2 out of 2 members found this post helpful.
Platile online din Grecia restrictionate
Oferiti servicii grecilor? S-ar putea sa nu va mai vedeti prea curand banii de la ei, nu pentru ca-s rau-platnici ci pentru ca... nu-i mai lasa Guvernul!
Pentru a bloca iesirie de capital au fost impuse tot felul de restrictii la banci, atat in ce priveste retragerile (se poate retrage doar 60 E pe zi, dar si aia daca stai la coada mult si bine la un bancomat) cat si in ce priveste tranzactiile online, mai ales in afara tarii.
Asa ca rand pe rand au inceput sa cada serviciile gen Paypal, Itunes, AppStore, Dropbox, etc.
Practic, prin toate acestea se incearca blocarea de iesiri de capital din banci si mai apoi din tara. Populatia oricum e panicata si, cand nu isi cumpara servicii din afara tarii, oricum va da buzna sa-si retraga toti banii din conturi in lipsa restrictiilor. Ori asta ar fi fatal sistemului bancar si asa subrezit.
Doar ca, indiferent cat de mult credit am da masurilor guvernului lor, efectul secundar e ca ucid o gramada de afaceri. Practic, in acest moment, sunt o gramada de greci disperati care nu-si pot plati hostingul, care nu-si pot plati prelungirea unor domenii, care nu-si pot plati membership-ul la diferite aplicatii, ori care nu-si pot pur si simplu plati furnizorii externi.
Se incearca ceva solutii ( ZeroFund :: Funding Reinvented ), dar oricum, cred ca e destul de greoi si sigur nu poate fi ajutata toata lumea.
E fascinant, pana la urma, cum o tara intreaga poate paraliza prin niste masuri al caror efect majoritatea birocratilor nici macar nu-l pot intelege, d-apoi sa-l anticipeze?
Mai dau cate-un sfat
juridic aici, uneori chiar despre online. Nu-l rata! :) Vezi și sfaturi de
nutritie.
1 out of 1 members found this post helpful.

Postat în original de
Robert
Mda, easy way ... chiar daca ii arde grav pe saracii aia.
Nu stiu de ce am impresia ca se ard singuri. Grecii se pot supara pe Paypal, dar oare pe bancile lor nu se supara? Dar pe guverne, autoritati locale, fisc... nu se supara? E un intreg lant de vinovati aici, iar paypal nu e nici pe departe cea mai mare problema a lor.
Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.