Pagina 1 din 3 123 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 22

Subiect: Platile online din Grecia restrictionate

Cristi U este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    51
    Data înscrierii
    26th January 2008
    Locaţie
    Oradea
    Vârstă
    36
    Posturi
    3.172
    Putere Rep
    51

2 out of 2 members found this post helpful.

Implicit Platile online din Grecia restrictionate

Oferiti servicii grecilor? S-ar putea sa nu va mai vedeti prea curand banii de la ei, nu pentru ca-s rau-platnici ci pentru ca... nu-i mai lasa Guvernul!

Pentru a bloca iesirie de capital au fost impuse tot felul de restrictii la banci, atat in ce priveste retragerile (se poate retrage doar 60 E pe zi, dar si aia daca stai la coada mult si bine la un bancomat) cat si in ce priveste tranzactiile online, mai ales in afara tarii.

Asa ca rand pe rand au inceput sa cada serviciile gen Paypal, Itunes, AppStore, Dropbox, etc.

Practic, prin toate acestea se incearca blocarea de iesiri de capital din banci si mai apoi din tara. Populatia oricum e panicata si, cand nu isi cumpara servicii din afara tarii, oricum va da buzna sa-si retraga toti banii din conturi in lipsa restrictiilor. Ori asta ar fi fatal sistemului bancar si asa subrezit.

Doar ca, indiferent cat de mult credit am da masurilor guvernului lor, efectul secundar e ca ucid o gramada de afaceri. Practic, in acest moment, sunt o gramada de greci disperati care nu-si pot plati hostingul, care nu-si pot plati prelungirea unor domenii, care nu-si pot plati membership-ul la diferite aplicatii, ori care nu-si pot pur si simplu plati furnizorii externi.

Se incearca ceva solutii ( ZeroFund :: Funding Reinvented ), dar oricum, cred ca e destul de greoi si sigur nu poate fi ajutata toata lumea.

E fascinant, pana la urma, cum o tara intreaga poate paraliza prin niste masuri al caror efect majoritatea birocratilor nici macar nu-l pot intelege, d-apoi sa-l anticipeze?
    Mai dau cate-un sfat juridic aici, uneori chiar despre online. Nu-l rata! :) Vezi și sfaturi de nutritie.

PetreE este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    18
    Data înscrierii
    1st June 2015
    Locaţie
    Ploiesti
    Vârstă
    32
    Posturi
    72
    Putere Rep
    18

Implicit

Oare sistemul wester union functioneaza, ca practic si prin aceasta modalitate de plata se realizeaza o iesire de capital?

Cristi U este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    51
    Data înscrierii
    26th January 2008
    Locaţie
    Oradea
    Vârstă
    36
    Posturi
    3.172
    Putere Rep
    51

Implicit

Teoretic ar trebui sa functioneze, pentru ca nu depinzi de un cont din care sa faci alimentarea. Practic tu dai niste bani la un ghiseu, si persoana cealalta ridica la celalalt ghiseu.

Drept e ca nu am fost pana acuma in situatia in care sa trimit, ci doar in care sa primesc, de asta nu pot sti exact mecanismul trimiterii.

Intrebi in ideea primirii de catre greci a banilor sau a trimiterii?

De trimis posibil sa nu functioneze dintr-un motiv mult mai... rudimentar: momentan, orice banca din Grecia este inchisa, cu exceptia catorva filiale care deservesc pensionarii care nu au card.
    Mai dau cate-un sfat juridic aici, uneori chiar despre online. Nu-l rata! :) Vezi și sfaturi de nutritie.

PetreE este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    18
    Data înscrierii
    1st June 2015
    Locaţie
    Ploiesti
    Vârstă
    32
    Posturi
    72
    Putere Rep
    18

Implicit

Am un client grec ce trebuie sa imi faca o plata la sfarsitul lui august, deci ma interesa ca el sa trimita catre mine. Voi discuta cu el in urmatoarele zile(este in concediu acum) si voi posta pe forum pentru a avea si alti informatia aceasta privind faptul cum pot incasa bani din Grecia.

Robert este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    96
    Data înscrierii
    7th August 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    47
    Posturi
    4.027
    Putere Rep
    96

Implicit

Mi se pare oarecum o prostie faptul ca pp a blocat Grecia. Ok, deacord, nu poti alimenta contul folosind un cont bancar, dar teoretic ar trebui sa iti dea voie sa iti folosesti fondurile existente sau sa iti dea voie sa receptionezi fonduri (cu care sa iti poti plati facturi and so on) pentru ca practic acei bani nu provin din surse nesustenabile. Pana la urma, fiecare poate dispune de banii lui cum vrea, nu? Sa ma rog, asa ar trebui sa fie.
    Daca te pot ajuta cu un sfat sau daca doresti o oferta de optimizare pentru siteul tau, da-mi un mesaj!

