Intrucat vremurile s-au schimbat, am ramas cu spatiu de stocare disponibil / warehouse si ma gandesc sa il utilizez pentru altceva. (o noua idee de business). M-ar interesa ceva pareri, si eventual daca sunt membri pe forum care ar utiliza asa ceva.
Prima idee la indemana: Third party warehousing, suport pentru cei care fac e-commerce. In afara este o afacere in crestere exploziva, la noi sunt deja ceva inceputuri timide dar este departe de a fi ajuns mainstream.
Avantajul este ca am destula experienta in warehousing (10 ani), nu e un domeniu usor si chiar dupa atatia ani in fiecare zi inveti ceva. Iar despre third-party warehousing stiu cate ceva, am studiat chestiunea o vreme. Am si colaborat cu cateva firme de genul asta de afara, inclusiv cu vizite la depozitele lor, UK, Franta, Italia etc. Sigur ca la noi e altfel; dar pana la urma nu vad de ce nu ar functiona.
Ce as putea oferi (facilitati care exista deja, deci teoretic "chiar de maine"):
- Stocare, pick & pack, livrare pe curier si toate chestiunile uzuale pentru produse mici si medii
- Handling pentru produse overweight/oversize daca e cazul; pana la 100 kg/colet si pana la 3m lungime pentru curierat; paletizat pana la 700 kg/palet
- La locatie vin deja in fiecare zi toti curierii, de ani de zile, chiar si de 2-3 ori (Fan, Cargus, Nemo, Pall-ex etc)
- Same day si next day delivery
- Ambalare, re-ambalare, ambalari speciale (daca e cazul), plic/ziffy/carton/folie stretch/folie cu bule/OSB/lemn/palet etc
- Despaletare si paletare
- Colaboratori cu duba si truck pentru transporturi directe
Idei optionale:
- Import si export intracomunitar (catre tari UE)
- Servicii de import asociate - atat maritim cat si pe avion, gen importuri din China etc.
- Diverse servicii conexe de transport rutier in si out catre locatii din RO si externe (colete, paletizat, transport direct cu duba sau camion)
- Eventual servicii de import China cu livrare in alte tari UE (sunt sigur ca exista cerere, intrebarea este daca ar folosi un warehouse in Romania)
- Consultanta client pentru serviciile de mai sus
Avantaje existente, pe care vreau sa le utilizez:
- La locatie exista deja personal pregatit, care face lucrul asta de ani de zile
- Spatiu disponibil, deocamdata nu e mare (cateva sute mp) dar exista suficient in apropiere; important este sa miste afacerea
- Aproape de linia de centura, acces TIR, acces client pentru ridicare comanda cu camion propriu - daca e cazul
- Software custom existent, usor de extins, pot oferi user control panel si feed XML cu acces in timp real la stocuri si status-ul comenzilor (avantaj important, un soft de genul asta costa o gramada)
- Posibile plugins (Wordpress / Woocommerce), o sa incerc mereu sa ajut pe cei care au nevoie de chestiuni tehnice
Ideea de baza este ca multi fac deja, sau ar vrea sa faca e-commerce, dropshipping etc. si se lovesc de probleme, nu este eficient pentru ei ca si cost si/sau nu dispun de spatiul necesar.
Plus ca scapa de bataia de cap cu manipularea si se pot concentra pe business-ul in sine si pe vanzari. La final, cand trag linia, e mult mai bine asa (operarea unui warehouse costa mii de euro pe luna).
Deci, ce parere aveti?

Răspunde cu citat