Citat Postat în original de iSKY Vezi Post
Un antreprenor probabil ca ar risca, e adevarat, insa cineva solid se va baga in online doar cu foarte multi bani si cu oameni care poate au trecut ca angajati pe la google si cam stiu "cum se misca" treaba in optimizare. Altfel, nu ar risca nimeni sa cumpere carti de SEO sau sa citeasca pe forumuri ori ceea ce spune Matt, pentru ca nu ar ajunge cu siguranta acolo unde le-ar fi locul ca business.
Asupra unui lucru cred ca suntem de acord: Daca vrei sa pui pe picioare un site major, ai nevoie de o suma semnificativa de bani de investit, cat si de un plan bun si o strategie bine pusa la punct.

Poate fi un astfel de proiect un success? Eu zic ca poate fi - dupa cum poate si sa nu fie. Totul depinde de ceea ce faci, si mai ales de cum faci. RoManiac, nu zice nimeni sa ignori roboteii. Gandesti o structura decenta, faci basic seo, optimizare moderata inpage, un pic de link building, nimic exagerat, dupa care lucrurile merg in ritmul lor natural.

Aici insa cred ca este o mica greseala, si anume faptul ca ne bazam prea mult, daca nu adeseori integral, pe SERPs. Eu cred ca un business online ar trebui sa fie un mix de profitabilitate si stabilitate/controlabilitate. Si ca, din nou, nu trebuie puse toate ouale in acelasi cos. Si ca trebuie o solutie ajustata pe nisa si pe user target-ul in cauza.

Definesc ca si componenta de profitabilitate, rezultatele organice: Cel mai ieftin trafic cu putinta, investesti o data cu cap, dupa care ai rezultate timp de ani buni, fara sa trebuiasca sa platesti.

Definesc ca si componenta de stabilitate/controlabilitate, lucruri precum PPC si social media, daca nu si afilierile - si lista poate continua. De exemplu, o campanie Adwords optimizata de un expert poate fi la fel de eficienta, daca nu mult mai eficienta decat cea organica. Iar nivelul de siguranta oferit este mult mai mare. O alta componenta poate fi social media - daca reusesti sa formezi o retea suficient de solida, si in care sa mentii interactiunea pe bune cu utilizatorii tai, ai un parc fidel de clienti care iti ofera stabilitate.

Definesc ca si componenta de stabilitate performanta business-ului in general. Cu cat ai un management mai bun, cu atat si produsul tau va fi mai bun. Cu cat va fi mai bun, cu atat mai bine se va vinde si va fi mai eficient. Adobe nu mai apare dupa flash? Credeti ca asta ii elimina vanzarile lui Adobe? Companiile mari nu pun ouale intr-un singur cos. Elemente precum un brand bine promovat sparg orice bariere de search engine ranking.

Finalmente, definesc ca si componenta de importanta maxima, audienta tinta. M-am tot gandit, spre exemplu, de ce toata aceasta nebunie cu Facebook sau social media in general. Sigur ca pot fi multe raspunsuri, dar eu le-am gasit pe ale mele. Orice produs (site informational, farfurie cu sarmale, pantof, etc) este creat cu un scop - acela de a satisface niste nevoi ale clientilor. Facebook satisface nevoi multiple; spre exemplu aceea de a pastra contactul cu prietenii, nevoia de comunicare. Gasesc insa extrem de atractiv faptul ca pe Facebook mereu se intampla ceva. Chiar si acest forum se incadreaza in idee; mereu se intampla ceva, mereu sunt postari noi, este o efervescenta de lucruri noi, in care te poti implica. Din acest punct de vedere, daca reusesti sa pui la punct un plan de afaceri bazat pe o strategie prin care nu numai sa reusesti sa atingi exact publicul tinta, dar sa le oferi si un indice de satisfactie major, respectiv satisfacerea nevoilor lor + interactivitate + freshness, atunci esti intr-un tren ultrarapid catre succes.

Insa finalitatea sta nu numai in ideea de baza, ci si in detalii.