Inca un topic deosebit marca Seopedia, am citit o serie de experiente interesante mai sus.
In ciuda faptului ca am cateva proiecte, in continuare ma axez pe joburi. Mi-ar lua mult timp sa ajung la un salariu specific doar din proiecte proprii si pe deasupra nu ma atrage deloc ideea de activitate foarte izolanta de la varsta asta.
Anul trecut am incercat parteneriate (sau mai corect spus asocieri) cu persoane din offline mergand pe ideea ca oamenii se pot completa dar m-am inselat destul de mult - fara o viziune comuna nu cred ca se poate face nimic.
Am avut si cateva sarcini ca si freelancer in zona SEO si programare web si per total am fost dezamagit. Ar fi trebuit sa fac compromisuri majore in ceea ce priveste calitatea servicilor (pentru ca nu sunt bani - in traducere libera putini oameni inteleg faptul ca reusitele necesita investitii pe masura). Pe de alta parte atunci cand am propus preturi nu m-am asteptat sa petrec si ore pe mail si cel mai mult m-a deranjat mentalitatea ca programatorul este bun la toate - aceasta opinie aberanta mi-a adus nervi atunci cand nu aveam nevoie.
Problema mea a fost (si este!) aceea ca nu ma opresc pana nu ajung unde trebuie. Chiar si daca 99%+ vor siteuri tandari n-au decat sa si le fac singuri. Daca 99%+ nu stiu sa aprecieze SEO pot sa fie sanatosi, acest serviciu poate ca nu trebuie sa fie pentru toata lumea. Pentru mine seriviciile ieftine implica situatii lose-lose.
Ca in orice domeniu de activitate calitatea costa si intotdeauna sunt mai multi cei care lucreaza la norma deci exprimari de genul "mi-a zis nu stiu cine ca te ocupi cu..." nu mai functioneaza. Eu le tratam ca pe niste recomandari pozitive dar s-au dovedit a fi invitatii la servicii foarte ieftine.
Cred ca va puteti imagina ca as putea sa critic mult mai mult, de abia mi-am facut incalzirea
Altceva vreau sa ramana:
1. Frustrarile au fost (si sunt) o mana cereasca deoarece m-au ajutat sa inteleg lucrurile si oamenii din spatele lor; daca totul era bine si frumos acum poate eram retardat. (se zice ca prostii sunt fericiti... n-am nevoie acum!)
2. Greselile iarasi au fost si sunt un lucru excelent - de acolo se invata cel mai mult.
3. Si cel mai important: oamenii nu sunt la fel! Ba chiar mai mult: cu cat intalnesti mai multi imbecili cu atat o sa apreciezi mai mult persoanele cu caracter. Deci imbecilii au si rol benefic pe planeta asta![]()

Răspunde cu citat