Rezultate 1 la 5 din 5

Subiect: Stati departe de Gumroad - Nu recomand!

emm
    emm este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    58
    Data înscrierii
    11th November 2006
    Posturi
    829
    Putere Rep
    58

Implicit Stati departe de Gumroad - Nu recomand!

Citesc de multa vreme horror stories de genul Ebay, Paypal, conturi blocate fara niciun motiv. Astazi a venit randul meu, se pare.

Am inceput recent sa folosesc Gumroad pentru vanzare produse digitale (software, carti). Ieri domnii ne-au inchis contul, fara nicio explicatie, iar banii au ramas bineinteles la ei. La incercari insistente de contact nu am primit niciun raspuns. Nu e o suma mare, dar oricum, ceea ce spui intr-un astfel de moment este intotdeauna la fel: "Nu pot sa cred...!"

Compania din spatele contului are un istoric solid, firma veche, card de credit valid, cod de TVA etc. Nu poate fi absolut nimic legat de companie. In plus, la softuri si produse digitale se poate face oricand refund si n-ai de ce sa ai chargebacks. Nu am primit nicio cerere de genul asta.

Singura explicatie pe care o gasesc este: Prejudecati legate de Romania. Multe din firmele de afara ne considera lumea a 3-a, si nevrednici de serviciile lor, din pacate. (Amazon va spune ceva? singura tara din UE in care nu te poti inregistra ca seller pe Amazon este Romania. Oare de ce?).

Prin urmare: Nu folositi Gumroad, nu recomand. Sansele sunt mari de a o lua in freza.

Motivul pentru care am ales Gumroad este faptul ca ei lucreaza ca reseller, si se ocupa ei de plata TVA catre tarile UE, conform legislatiei UE (legea VAT Moss - "ghiseul unic de TVA"). Am ales sa platesc cei 5% comision pentru a scapa de toata hartogaraia si evidenta digitala necesara, care consuma timp si bani.

Acum insa voi inregistra firma pentru vanzari produse digitale, cu toate complicatiile de rigoare, dar macar ulterior pot schimba procesorul de plati imediat in caz ca o iau razna.

casperel este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    45
    Data înscrierii
    10th February 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    838
    Putere Rep
    45

Implicit

Citat Postat în original de emm Vezi Post
    Citesc de multa vreme horror stories de genul Ebay, Paypal, conturi blocate fara niciun motiv. Astazi a venit randul meu, se pare.

Am inceput recent sa folosesc Gumroad pentru vanzare produse digitale (software, carti). Ieri domnii ne-au inchis contul, fara nicio explicatie, iar banii au ramas bineinteles la ei. La incercari insistente de contact nu am primit niciun raspuns. Nu e o suma mare, dar oricum, ceea ce spui intr-un astfel de moment este intotdeauna la fel: "Nu pot sa cred...!"

Compania din spatele contului are un istoric solid, firma veche, card de credit valid, cod de TVA etc. Nu poate fi absolut nimic legat de companie. In plus, la softuri si produse digitale se poate face oricand refund si n-ai de ce sa ai chargebacks. Nu am primit nicio cerere de genul asta.

Singura explicatie pe care o gasesc este: Prejudecati legate de Romania. Multe din firmele de afara ne considera lumea a 3-a, si nevrednici de serviciile lor, din pacate. (Amazon va spune ceva? singura tara din UE in care nu te poti inregistra ca seller pe Amazon este Romania. Oare de ce?).

Prin urmare: Nu folositi Gumroad, nu recomand. Sansele sunt mari de a o lua in freza.

Motivul pentru care am ales Gumroad este faptul ca ei lucreaza ca reseller, si se ocupa ei de plata TVA catre tarile UE, conform legislatiei UE (legea VAT Moss - "ghiseul unic de TVA"). Am ales sa platesc cei 5% comision pentru a scapa de toata hartogaraia si evidenta digitala necesara, care consuma timp si bani.

