Hm, mie contabilul mi-a zis ceva diferit de momentul in care devi platitor de tva
1. suma de 35 de euro se calculeaza pe an dar se raporteaza la durata de "viata" a firmei". Adica daca o deschid in decembrie si am intr-o singura luna activitati de 5000 de euro, devin automat platitor
2. Esti transformat automat in platitor cu toate obigatiile de rigoare la o luna dupa ce ai depasit cifra de afaceri. Nu platesti nimic retroactiv.
Ca recomandare, pentru inceput micro + neplatitor. Trebuie sa inveti multe despre o firma inainte sa e poti hazarda la a plati impozit pe profit. Neplatitor mi-am dorit in primul rand pentru a evita complicatiile cu clientii din US, majoritari in cazul meu.
Probleme majore cu o firma nu sunt la infiintare. Aici te sfatuiesc sa apelezi la un avocat pentru ca poti face multe greseli si cheltui bani complet aiurea. Sunt anumite lucruri ce trebuie facute in maxim 1 respectiv 2 luni de la infiintarea firmei. Adevaratele probleme apar dupa infiintare si aici ai nevoie de un contabil bun.
p.s. sper sa nu-ti tai elanul daca-ti spun ca pentru un singur angajat cu carte de munca vei plati 60% impozite catre statul roman.![]()

Răspunde cu citat