astfel de cataloage.
O lista cat de cat completa poti gasi aici multumita lui Petrus de la gtd20.ro
Zonele care mie mi se pare ca au potential sunt:
- nise mixte intre turism si alte nise imporante (exemplu: destinatii turistice pentru familii cu copii mici, destinatii turistice gay, destinatii turistice punk etc)
- planificatoarele de calatorie cu integrarea cat mai buna a functiilor social media
- site-uri specializate pe o anumita regiune care sa beneficieze de o legatura puternica cu comunitatea locala astfel incat sa poata oferi informatii si sugestii de calatorie interesante turistilor
- etc , etc...
Nu as merge foarte mult pe SEO cat mai degraba pe crearea unor comunitati.
Bani in turism exista, trebuie doar o viziune foarte clara si mult curaj :)
Veniturile pe care tu le astepti pe nisa "turism romanesc" pot venii doar din "cazare". Obiective turistice si restu, sunt pentru turisti. Anunturile de cazare sunt cele care genereaza veniturile. Sper ca nu te astepti sa vinzi bilete la intrarea in diferite obiective :)
Da, se pot ocupa locuri "ok" pe nisa, fie ea si aglomerata, dar fa-ti un plan pt 2-3 ani. Noi am fortat un pic, si ne-am ars:)
Turismul in Romania, nu cred ca misca cum ar trebui, dar weekendurile si vacantele in Romania, raman o nisa buna, atata timp cat inca adoram aglomeratie, galagia, ....... deci poti obtine venituri.
La prima vedere, nisa pare ok, dar diferenta fata de un business plan si discutiile cu proprietarii e mare. E greu sa-i convingi sa plateasca promovare, atata timp cat ei ori sunt "spalati pe creier" ori au impresia ca lor le vin turisti din "cer". Daca reusesti sa ii convingi, atunci da, poti genera venituri.
Cat despre domeniu si buget, depinde pe ce nisa vrei sa intrii. In functie de target, domeniul si bugetul se schimba.
Domeniul il am deja, nu vreau sa ma imbogatesc de pe urma acestui site, insa vreau sa mi deschid propria afacere daca se poate numi asa, si daca imi permite timpul o sa raman si la locul de munca actual. Ideea e ca vreau sa imbin utilul cu placutul, sa ma "plimb" dar in acelasi timp sa muncesc.
Multumesc frumos pentru informatii !
Nu faci bani cu asa ceva, nici cu experienta.
Vezi un post de-al meu de anul trecut ca raspuns la o vanzare de site turism la un pret supraevaluat (parerea mea), cu multe detalii.
Spor
--- Later Edit --- (ca mi-a fost lene sa apas "Edit")
Update: discutia e aici http://forum.seopedia.ro/website-uri...re-online.html