Acum insa voi inregistra firma pentru vanzari produse digitale, cu toate complicatiile de rigoare, dar macar ulterior pot schimba procesorul de plati imediat in caz ca o iau razna.
    De gumroad nu stiu ce sa zic, dar am vazut recent un webinar... cu un tip care vindea pe amazon.com avand firma in Romania.

casperel este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    45
    Data înscrierii
    10th February 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    838
    Putere Rep
    45

Implicit

Citat Postat în original de casperel Vezi Post
    De gumroad nu stiu ce sa zic, dar am vazut recent un webinar... cu un tip care vindea pe amazon.com avand firma in Romania.
    My bad, intre timp am testat si nu merge. Ma intreb, totusi, cum a reusit respectivul.

IulianC este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    25th August 2013
    Locaţie
    Ialomita
    Vârstă
    44
    Posturi
    362
    Putere Rep
    0

Implicit

Citat Postat în original de emm Vezi Post
    Amazon va spune ceva? singura tara din UE in care nu te poti inregistra ca seller pe Amazon este Romania. Oare de ce?
    Citat Postat în original de casperel Vezi Post
    My bad, intre timp am testat si nu merge. Ma intreb, totusi, cum a reusit respectivul.
    In urma cu vreo luna si ceva le-am scris celor de la Amazon ca sunt cutarescu din Romania, reprezint persoana juridica cutare din Romania, producem vreo 60 de tone produse alimentare si vrem sa vindem si noi pe Amazon Europa.

Ma asteptam sa primesc un raspuns din partea unui operator uman ca se poate sau nu se poate, sa mi se ceara si alte date etc, dar in schimb am primit 3 newsletere automate prin care sunt invitat mereu sa vind prin intermediul lor si faptul ca imi acorda 3 luni gratuite.

Bine ca nu am apucat sa le spun alora ca le-am gasit o noua piata de desfacere si cand sa ii dam drumul stai ca nu se poate de fapt noi Romanii nu avem voie acolo.
    Start selling on Amazon
    Make money by selling on Amazon
    Expand your business internationally
    Try it for free
    Make use of the 3 month subscription free* offer for becoming a PRO seller and gain access to tens of millions of customers all over Europe.
    offer for becoming a PRO seller and gain access to tens of millions of customers all over Europe.

emm
    emm este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    58
    Data înscrierii
    11th November 2006
    Posturi
    829
    Putere Rep
    58

Implicit

E greu sa intri pe Amazon si din UK. Au niste idei fixe, daca ai setup-ul usor diferit nu te accepta. Zic din experienta.

In plus, cu Amazon si Ebay te poti trezi oricand cu contul blocat, fara motiv si fara nicio explicatie.

Update: Intre timp au revenit si mi-au reactivat contul (dupa 24 de ore), dar raul e deja facut. Nu am pic incredere in ei, plus ca platforma are limitari severe. In loc sa platesc 3.5% prin ei + 30c per tranzactie + taxa lunara cont, prefer sa platesc 2.4% prin 2Checkout (exemplu). Imi fac singur raportarea de TVA si pastrez diferenta in buzunar. Si pot schimba oricand procesatorul de plati (sunt mii de procesatori care abia asteapta sa faca un ban).

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. De la pagina 11 la pagina 4 in Google.... dar mai departe cum?
    De Conrad Thomas în forumul Subiecte pentru incepatori
    Răspunsuri: 15
    Ultimul Post: 24th January 2015, 20:46
  2. Am fost penalizat de panda, pinguin, foca, morsa, etc. Ce fac mai departe?
    De Robert în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 41
    Ultimul Post: 9th July 2012, 15:24
  3. Un articol util - recomand tuturor
    De thefan în forumul Utile
    Răspunsuri: 12
    Ultimul Post: 26th May 2008, 20:37
  4. De departe cel mai tare spam primit de mine
    De DubluQ în forumul E-mail SPAM
    Răspunsuri: 5
    Ultimul Post: 26th October 2007, 15:16

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.