Tom
    Tom este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    129
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    47
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    129

Implicit

Citat Postat în original de Robert Vezi Post
    Mi se pare oarecum o prostie faptul ca pp a blocat Grecia. Ok, deacord, nu poti alimenta contul folosind un cont bancar, dar teoretic ar trebui sa iti dea voie sa iti folosesti fondurile existente sau sa iti dea voie sa receptionezi fonduri (cu care sa iti poti plati facturi and so on) pentru ca practic acei bani nu provin din surse nesustenabile. Pana la urma, fiecare poate dispune de banii lui cum vrea, nu? Sa ma rog, asa ar trebui sa fie.
    Pai nu cred ca e chiar asa.

Tu (grec) imi trimit mie bani (somalez), card -paypal, eu am banii in paypal, dar paypal nu-i are inca de la banca greceasca, sunt virtuali si nu se fac tranzactiile instant (sunt tranzactii interbancare).

Exista riscul ca multe dintre bancile grecesti sa cada, iar paypal isi ia masuri de precautie. Cand cade banca, cad si conturile = banii raman virtuali!

Toti isi iau masuri.

La western e aceeasi poveste (cred), daca banca e inchisa si/sau nu are voie sa faca plati = cash, nu cred ca poti trimite sau ridica bani.
    Ultima modificare făcută de Tom; 8th July 2015 la 12:15.
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

Reputatie:
    96
    Data înscrierii
    7th August 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    47
    Posturi
    4.027
    Putere Rep
    96

Implicit

Tom, not really.
    Au conturile din bancile grecesti inghetate? Foarte bine, folosesti conturile din Germania sau orice alt stat. Pana la urma nu cred ca ii obliga cineva sa tina banii in bancile grecesti.
    Oricum, eu nu ma refeream la tranzactiile card-> paypal => client. Ma refeream la tranzactiile paypal ->client, fara a apela cardul. Practic tu grecul tii banii in paypal si de acolo platesti direct. Fara a mai implica cardul si implicit un procesator extern.
    Daca te pot ajuta cu un sfat sau daca doresti o oferta de optimizare pentru siteul tau, da-mi un mesaj!

Tom
    Reputatie:
    129
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    47
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    129

Implicit

Tom, not really.
    Au conturile din bancile grecesti inghetate? Foarte bine, folosesti conturile din Germania sau orice alt stat. Pana la urma nu cred ca ii obliga cineva sa tina banii in bancile grecesti.
    Oricum, eu nu ma refeream la tranzactiile card-> paypal => client. Ma refeream la tranzactiile paypal ->client, fara a apela cardul. Practic tu grecul tii banii in paypal si de acolo platesti direct. Fara a mai implica cardul si implicit un procesator extern.
    Pai da, variante sunt, dar nu poti sa ceri paypal sa schimbe sistemul, sa puna filtre, conditii, doar pentru ca Grecia e intr-o situatie grava. E mai simplu sa restrictionezi tot ce vine de la greci, pentru o perioada.
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

Reputatie:
    96
    Data înscrierii
    7th August 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    47
    Posturi
    4.027
    Putere Rep
    96

Implicit

Mda, easy way ... chiar daca ii arde grav pe saracii aia.

Tom
    Reputatie:
    129
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    47
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    129

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Mda, easy way ... chiar daca ii arde grav pe saracii aia.
    Nu stiu de ce am impresia ca se ard singuri. Grecii se pot supara pe Paypal, dar oare pe bancile lor nu se supara? Dar pe guverne, autoritati locale, fisc... nu se supara? E un intreg lant de vinovati aici, iar paypal nu e nici pe departe cea mai mare problema a lor.

Pagina 1 din 3 123 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Platile pe Ianuarie 2012
    De Cucu în forumul Adsense
    Răspunsuri: 9
    Ultimul Post: 27th January 2012, 11:15
  2. Un nou cod la platile adsense
    De demonbogdan în forumul Google
    Răspunsuri: 1
    Ultimul Post: 25th July 2011, 18:09
  3. Boom de la Netbridge in dificultate cu platile
    De lovelife în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 7