Hai sa iti zic inca ceva. Un exemplu de fapt.
Erau in regie 2 restaurante acum cativa ani (or mai fi, nu stiu), "pui de urs" si inca unul. Pe cea mai naspa strada posibila. Nici restaurantele din centru, cu cel mai bun vad, nu vindeau atat. Lumea mergea (nu stiu sigur de ce, probabil un cumul de factori) chiar daca prin fata terasei treceau camioane si le umpleau farfuriile de praf.
Recent, un client mi-a zis ca vrea sa apara in Google, dar mi-a sugerat ca "nu prea sus", pentru ca afacerea lui este "pont", si daca e prea "la vedere", adica pe primele pozitii, o sa stie toti de el si devine "banalitate". Din greseala sau din SEO facut cu prea mult bun simt, a ajuns pe primele pozitii dupa multe cuvinte cheie. Daca inainte ii mergea bine si totul crestea progresiv, acum are depozitul gol si nu reuseste sa aduca suficient de multa marfa.
Bun, acum privind in urma la cele doua povesti, chiar si online, uneori nu trebuie neaparat sa ai "vad". De asta avem printre noi colegi care pur si simplu nu fac SEO pentru site-uri care nu au ce cauta de fapt pe primele pozitii.
Fa cel mai tare site din domeniu... si incearca sa nu te intreseze unde esti in Google. O sa ramai surprins cand te cauti... ca esti la locul tau.
Asta nu e teoria anti-SEO, ci primul pas pentru SEO de calitate. Zic si eu, imi dau cu parerea![]()

Răspunde cu citat