Rezultate 1 la 10 din 10

Subiect: Third party warehousing - idee de business, dispun de spatiu si personal - pareri?

emm
    emm este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    58
    Data înscrierii
    11th November 2006
    Posturi
    829
    Putere Rep
    58

Implicit Third party warehousing - idee de business, dispun de spatiu si personal - pareri?

Intrucat vremurile s-au schimbat, am ramas cu spatiu de stocare disponibil / warehouse si ma gandesc sa il utilizez pentru altceva. (o noua idee de business). M-ar interesa ceva pareri, si eventual daca sunt membri pe forum care ar utiliza asa ceva.

Prima idee la indemana: Third party warehousing, suport pentru cei care fac e-commerce. In afara este o afacere in crestere exploziva, la noi sunt deja ceva inceputuri timide dar este departe de a fi ajuns mainstream.

Avantajul este ca am destula experienta in warehousing (10 ani), nu e un domeniu usor si chiar dupa atatia ani in fiecare zi inveti ceva. Iar despre third-party warehousing stiu cate ceva, am studiat chestiunea o vreme. Am si colaborat cu cateva firme de genul asta de afara, inclusiv cu vizite la depozitele lor, UK, Franta, Italia etc. Sigur ca la noi e altfel; dar pana la urma nu vad de ce nu ar functiona.

Ce as putea oferi (facilitati care exista deja, deci teoretic "chiar de maine"):

- Stocare, pick & pack, livrare pe curier si toate chestiunile uzuale pentru produse mici si medii
    - Handling pentru produse overweight/oversize daca e cazul; pana la 100 kg/colet si pana la 3m lungime pentru curierat; paletizat pana la 700 kg/palet
    - La locatie vin deja in fiecare zi toti curierii, de ani de zile, chiar si de 2-3 ori (Fan, Cargus, Nemo, Pall-ex etc)
    - Same day si next day delivery
    - Ambalare, re-ambalare, ambalari speciale (daca e cazul), plic/ziffy/carton/folie stretch/folie cu bule/OSB/lemn/palet etc
    - Despaletare si paletare
    - Colaboratori cu duba si truck pentru transporturi directe

Idei optionale:

- Import si export intracomunitar (catre tari UE)
    - Servicii de import asociate - atat maritim cat si pe avion, gen importuri din China etc.
    - Diverse servicii conexe de transport rutier in si out catre locatii din RO si externe (colete, paletizat, transport direct cu duba sau camion)
    - Eventual servicii de import China cu livrare in alte tari UE (sunt sigur ca exista cerere, intrebarea este daca ar folosi un warehouse in Romania)
    - Consultanta client pentru serviciile de mai sus

Avantaje existente, pe care vreau sa le utilizez:

- La locatie exista deja personal pregatit, care face lucrul asta de ani de zile
    - Spatiu disponibil, deocamdata nu e mare (cateva sute mp) dar exista suficient in apropiere; important este sa miste afacerea
    - Aproape de linia de centura, acces TIR, acces client pentru ridicare comanda cu camion propriu - daca e cazul
    - Software custom existent, usor de extins, pot oferi user control panel si feed XML cu acces in timp real la stocuri si status-ul comenzilor (avantaj important, un soft de genul asta costa o gramada)
    - Posibile plugins (Wordpress / Woocommerce), o sa incerc mereu sa ajut pe cei care au nevoie de chestiuni tehnice

Ideea de baza este ca multi fac deja, sau ar vrea sa faca e-commerce, dropshipping etc. si se lovesc de probleme, nu este eficient pentru ei ca si cost si/sau nu dispun de spatiul necesar.
    Plus ca scapa de bataia de cap cu manipularea si se pot concentra pe business-ul in sine si pe vanzari. La final, cand trag linia, e mult mai bine asa (operarea unui warehouse costa mii de euro pe luna).

Deci, ce parere aveti?

lovelife este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    103
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    49
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    103

Implicit

E o super idee, eu zic ca merita sa o dezvolti. Daca as avea un shop cu suficiente vânzări as incepe colaborarea cu tine, sigur ar fi mai ieftin asa.
    Eu as pune la punct o oferta si as incepe discutii cu diversi comercianti
    Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama

emm
    Reputatie:
    58
    Data înscrierii
    11th November 2006
    Posturi
    829
    Putere Rep
    58

Implicit

Citat Postat în original de lovelife Vezi Post
    E o super idee, eu zic ca merita sa o dezvolti. Daca as avea un shop cu suficiente vânzări as incepe colaborarea cu tine, sigur ar fi mai ieftin asa.
    Eu as pune la punct o oferta si as incepe discutii cu diversi comercianti
    Multumesc de raspuns. Aceeasi senzatie o am si eu; cred ca exista potential, si am cateva avantaje de start.

Totusi, chiar daca am senzatia ca e fezabil proiectul, ceva pareri suplimentare ajuta intotdeauna. Multe lucruri se vad mai bine din exterior, sau chiar numai pentru confirmare.

emm
    Reputatie:
    58
    Data înscrierii
    11th November 2006
    Posturi
    829
    Putere Rep
    58

Implicit

Ca precizare, oarecum evident: Nu e vorba doar de un serviciu logistic de baza (sunt destui in domeniu, firme mari), ci de extrernalizare completa a partii de warehousing si distributie, practic un serviciu complet diferit.
    Mie mi se pare logica optiunea; este extrem de ineficient sa intretii propriul warehousing daca nu ai rulaj serios. Daca pui pe hartie, nu da cu plus. Si mai sunt si eternele batai de cap de care scapa proprietarul de magazin online.

