Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 11

Subiect: Solutie optima pentru stocarea imaginilor

radanick este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    31st May 2008
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    23
    Putere Rep
    0

Implicit Solutie optima pentru stocarea imaginilor

Salutare, lucrez la un site de anunturi, si as vrea din experienta voastra o parerere a supra alegerii modului de stocare a imaginii adaugate unui anunt, adica, este mai bine uploadul pe server doar ca imagine (jpeg, gif etc) salvata intr-un folder sau salvarea imaginii in baza de date (mysql) ?

Am facut uploadul imaginii, insa nu am reusit sa o salvez inca in mysql. Are cineva un script testat pentru salvarea imaginii in mysql si afisarea ei ulterioara, in conditiile in care aceasta metoda este mai buna ?
    Ultima modificare făcută de radanick; 27th August 2008 la 02:12.

alecs este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    5th February 2007
    Locaţie
    Timisoara
    Vârstă
    38
    Posturi
    490
    Putere Rep
    38

Implicit

Cel mai optim e sa lasi imaginile in fisiere pe server.
    Cam asa stau lucrurile, in mare:
    cu fisiere: request -> apache -> response
    cu mysql: request -> apache -> php -> mysql -> php -> apache -> response

In baza de date vei retine doar numele fisierelor (imagini).
    Am lista de directoare românești gratuite și o unealtă pentru căutare de utilizatori în rețelele sociale românești.

deadworldisee este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    6th April 2008
    Locaţie
    iasi
    Vârstă
    39
    Posturi
    1.034
    Putere Rep
    36

Implicit

dar avand in vedere ce performante au serverele din ziua de azi,nici nu ar trebui sa iti pui problema pentru "request -> apache -> php -> mysql -> php -> apache -> response".
    Gandestete ca daca vrei sa adaugi o descriere unei imagini, este mult mai eficient sa folosesti mysql.

dublutz este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    3rd October 2007
    Vârstă
    42
    Posturi
    175
    Putere Rep
    35

Implicit

Citat Postat în original de deadworldisee Vezi Post
    dar avand in vedere ce performante au serverele din ziua de azi,nici nu ar trebui sa iti pui problema pentru "request -> apache -> php -> mysql -> php -> apache -> response".
    Gandestete ca daca vrei sa adaugi o descriere unei imagini, este mult mai eficient sa folosesti mysql.
    Da serverele sunt performante dar cu cat traficul o sa creasca cu atat vei avea nevoie de o solutie optima.

Eu, de obicei pastrez in baza de date numele imaginii ca sa nu definesc reguli de denumire in functie de titlul anuntului. Nu inteleg, de ce nu poti sa adaugi descriere pentru imagine daca nu o pastrezi in baza de date?

forapathy este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    7th May 2007
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    40
    Posturi
    212
    Putere Rep
    35

Implicit

imagine bagata in sql inseamna tabele mari, timpi mari de raspuns la cautari in db, ocazional erori la citirea pozelor..
    cel mai bine faci un tabel in care sa bagi denumirile pozelor si un id care sa fie acelasi cu id-ul anuntului.. asa poti adauga si cate poze vrei pentru un anunt
    Scriu, rar, pe point47 diverse tips&tricks in web-dev.

Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    6th April 2008
    Locaţie
    iasi
    Vârstă
    39
    Posturi
    1.034
    Putere Rep
    36

Implicit

Citat Postat în original de forapathy Vezi Post
    imagine bagata in sql inseamna tabele mari, timpi mari de raspuns la cautari in db, ocazional erori la citirea pozelor..
    cel mai bine faci un tabel in care sa bagi denumirile pozelor si un id care sa fie acelasi cu id-ul anuntului.. asa poti adauga si cate poze vrei pentru un anunt
    in sql performanta nu este degradata datorita dimensiunii tabelelor, ci datorita interogarilor care se fac asupra lor.
    poti sa ai rowuri care sa contina text de cativa mega si daca faci interogarea optimizata corect, o sa iti iasa acelasi timp ca si la un row de cativa biti.

dorin.georgescu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    21st July 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    207
    Putere Rep
    35

Implicit

Si eu as merge tot pe stocare externa si tinut in MySQL numai link-ul catre imagine. Cred ca trebuie insa si o structura de foldere (in fctie de luna curenta de ex.) ca sa nu ajungi cu sute de mii de imagini intr-un singur folder.
    Free directory submitter
    Lista agentii de turism din Romania.
    [Fostul user seo2]

forapathy este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    7th May 2007
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    40
    Posturi
    212
    Putere Rep
    35

Implicit

asta inseamna ca interogarea unui tabel de 500mb va avea acelasi timp de raspuns ca si interogarea unui tabel de 5mb?

deci acum on topic m-am interesat si eu mai mult despre subiect si am gasit astea
    - sa pui o imagine in sql inseamna sa o pui in mod binar si cand o extragi sa o scoti din binar.. asta inseamna mai mult procesor, ram si spatiu..
    - referire la spatiu.. marimea imaginii originale creste cu aproximat 2-3% cand e pusa in sql. Nu pare mult dar la multe poze se aduna
    - avantaj ar fi mai multa securitate pentru poze ca nu pot fi accesate decat prin baza de date.. dar am gasit multi care se plangeau ca li se stricau pozele sau tot li se strica baza de date (aveu facute pe MyIsam)

eu m-am referit aici la spatiul fizic de pe hard nu la numarul de inregistrari.. ca are dreptate @deadworldisee la ce spune de numarul de randuri

sa vad poate reusesc sa fac niste teste ca sunt deja curios sa vad exact cum sta treaba
    Scriu, rar, pe point47 diverse tips&tricks in web-dev.

Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    6th April 2008
    Locaţie
    iasi
    Vârstă
    39
    Posturi
    1.034
    Putere Rep
    36

Implicit

Citat Postat în original de seo2 Vezi Post
    Si eu as merge tot pe stocare externa si tinut in MySQL numai link-ul catre imagine. Cred ca trebuie insa si o structura de foldere (in fctie de luna curenta de ex.) ca sa nu ajungi cu sute de mii de imagini intr-un singur folder.
    sute de mii de imagini intr-un folder nu e mai convenabil decat zeci de mii de foldere cu cateva imagini?

radanick este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    31st May 2008
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    23
    Putere Rep
    0

Implicit

Cred ca am sa merg pe salvarea imaginilor ca fisiere. Momentan am doar optiunea de a adauga o singura poza pentru un anunt, si sper astfel sa nu ajung la un numar imens al fisierelor salvate, avand in vedere ca la expirarea anuntului voi sterge imaginea incarcata, si deasemena nu toate anunturile vor avea si imagini atasate.

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Link popularity - care e viteza de crestere optima ?
    De Hobart în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 15
    Ultimul Post: 16th April 2010, 11:59
  2. Solutie pentru urmarile unei restructurare de linkuri
    De hogash în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 3rd November 2009, 21:01
  3. Răspunsuri: 6
    Ultimul Post: 17th May 2008, 17:04
  4. Rata Optima De Obtinere De Link-uri Pe Zi
    De Iskander în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 8
    Ultimul Post: 13th February 2006, 03:54
  5. Lungime optima titlu, keywords, description
    De Cristy în forumul Google
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 25th October 2005, 21:41

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •