Rezultate 1 la 10 din 18

Subiect: Dreptul de proprietate asupra unui nume

Afișare hibrid

Mishu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    28th March 2013
    Vârstă
    57
    Posturi
    1.307
    Putere Rep
    32

Implicit

Din cate stiu, fiecare situatie se trateaza individual si o importanta deosebita o are notorietatea brandului. In cazul tau, nefiind un brand cu notorietate, n-ar trebui sa ai probleme.
    Informatiile le am de la un avocat, in urma cu cativa ani am avut o astfel de disputa si eu eram cel care nu avea dreptate... Nu s-a ajuns in instanta, am inteles aspectul si am renuntat. Domeniul il am si acum si inca n-am renuntat definitiv la ideea de a-l folosi deoarece firma respectiva a trecut printr-un rebranding iar vechiul brand desi il au inregistrat nu-l mai folosesc. In cazul asta cred ca s-a dus si notorietatea

O. Cosmin este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    28
    Data înscrierii
    16th March 2013
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    39
    Posturi
    332
    Putere Rep
    28

Implicit

Citat Postat în original de Mishu Vezi Post
    Domeniul il am si acum si inca n-am renuntat definitiv la ideea de a-l folosi deoarece firma respectiva a trecut printr-un rebranding iar vechiul brand desi il au inregistrat nu-l mai folosesc. In cazul asta cred ca s-a dus si notorietatea
    Notorietatea e o chestie abstracta pe care o poti cuantifica foarte greu, in unele cazuri. Sfatul meu e sa ceri un sfat avizat inainte. Aici nu se pune doar problema dreptului de proprietate intelectuala/industriala, ci se aplica si materia civila, de drept comun sau nu, in privinta prejudiciului.

De exemplu, daca luam cazul ING Asigurari (chiar daca nu ar fi existat niciodata ING, ramura serviciilor bancare), tot nu puteti folosi denumirea asta, sau ceva similar (daca activati pe piata asigurarilor), exceptand cazul in care la numele vostru in buletin apare ING Asigurari .

PS. Si ca sa ii dau un raspuns lui Rapsodia ... nu poti crea un brand pe cuvantul masina.

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Dreptul la date
    De filip.camara în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 5
    Ultimul Post: 19th January 2013, 17:15
  2. Proprietate virtuala vanduta cu 600.000$
    De Eradu în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 6
    Ultimul Post: 14th November 2010, 17:31
  3. Parere asupra structurii unui URL
    De casperel în forumul Google
    Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 31st July 2010, 19:46
  4. Dreptul la intimitate
    De Adry în forumul Hosting