http://www.jollycatering.ro
Sursa.
Versiune printabilă
Am avut si eu in trecut o problema cu o astfel de firma rau platnica(agentie imobiliara).
Mi-au dat un avans de 20%, iar dupa ce le-am terminat site-ul i-am mai asteptat 6 luni, pana la urma le-am sters site-ul...
Daca va incurcati cu firme care sunt la inceput de drum, cereti inainte un avans de cel putin 50%
<meta name="generator" content="Web Page Maker">
LOOOOOOOOL
Eu l-as fi dat in judecata pe domnul respectiv care si-a permis sa faca asta pe site-ul companiei respective... Daca aveau contract, trebuia sa rezolve problema pe calea legii, nu sa isi faca el dreptate in felul asta infantil si care oricum, nu ii aduce nimic...
Cu ce drept si-a permis sa faca asta? Nu e cumva incadrabil la hacking?! Daca avea datele de acces ftp si a putut sa intre, nu inseamna ca avea si dreptul sa faca ce a facut. Nu inteleg de ce ii laudati actiunea de 2 bani si de ce aruncati cu pietre in firma respectiva... Poate ca el nu si-a facut jobul corect si ei au refuzat sa faca plata... poate... poate... Sunt multe variabile pe care nu le cunoasteti, si totusi ii dati dreptate lui... Nu cred ca e corect.
Repet: indiferent cum ar sta situatia, si indiferent care este problema intre ei, NU avea dreptul sa faca ce a facut, a fost o actiune ilegala.
Toto, eu am pus-o ca o gluma. Este logic ca nu stim ce e in spate, dar sincer nici nu conteaza.
Altfel daca ai sta sa gandesti inainte sa razi, nu ai mai rade niciodata.
noi romanii, avem o problema cand vine vorba de a face plati unor persoane care ne-au facut un serviciu. tipic. nu cred eu ca tipul respectiv a afisat treaba aia numa asa sa se afle in treaba, o fi dat de niste romanii neplatitori. naspa. intr-un fel merita ce le-a facut la site.
Ne distreaza pe toti ce a facut, insa totul poate lua o nota destul de dramatica ptr autorul celor 3 randuri.
Ne place sau nu societatea e guvernata de niste reguli din care amintim contractul si legile.
E drept, exprimarea lasa de dorit, dar ideea de baza nu vad de ce sa nu fie facuta publica. "Nu am fost platit, deci am pus aceasta pagina in locul sitului." Ce nu e legal in asta?
Foarte bine a facut !
Poate omul a ajuns la disperare si nu are bani de mancare !
Daca faci zece siteuri din astea si nu plateste niciunul , ce e de facut ?
Eu cred ca asteapta ca firma sa-l dea in judecata ,dar nu o sa-l dea pentru ca era o lucrare facuta fara contract !
Bine le-a facut!
Pai cand vine vorba de plata la romani, gasesc diverse motive sa "intarzie plata" sau sa nu dea toti banii. Mai rar gasesti oameni care fac plata imediat dupa ce site-ul este terminat. Dar asta este Romania...
Putea foarte bine sa lase pagina goala... Ca si metoda de "rasplata" pentru rau-platnici... Si evident, sa continue demersurile LEGALE pentru obtinerea banilor.
DACA, lucrarea este fara contract, atunci nu pot spune decat sa isi merita soarta baiatul respectiv... Lipsa unui contract denota faptul ca a vrut sa insele la randul lui statul roman, si sa nu plateasca impozite... De aceea cred ca isi merita soarta si este la randul lui pacalit.
In fine, nu e nici primul, nici ultimul caz de acest fel, aca ca... sa trecem mai departe.
Şi atunci care mai e logica contractelor? Ar fi nevoie doar de o bâtă (sau acces FTP în cazul de faţă) pentru rezolvarea diferendelor.
Toto are dreptate. Dacă e un contract la mijloc, atunci firma de design va avea mari probleme (sau ar trebui sa aibă). Dacă nu e contract, atunci ..... se înţeleg ei.
In contract nu se mentioneaza ca intri in posesia lui daca nu platesti suma integrala sau partiala.
Chiar daca are contract webdesigneru e 100% clean.Este posesorul sitului pana plateste clientul suma integrala.
E ca si cum ai cumpara ceva in rate:)
Dar in contract scrie ca designerul poate scrie :
pe site? Sau asta e in loc de penalitati in caz de neplata.Citat:
Sătul de idiotenie. Asa se întâmplă când firmele mari se ca*ă pe ele pentru 200 euro.
Proprietarul siteului stie unde ma gaseste.
Daca este contract, iar firma care a comandat siteul are un pic de orgoliu, nu il vad bine pe designer.
Site-ul, ca si creatie, este al lui pana la primirea platii integrale, insa ma indoiesc de faptul ca si domeniul este al lui... Aici vorbim de afisarea unor lucruri (site sau orice alt material digital) pe un domeniu internet care apartine unei firme. Aici vad eu problema lui, nu in alta parte. El nu are dreptul sa foloseasca domeniul si spatiu de host respectiv pentru afisarea acelui mesaj...
Cum se dovedeste in instanta ca tu ai facut un site pentru cineva? Fie si pe baza unui contract care specifica cate pagini, termene de livrare.
Acesta iti poate spune ca nu a primit nimic sau nu seamana cu ce a cerut el. Tu cum dovedesti ca ai livrat bunul.
Semnezi procese verbale de predare primire pe fiecare etapa? Si asa mi se pare greu procesul.
P.S. TOTO, atunci sunt la fel de ilegale notificarile pe siteurile de hosting daca ai intarziat la plata :Site suspendat pentru neplata. Contactati providerul:
Da, ai dreptate, si nu prea... Mai exact, ai dreptate ca este exact acelasi lucru, doar ca, in general, acolo exista un contract in care se specifica faptul ca daca nu platesti ai o perioada de gratie de x zile, si daca nici dupa aceasta perioada nu platesti au dreptul sa iti suspende serviciile furnizate.
In fine, evident ca parerile sunt impartite, dar mie asa imi pare, ca omu' nu a procedat corect, desi poate era indreptatit ...
Deocamdata mai toti, din start, sunteti de partea celui din breasla voastra.
Cel mai probabil asa stau lucrurile
Nimeni nu se gandeste si la ipoteza ca webdesignerul i-o fi zis celuia care are firma si care nu prea se pricepe ca o sa aiba clienti de pe internet de o sa se c..e pe el daca ii face el site. Si cum n-a fost asa, patronul firmei chiar ca s-a c...t pe el nu i-a platit totul sau chiar nimic si nu-i prea pasa. Daca i-ar pasa si ar vrea sa i-o puna inconstientului il poate incarca cu multe in fata justitiei: prejudicii de imagine, folosire abuziva a domeniului firmei in scopul discreditarii (nu e autorizat de proprietar sa puna ceea ce a postat) etc.
Unele il pot obliga la plata de daune morale, altele insa pot duce la consecinte mult mai grave (legea spune ca de la 2 ani in sus).
Fiindca suntem in Romania (ii dispretuiesc al naibii de mult pe cei care folosesc expresia asta) cel probabil lucrurile se vor rezolva de la sine si webdesignerul nu va pati nimic.
1. Arhivezi site-ul si il trimiti lor de pe o adresa de yahoo sau gmail. Ii suni si inregistrezi ca au auzit ca le-ai trimis site-ul in email.
2. Daca ei nu sunt de acord cu el, depinde atunci de contract. In general totusi se da dreptate prestatorului de servicii daca specificatiile nu au fost foarte clare.
3. PS: te-ai cam lasat purta de val cu PS-ul. Sunt prea multe diferente intre cele 2 situatii ca sa poata face o comparatie.
1. De parca judecatorul o sa se uite la sent items la yahoo.
3. Se vede ca nu ai citit atent toate comentariile pe acest topic. Se discuta despre cum se poate sa te asiguri ca iti incasezi banii si pe de alta parte cat de legitima este postarea pe domeniul unei firme un mesaj fara acceptul lor si mai ales care dauneaza imaginii. Ce importanta are motivatia? Sunt lucruri distincte si vor fi tratate ca atare in orice proces.
Eu am oferit hosting si am fost amenintat destul de serios pentru ca am suspendat un domeniu prin aceasta metoda.
1. De parca judecatorul o sa se uite la sent items la yahoo.
Poate fi o proba destul de serioasa. E foarte greu ca cineva sa afirme ca te-ai inteles cu yahoo si s-a pus acolo mesajul ulterior ca sa apara la data respectiva si care contine lucrarea facuta. Poate doar pentru vreun Gica-Contra precum unii din acest topic.
3. Se vede ca nu ai citit atent toate comentariile pe acest topic.
Se discuta despre cum se poate sa te asiguri ca iti incasezi banii si pe de alta parte cat de legitima este postarea pe domeniul unei firme un mesaj fara acceptul lor si mai ales care dauneaza imaginii. Ce importanta are motivatia? Sunt lucruri distincte si vor fi tratate ca atare in orice proces.
Am citit foarte atent, postez tocmai in ideea ca sa nu va duca valul acestui exemplu si pe unii din voi (gradul de imaturitate este mare la majoritatea celor ce s-au angrenat in discutie) si sa fiti tentati si voi sa faceti ceva identic sau similar.
Cum te asiguri: faci contract, livrezi lucrarea cf contractului. De aici ei iti dau banii sau daca nu, le ei prin hotararare judecatoreasca. Sau nu. :D Si oricum mai uita-te si tu la cel ptr care lucrezi. Iar daca esti disperat si faci ptr oricine, ai grija cel putin sa nu ramai si fara bani si cu ouale prin puscarie.
Repet, nu e ceva asemanator. N-am timp mai mult, dar:
- una e sa scrii domeniu suspendat pentru neplata, alta ca aia "se ...."
- citeste si mai jos legat de control asupra NS, deci domeniul omului a fost blocat abuziv o perioada de timp sa suporte acel text pe el (nu isi poate schimba nici hostingul, chiar daca doreste, pana nu trimite fax la RNC si este verificat etc.)
Eu am oferit hosting si am fost amenintat destul de serios pentru ca am suspendat un domeniu prin aceasta metoda.
Atata timp cat omul nu si-a platit hosting-ul si avea elementele necesare sa isi mute domeniul in alta parte (control asupra NS) sa fie sanatos, n-ai nicio vina. E alegerea lui sa stea gratis in oala de noapte. Daca o sa te uiti pe ROTLD ai sa vezi ca emailurile prin care se face schimbarea NS nu par a apartine firmei de catering ci mai degraba a webdesignerului.
Pentru finante bag mana si in foc , pentru justitie sunt destul de sigur de ceea ce am afirmat ( muncesc intr-o firma , intr-un anumit post si pot sa zic ca am auzit destule discutii pe teme juridice referitor la probarea in instanta a unor mail-uri ) , Daca tu zici ca mail-ul este luat in considerare ( si aici ma refer la orice mail , nu doar la yahoo sau gmail ) te rog sa ne dai mai multe detalii . Si mai si stiu cum e sa faci parte dintr-o tabara sau din cealalta ( asta pentru a nu zice ca iau apararea cuiva ).
Orice email bineinteles ca nu.
Cel descarcat local, in outlook de ex, nu.
Nu si ptr cel de pe server, dar la care firma controleaza serverul.
Discutabil si ptr cazul in care firma care controleaza serverul are contract cu vreuna din parti.
Din aceasta cauza am dat ca ex. Yahoo, Gmail.
Eu ce spuneam mai sus? O firma respectabila ar trebui sa aiba acces la propriul server de mail ( cazul meu , de ex. ), daca tu ai avut de a face doar cu firme care investeau in propria lor imagine online cat investesc eu in aurolacul din intersectie ce mai pot zice? O firma care se respecta are cel putin domeniu si mail propriu , cu mail de la yahoo da o dovada clara de zgarcenie/ignoranta/etc , totusi suntem in 2008 si calculatoarele nu mai reprezinta un tabu si nici nu mai costa o "avere" incat sa nu-ti poti permite unul. O colocare a unui server intr-un datacenter ( ca sa aleg cea mai scumpa varianta ) este pe undeva pe la 100 de euro , muuult mai putin decat plateste NUMAI telefonul acel "patron". Acum nu zic nimic de costurile de intretinere ..... intram in alte discutii. Ideea este ca daca vrei sa probezi un mail in instanta nu poti. QED
Amice, nu stiu ce te-a facut sa ai reactia de mai sus astfel incat pe urma
sa fii incapabil sa intelegi o idee atat de simpla: daca vrei sa trimiti o notificare foloseste un serviciu care sa nu poata fi controlat de tine si care sa fie de necontestat prin respectabilitatea sa. Daca iti folosesti propriul tau serviciu de email proba iti va fi demontata de avocatul celeilate parti foarte simplu aratand ca nu poate fi luata in consierare deoarece un admin poate simplu sa insereze un fisier in locul corespunzator din sent. Pe Yahoo sau Gmail va fi mai greu sa ii suspectezi de asa ceva.
Nu se foloseste emailul de yahoo decat ptr asemenea situatii. In rest, in corespondenta clasica folosesti emailul de pe domeniu de firma. Sau daca vrei sa-ti pastrezi "prestanta" nu ai decat sa pui in bcc o adresa de email de yahoo pe care o poti folosi ca mijloc probator.
Cand ti-am raspuns prima data am crezut ca esti interesat sa afli modalitatea, nu doar sa-ti etalezi cunostintele si sa demonstrezi cu tot dinadinsul ceea ce sustii.
NU sunt avocat ( tu cred ca esti sau cel putin asa reiese din discutia de mai sus ) , eu am pus doar o problema normala , trimit un mail de pe mailul firmei ( fiind bine intentionat este logic ca folosesc propriul server de mail ) apare o anumita problema si atunci eu cum pot proba ( prin avocati ) ca a aparut o problema ? Pot proba doar daca banuiesc ca fiecare partener de afaceri este un "tepar" si folosesc un alt serviciu de mail.
Daca vrei sa mai disctuam despre probleme juridice te rog sa deschizi un topic nou, topic care sper sa fie de folos mai multor membrii.
ps. nu vreau sa-mi etalez cunostintele , cu timpul am invatat ca e cel mai bine sa dai de inteles ca nu stii nimic , asa nu apeleaza nimeni la tine sa-l ajuti si esti lasat in pace ;)
Copii va rog eu nu treceti pe partea cealalta.
A inceput ca o gluma si s-a terminat ca o cearta/discutie.
Hai sa revenim la prietenie :D
Eu as zice ca un topic cu discutii juridice chiar ar prinde bine, poate multi dintre noi au nevoie de un sfat, o opinie si ar fi bine sa fie un loc unde ar putea sa primeasca si raspunsuri mai avizate. Eu nu stiu prea multe din acest domeniu ( juridic ) , de aceea l-am invitat la discutie pe Marius Cristian ( prin deschiderea unui nou topic cu discutii de acest gen ) , poate doreste sa ne spuna si noua unele aspecte pe care poate multi dintre noi nu le stim. Eu nu consider ca m-am certat cu nimeni , era doar o discutie.
Si eu cred ca acest topic a fost de un real folos persoanelor interesate !
Din pacate nu a curs sangele siroi , asa ca eu cred ca a fost o discutie constructiva si binevenita !
Concluzia ar fi ca munca oamenilor sa fie respectata si recompensata !
Eu in continuare cred ca persoana care a facut asa , a avut mare dreptate sa se cmporte asa , pentru ca 200 euro nu este o suma prea mare !
Mai cred ca in acest caz nu a fost facut niciun contract !:(
Vorbesc acum de aspectul incasarii banilor.
Contractul ajuta, dar nu face dintr-un neserios un om serios, oricare ar fi beneficiarul sau prestatorul. Tot se mizeaza pe proces si etc. Am mai spus, daca beneficiarul declara ca nu s-a terminat lucrarea? Eu cred ca aspectul juridic nu isi are importanta la nivelul mic. Cand ai contract cu institutii mari se mai schimba problema.
Mi se pare iluzie ca de acuma la toate siteurile de 200-300 euro, contractul sa ma salveze in instanta. La nivelul acesta nici nu iti permiti avocat decent. (85 % din avocati stiu sa deschida word, pdf, si outlook)
Eu sfatuiesc esalonarea platilor pe etape si faze de lucru si semnarea unor procese verbale.
Aici beneficiarul poate replica ca il poti lasa cu ochii in soare cu 75% din site.
In Romania este si o chestie de mentalitate , pentru ca patronii romani sunt obisnuiti sa fure munca altora fara sa plateasca nimic !
Peste 90 % dintre patronii romani sunt prosti de bubuie si 80 % nu stiu sa se poarte cu angajatii !
Treisferturi dintre ei s-au imbogatit prin furt !
Semioficiale !
Din pacate in 15 ani am reusit sa constat acest lucru !
Foarte multe firme or sa dea faliment sau au o situatie dificila datorita patronilor care atunci cand le-a mers nu au stiut ce sa faca atunci cand le-a mers !
Rar patron care sa stie sa faca o planificare financiara !
Eu sunt contabil de aproape 15 ani , chiar daca nu lucrez in domeniu decat de 7 ani !
Desi intru destul de des pe acest forum, rareori postez cate ceva.
Scopul intreventiei mele a fost sa atrag atentia asupra unor consecinte ce pot fi suportate de cei ce ar putea proceda in mod similar si mai putin de a sugera metode prin care sa va protejati sa nu patiti precum acest webmaster (daca nu cumva o mare parte din vina apartine webdesignerului, mai exista si varianta ca el sa fi contactat patronul firmei, sa ii fi zis ca daca are site isi va spori vanzarile, lucrurile sa nu fi mers chiar asa cum s-a estimat si sa-si fi bagat picioarele).
NU sunt avocat si nici n-am studii juridice, mai interferez totusi cu domeniul. In general pe forumuri intru ca sa pun vreo intrebare, uneori mai si raspund daca stiu cate ceva (sau imi inchipui ca stiu :) ) si niciodata ca sa deschid topicuri de tip dezbatere.
daca domeniul este al firmei respective sa schimbe ns-urile si gata.
La fel si la hosting...daca nu faci plata in timp util contul se suspenda.
Este serverul meu locul meu pe server ..daca nu mai am contract cu tine...schimba ns-urile si gata.