Pagina 1 din 4 123 ... UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 38

Subiect: Site-uri care afiseaza "Acest site foloseste cookies etc..."

Afișare hibrid

Iulian este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    30th January 2008
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    552
    Putere Rep
    37

Implicit Site-uri care afiseaza "Acest site foloseste cookies etc..."

Cu siguranta ati observat site-urile de stiri care atentioneaza userii ca folosesc cookies... M-am intrebat de ce cateva saptamani de cand au aparut iar astazi am gasit un articol:
    What to do about the new EU cookie law - Web Hosting Blog

Ce parere aveti? Ar trebui sa ne punem toti pe site-uri un mesaj de avertizare?

Dragos Bunea este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    51
    Data înscrierii
    4th January 2011
    Locaţie
    Tulcea
    Vârstă
    40
    Posturi
    1.036
    Putere Rep
    51

Implicit

E vorba doar de site-urile ce folosesc cookie-uri (ex. site-urile care au link-uri de afiliere). S-a discutat putin pe aceasta tema aici si aici.
    "Blog de afiliat si calatorii: Dragos Bunea Blog"

100R este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    42
    Data înscrierii
    1st December 2010
    Posturi
    749
    Putere Rep
    42

Implicit

Ar trebui pus un mesaj vizibil pentru utilizator, cum e la data de azi pe site-ul asta Cookie Law Across Europe - Cookiepedia, oricum la noi figureaza ca nu exista lege care sa ne oblige, ar trebui adoptata si mai apoi trebuie puse instiintari.

Se aplica pentru cookies din advertising mai ales si tracking, butoane Facebook, Analytics de toate, mai putin cookieuri ce ajuta siteul sa functioneze normal, cookieuri care retin parola ta ca utilizator. Utilizatorul trebuie sa fie instiintat despre astea vizibil cand intra pe site, nu undeva ascuns, in legea olandeza trebuie sa-si dea acordul cand intra pe site in caz ca ai reclame etc pentru ca se plasaza cookieuri pentru utilizator fara sa intrebe. Daca o luam asa userul te poate da in judecata ca il urmaresti, ca fara acordul lui i-ai plasat cookieuri de la terti care sa-i urmareasca activitatea online, obiceiuri etc.

Si aici sunt explicatii si un ghid in special legea olandeza http://ddma.nl/wp-content/uploads/20...h-version1.pdf

--- Later Edit --- (ca mi-a fost lene sa apas "Edit")

Revin cu inca un link
    Cookie Consent - a free solution to the EU cookie law
    Ultima modificare făcută de 100R; 17th January 2013 la 14:04.

crt
    crt este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    39
    Data înscrierii
    9th March 2011
    Locaţie
    Targu Jiu
    Posturi
    466
    Putere Rep
    39

Implicit

Din 2012 exista si la noi o lege legata de cookies. Este de fapt o modificare a Legii privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectiva vietii private in sectorul comunicatiilor electronice (506/2004).

Modificarea legii si un articol pe aceasta tema.

haos este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    63
    Data înscrierii
    19th February 2008
    Locaţie
    Craiova
    Posturi
    2.239
    Putere Rep
    63

Implicit

Nu e obligatoriu ca anuntul sa fie facut printro bara sus, chiar daca majoritatea siteurilor au ales aceasta varianta. Se poate pun un mesaj si in termeni si conditii, ideea este ca acest mesaj sa fie pus undeva usor accesibil.

Oricum in scurt timp va deveni atat de uzual incat nu va mai avea importanta. Eu unul o sa pun anuntul in termeni si conditii, nu ma apuc sa inund zeci de siteuri cu tot felul de bare care mananca spatiu util siteului.
    Citeste primul meu curs SEO - principii de baza. Vezi oferta mea de advertoriale PR5.

Reputatie:
    42
    Data înscrierii
    1st December 2010
    Posturi
    749
    Putere Rep
    42

Implicit

Alea cam trebuie sau pop-up, in functie de tara si cookieuri. Utilizatorul trebuie sa-si dea acceptul pe asta merge legea iar daca sta el sa caute politica de confidentialitate n-am facut treaba ca e tot ce era si pana acum. Eu asa am inteles.

Alt tip de notificare si optiuni de configurare pentru diferite platforme si tari: http://www.civicuk.com/cookie-law/ , mergeti la "Configuration".
    Ultima modificare făcută de 100R; 17th January 2013 la 22:34.

Dragos Bunea este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    51
    Data înscrierii
    4th January 2011
    Locaţie
    Tulcea
    Vârstă
    40
    Posturi
    1.036
    Putere Rep
    51

Implicit

In T&C site-ului o sa pun si eu informarea cu privire la cookie-uri. Nu cred ca legea obliga sa pui neaparat pop-up, ar fi stupid dupa parerea mea. Acum la inceput o sa fie probleme, dar cu timpul vor disparea pentru ca lumea se va obisnui cu aceste cookie-uri (apropo, eu as vrea sa traduc si sa informez vizitatorii cu privire la "prajiturele" - cred ca s-ar obisnui mai repede )
    "Blog de afiliat si calatorii: Dragos Bunea Blog"

lovelife este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    103
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    49
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    103

Implicit

Putem sa punem un anunt in forma romaneasca "Pentru a putea naviga pe acest site tebuie sa acceptati si prajituri, Mai multe detalii aici!" Daca sunt diabetic va trebui sa inchid site-ul? Cate zaharuri sunt in acele prajituri?
    Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama

Reputatie:
    42
    Data înscrierii
    1st December 2010
    Posturi
    749
    Putere Rep
    42

haos este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    63
    Data înscrierii
    19th February 2008
    Locaţie
    Craiova
    Posturi
    2.239
    Putere Rep
    63

Implicit

Majoritatea exemplelor astea se bazeaza pe javascript. Ce se intampla daca utilizatorul nu are javascript instalat, cum sunt unele telefoane? Mai bine sa intre oamenii aici si sa dea "refuz" la toate si gata, nu mai e nevoie sa puna nimeni acest pop-up. Caci despre siteurile din lista aceea este vorba, in principiu.

Singurul exemplu din cele de pana acum, care e si estetic, si util, si nici nu deranjeaza, este cel de la civicuk. Bine ca l-au facut ei, caci la fel l-as fi facut si eu, m-au scutit de-o munca.
    Citeste primul meu curs SEO - principii de baza. Vezi oferta mea de advertoriale PR5.

Pagina 1 din 4 123 ... UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Răspunsuri: 30
    Ultimul Post: 5th November 2011, 11:56
  2. "how-to" Pentru Raportarea Site-urilor Romanesti Care Fac Spam
    De Cristian Mezei în forumul SPAM made in .RO
    Răspunsuri: 15
    Ultimul Post: 28th September 2011, 21:57
  3. Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 9th September 2011, 10:37
  4. Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 3rd February 2011, 11:54
  5. Se folosesc parametrii "site:" sau "inurl:" in cautari ?
    De Cristian Mezei în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 26th September 2007, 09:01

Etichete pentru acest subiect

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •