Mi se pare incredibil si imi schimba total parerea despre batranul .ro
Adica site-ul are cam 3k de unici pe zi, cat poate sa ofere publicitatea in romania ca sa asigure o recuperare a investitiei in timp util?
Presupunem ca suma a fost 40k euro, rezulta ca la o recuperare a investitiei in 2 ani site-ul trebuie sa faca aprox 1650E/luna net. Adica aprox 2150$.
Am inteles ca sunt 2 editori, deci trebuie sa fie si ei platiti, cred ca un minim pt un redactor decent in romania e de 1000 RON. Deci inca 700$ pe luna.
Sa punem si un hosting de 150$ pe luna ca sa ne dea suma rotunda.
Deci site-ul trebuie sa faca $3k pe luna doar ca sa recupereze investitia.
Din trafic.ro se vede ca are cam 200k de afisari pe luna. Deci e nevoie de un eCPM de 15$/mia de afisari ca sa se asigure recuperarea investitiei.
Apai cine stie cu ce se mananca .com-ul stie ca 15$/mie e o suma de vis in domenii de tech, finante, etc. Si in nici un caz in zona entertainmentului nu te poti apropia de asa ceva (mai degraba $1-$2 CPM).
Cum oamenii implicati in aceasta tranzactie sunt capabili, ma gandesc ca si-au facut bine calculele, deci .ro e capabil sa furnizeze sumele astea (poate si mai mari, ca or spera si ei la un profit, o maslina, ceva). Asa ca RRomania here i come!!!
PS: daca am gresit la calcule, scuze, dar a uitat prietena sa-mi faca o cafea de dimineata, si eu nu ma pricep
Ultima modificare făcută de big; 26th November 2008 la 10:26.
Those were fast strange times and we worked in fast strange ways.