Un zvon penibilProbabil a fost vandut pe o suma de 30 de ori mai mica.
Un zvon penibilProbabil a fost vandut pe o suma de 30 de ori mai mica.
Un mic "secret" pe care l-am invatat direct de la un marketing guru din State cu care am lucrat e ca majoritatea tranzactiilor de genul asta sunt PR stunts in care se declara o suma pentru linkbait si popularity, si se plateste alta. Avand in vedere si sursa care anunta suma, Zoso fiind un PRist si influencer abil (fara nici o ironie)...*raised eyebrows* Anyhoo.
Insa atata timp cat nu stim nimic concret, nici nu e cazul sa ii acuzam pe Pyuric sau Bobby Voicu sau pe cumparatori ca intr-adevar fac un PR stunt.
Singurul lucru care conteaza e ca blogul era unul de calitate, oamenii aia chiar au depus munca pe el si eu zic ca e un exemplu bun de cum sa iti construiesti un blog de succes pe .ro. Eu l-am studiat, desi nu il urmaream zilnic pentru ca nu ma interesau prea mult subiectele si pot sa zic ca e un blog de nisa cu potential.
Jos palaria pentru Bobby, Pyuric si restul echipei monden.
Am si eu 3 idei de zis dupa threadul asta
-pentru cei care zic cum sa dea atatia bani pentru nu stiu cati unici pe zi, si calcule de cpm si afisari, sper ca realizati si voi ca valoarea unui site nu sta in numarul de unici pe zi. (Sau cei care zic, si siteul meu are nu stiu cate mii pe zi, inseamna ca valoreaza xx,xxx euro? Nu, nu valoreaza.)
-pentru cei care zic ca nu ai cum sa dai atatia bani pe un domeniu info, sau ca s-au vandut domenii de 3 litere pe sedo cu mai putin, tin sa le aduc aminte ca aici s-a vandut un site, nu un domeniu.
-cifrele sunt fictive, si nu e prima oara cand bobby voicu face un pr stunt, ca sa nu mai vorbesc de zoso si toata gasca - mai ganditi-va si la rangeul mare intre care se estimeaza suma, 30-50k, hmm 50k e aproape dublu 30k, cum poti sa iei in serios o asemenea estimare? In romania asta prinde bine la prostie, ca oamenilor le place sa auda ca siteurile lor - asemanatoare cu modern.info in anumite privinte- valoreaza zeci de mii de $...
sunt exagerate preturile, Boby Voicu anunta acum cateva luni ca a vandut actiuni pe 100 000 euro ,acum iar fabuleaza , nici nu ma mir... ce a facut la yahoo Romania? partea proasta este ca un om important al internetului romanesc Orlando "incuranjeaza" .
Poate fi si un "media hack" pentru a da un boost paginii monden.info... dar cine stie?
Ultima modificare făcută de thefan; 26th November 2008 la 13:22.
Producător de content SEO în engleză. SEO de voie, de nevoie.
/agree thefan
Mediahack-ul este cea mai cool forma de a creste rapid.
Chiar daca iese cu scandal, tot merita. Mai bine rau decat necunoscut.
Ultima modificare făcută de IRQ; 26th November 2008 la 13:22.
1. Daca este doar un viral, atunci jos palaria pentru idee!
2. Daca nu: calculele facute de Big ar putea fi corecte (n-am verificat aritmetica dar oricum nu asta conteaza) dar business-ul nu se rezuma la niste adunari si inmultiri. Stiu ca pe acest forum exista tendinta de a calcula valoarea unui site ca venitul lunar x 10 luni (sau 12 sau 16, depinde) dar aceasta formula simplista nu genereaza decat capacitatea realizatorului site-ului de a monetiza si nu valoarea reala a site-ului. In realitate, poti vinde o simpla idee pe bani buni, singura conditie fiind sa gasesti pe cineva care sa-ti aprecieze ideea.
Revenind la calculele lui Big, propun urmatorul scenariu: cumparatorul site-ului, un om cu relatii in advertising, are parghiile necesare pentru a scoate bani frumosi dintr-un site de entertainment, cumpara un astfel de site care are deja un "renume" si schimba complet modul de monetizare, recuperandu-si investitia intr-o perioada mai scurta de 2 ani. De ce n-ar fi posibil asa ceva? Parerea mea este ca oricum advertisingul romanesc este un cerc inchis in care cativa oameni fac bani iar altii stau si saliveaza pe afara...
Oho...am deschis un subiect interesant. Partea frumoasă e că diseară vor discuta la Radio Lynx de la 9 la 10. Puteţi intra pe chat şi puteţi adresa întrebări atât lui Booby care prezintă emisiunea cât şi lui Pyuric ( project manager monden.info). E interesantă dezbaterea şi e totuşi bine că se dă startul în aşa ceva indiferent dacă acest tart e mincinos sau nu.
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)