Am incercat sa contribui si eu cu ceva, dar probabil ca am omis cateva lucruri, pe care va rog sa le amintiti voi.

Articole:

NU AI VOIE
- sa folosesti in articolele din directoare sau pe alte site-uri continutul de pe site-ul propriu
- sa folosesti texte spinuite, nici macar partial
- sa formatezi textul in exces
- sa faci keyword stuffing
- daca folosesti un tool pentru seo on page, sa nu ajungi la 100% corect, un procent de 70-85% e suficient
- sa nu folosesti paragrafe lungi si plictisitoare
- sa faci multe greseli gramaticale
- sa publici articole in engleza cu ancora in romana

AI VOIE si/sau e indicat
- sa traduci articole din alte limbi si sa le folosesti pe site-ul propriu sau pe alte site-uri
- sa introduci poze in articole si sa folosesti atributul "alt"
- sa folosesti H1, H2, H3 - o data e suficient
- sa introduci video-uri in articol
- sa folosesti infografice
- sa structurezi articolul pentru ca userul sa poata "scana" articolul si sa citeasca strict ce il intereseaza
- sa folosesti cuvantul de interes in titlu, H-uri, alt-uri
- sa postezi articole cat mai cuprinzatoare, cu cat mai mari, cu atat mai bine

Mai multe despre cum sa scrii un articol de calitate in acest ghid

On page

- optimizeaza tot site-ul pentru ce ai nevoie, nu doar prima pagina
- foloseste Tag-urile meta cu bun simt, nu abuza de cuvinte cheie in meta tag-uri
- foloseste rich snipets pentru local seo si reviews
- foloseste un heatmap si pune butonul de call to action in zona in care vizitatorul da click mai mult
- internal linking catre categoria din care face parte postul, subcategorie, catre alte pagini related si catre index
- foloseste cuvintele cheie la inceputul paginii, la mijloc si la sfarsit. Intre ele se pot folosi derivate ale acestora, sinonime, etc .. eu unul folosesc un cuvant cheie aproximativ la 100 cuvinte
- pune un link extern in pagina catre un site autoritar in domeniu (ex - wikipedia)

social media

AI VOIE si/sau e indicat
- asociaza site-ul tau cu o pagina de google+, facebook, pinterest, linkedin, twitter, etc
- ofera posibilitatea vizitatorilor sa dea share in retelele sociale si pe site-urile de bookmarking
- sa faci tag-uri cu brandul tau pe retelele de socializare si pe site-urile de bookmarking
- sa faci concursuri
- sa cumperi postari pe pagini active din aceeasi nisa, pagini care au reach bun

NU AI VOIE
- sa faci conturi false pentru a te promova .. zebra is comming
- sa postezi cu soft-uri automate, NUMAI DACA folosesti optiunea de buffering sau soft-ul are optiune de a posta la un anumit interval de timp, in sensul ca nu e indicat sa apara in acelasi minut link catre pagina ta de pe 20-50 profile/pagini

Link building:

1. Inscrieri in directoare (completare)
- ai grija sa inscrii site-ul in categoria/subcategoria potrivita
- ai grija ca directoarele sa nu fie penalizate sau dezindexate

2. Bloguri si forumuri
- nu abuza cu link-uri venite din comentarii
- posteaza numai in articole/posturi relevante cu subiectul site-ului tau
- cauta sa comentezi/postezi si cu nofollow si cu dofollow
- nu comenta pe bloguri care au widget sitewide ce afiseaza "ultimele comentarii", cu atat mai mult daca vei comenta cu cuvantul cheie sau numele site-ului (daca e EMD). Am apelat la persoane care ofera astfel de servicii si dupa postarea unui link pe un asemenea blog, site-ul promovat a zburat si a revenit dupa vreo 2 luni.
- a se evita link in semnatura pe cuvant cheie, asta e discutabil, in functie de mai multi factori

3. alte metode de link building: site-uri de Q&A, guest posting, comunicate de presa, directoare de articole, advertoriale, video sites (youtube, trilulilu, etc), wiki sites, web 2.0, anunturi, link wheel... etc

Nofollow vs dofollow

Trebuie aduse atat link-uri dofollow, cat si nofollow. Momentan folosesc sub 20% link-uri nofollow, dar cred ca proportia optima a link-urilor nofollow va creste pe zi ce trece odata cu cresterea accentului pe SM, iar site-urile sociale au link-urile nofollow.

Ancorele link-urilor

Trebuie diversificate cat mai mult, asta se stie deja. Eu incerc sa folosesc in ancore un numar de 4-5 cuv cheie diferite pt fiecare pagina.

ancora pe cuvant cheie 1
ancora pe cuvant cheie 2
ancora pe cuvant cheie 3
ancora pe cuvant cheie 4
ancora pe cuvant cheie 5
ancora pe brand
ancora pe url
ancora pe cuvant generic (aici, click aici)
ancora pe cuvant cheie + brand

Proportia cea mai mare o aloc ancorelor pe brand, aceasta fiind cam dublu decat oricare alta. Adica daca "ancora pe cuvant cheie 1" e in proportie de 12%, ancora pe brand va fi undeva la 24-25%

Altele:

AI VOIE si/sau e indicat
- sa folosesti Google Adwords pe langa SEO - canibalizarea ajuta
- sa aduci link-uri dintr-o varietate cat mai mare de domenii si surse
- sa urmaresti si PA si DA, nu numai PR
- sa folosesti Google Authorship
- widget RSS catre posturile tale (schimb 3,4 way sau cumparare)
- sa ai robots.txt
- sa faci sitemap la site si sa-l inscrii in WT
- sa ai o viteza cat mai mica de incarcare a site-ului
- site-ul sa fie compatibil cu toate browserele
- sa fie valid CSS si HTML
- sa te axezi pe branding. Aici e topul metodelor de branding
- sa-ti securizezi site-ul. Informatii pe larg aici, aici, aici si aici. Este indicat a se parcurge toate paginile acestor posturi.
- sa ai cat mai putine redirecturi
- sa folosesti canonical daca e cazul
- sa-ti imbunatatesti butoanele de call to action: Click Here: 11 Ways to Improve Your Call to Actions
- sa cumperi domenii expirate cu PR (din nisa ta) si sa le folosesti pe post de site satelit.
- sa folosesti tier 1 si 2 pentru optimizare

NU AI VOIE
- link exchange
- link-uri sitewide
- sa te bazezi numai pe Google
- sa aduci link-uri de pe site-uri penalizate
- sa aduci link-uri la gramada
- sa faci un link wheel inchis
- sa folosesti text ascuns in spatele imaginilor sau background-ului
- sa aduci link-uri de pe retele de site-uri
- sa nu cumperi link-uri in footer
- sa nu pui link pe site-uri ce pot fi considerate ferme de link-uri

Un infografic cuprinzator asupra subiectului se poate vedea aici: Ultimate SEO Checklist & Guide For 2013 [Infographic]

Ma intorc la treaba acum, rog restul membrilor sa completeze cu ce considera ei ca am omis.