Comment: Tocmai am primit un mail de la un prieten si coleg pe forum pe a carui parere pot sa contez mereu ( salut Cosmin! ), care m-a incurajat, zice ca e o idee foarte buna.

Dar astept si alte pareri, intrebari, daca sunt (evident ca nu vreau sa-mi dau singur raspuns la intrebare...). Multumesc.

kleampa este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    54
    Data înscrierii
    31st May 2006
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    37
    Posturi
    1.598
    Putere Rep
    54

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

adica ce face frisbo.ro ?

emm
    Reputatie:
    58
    Data înscrierii
    11th November 2006
    Posturi
    829
    Putere Rep
    58

Implicit

Citat Postat în original de kleampa Vezi Post
    adica ce face frisbo.ro ?
    Exact.

Nu am folosit termenul de e-fulfillment intrucat cred ca nu este suficient de cunoscut la noi. Dar este termenul corect.

Altfel, discutia e lunga, nu caut sa imit pe nimeni, inclusiv frisbo. Din experienta iti pot spune ca fiecare operator de e-fulfillment este uzual foarte diferit, cu model diferit si preturi diferite.

seometrix este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    22
    Data înscrierii
    21st August 2014
    Vârstă
    41
    Posturi
    27
    Putere Rep
    22

Implicit

Sal emm, as dori sa vad un mic plan de afaceri. Locuiesc in germania si as dori sa discutam drspre posibilitatile care ar putea lua nastere intre un parteneriar Ro-De.

Sent from my iPhone using Tapatalk

emm
    Reputatie:
    58
    Data înscrierii
    11th November 2006
    Posturi
    829
    Putere Rep
    58

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Citat Postat în original de seometrix Vezi Post
    Sal emm, as dori sa vad un mic plan de afaceri. Locuiesc in germania si as dori sa discutam drspre posibilitatile care ar putea lua nastere intre un parteneriar Ro-De.
    Multumesc pentru interes, dar din pacate nu vad oportunitatea ( locuiesc in Germania? ).

Planul de afaceri se prezinta de obicei unui partener gen equity split (prieten, frate, om de incredere, persoana cheie cu care faci afacerea) sau unui VC/finantator atunci cand cauti finantare, lucruri prin care am trecut de multe ori.

Nu vad de ce ar trebui sa prezint cuiva planul de afaceri in acest stadiu. Nu sunt interesat de parteneriate tip equity split (chiar deloc), nu lucrez asa. Fac parteneriate speciale, dar asta abia cand business-ul ajunge la o anumita maturitate, pentru ca altfel este avantajat cel care are vine pe o pozitie de forta la masa tratativelor. Daca intri prea devreme intr-un parteneriat, pierzi control si equity, ceea ce nu e interesant deloc.

Esti finantator? Nu caut finantare; nu asta lipseste. Daca as cauta, nu e problema; am sursele mele gata sa finanteze un plan functional (am numerele de telefon in agenda).

Singurul lucru care ar ajuta in context ar fi doar experienta cuiva care a administrat o astfel de locatie timp de mai multi ani, care sa se adune cu experienta pe care o am eu. Ma indoiesc ca esti asa ceva; iar daca ai fi, ti-as face poate o oferta de angajare care nu implica discutii pe planul de afaceri, ci pe tehnici de management al operatiunilor.

Cum spuneam, nu vad oportunitatea. Poate este ceva despre care nu ai vorbit.

Reputatie:
    22
    Data înscrierii
    21st August 2014
    Vârstă
    41
    Posturi
    27
    Putere Rep
    22

Implicit

Buna, raspunsul tau a fost mai mult decat suficient pentru a intelege ca nu esti interesat sa ai un investitor cu split equity. Recent am semnat un contract vu o firma care importa produse nemtesti si afacerea ta era exact ceea ce aveam nevoie. Probabil ca ai dreptate, intr-un start up nu ai nevoie de cineva care sa ti strice planurile mai ales daca pe hartie arata destul de profitabila. Acum vreau si eu un sfat, daca se poate... As vrea sa inchiriez o hala di un soft de efullfilment undeva prin zona Brasovului. Ma poti sfatui care software este fiabil pt acest tip de business?

Reputatie:
    22
    Data înscrierii
    21st August 2014
    Vârstă
    41
    Posturi
    27
    Putere Rep
    22

Implicit

Am uitat sa precizez ca nu sunt interesat sa concurez cu tine. Sunt doar direct interesat de aceeasi nisa din interes personal si asta doar in urma parteneriatului incheiat recent.

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Idee business gratis
    De MiculBucatar în forumul Discutii Social Media
    Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 10th April 2014, 19:24
  2. Cumpar spatiu de reclama pe nisa business
    De Serban Cristian în forumul Link-uri/Bannere
    Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 14th September 2012, 16:27
  3. Idee de business fara content si fara stres
    De Alex Dumitru în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 9
    Ultimul Post: 10th November 2010, 09:24
  4. Personal / premier / business
    De whitet în forumul PayPal
    Răspunsuri: 21
    Ultimul Post: 23rd April 2008, 21:07
  5. Răspunsuri: 10
    Ultimul Post: 25th October 2006, 07:23

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente