Gresit pusa problema. Eu de felul meu sunt asa... mai de dreapta sa zicem. Consider ca daca nu te poti salva/ajuta e oarecum strict problema ta si societatea intr-un fel sau altul ar tb sa te elimine.
Ce vreau eu sa spun cu asta, axat pe exemplul tau, e ca... daca vrei sa mananci sanatos tu, atunci iti cauti surse de hrana sanatoase. Tu confunzi putin lucrurile acum si expui o viziune din cealalta perspectiva, cea a consumatorului. Nic insa vorbea din prisma unui producator. Si un producator are de eficientizat productia lui in toate felurile posibile, iar asta se face prin tehnologie. Ca producator, poti coace rosiile la lumina unui bec (naiba stie exact procedeul dar asa cred ca sunt coape fortat), le tratezi de toate bolile care ar aparea, le dai ingrasaminte care sa ajute productia si colac peste pupaza, le dai si o coloare perfecta. Pentru ca scopul tau e SA VINZI, iar eficientizarea (cata vreme e legala) iti va aduce profit mai mare. Daca ai alege calea naturala, productia ar dura mai mult, ar fi mai mica cantitativ si poate cel mai important... aspectul ar fi unul oribil poate (cine are bunici la tara stie ca rosiile cele mai urate erau si cele mai buneinsa). Rezultatul? Lumea nu cumpara ci cumpara de alea frumoase. De ce? Dracu stie... din necunoastere cel mai probabil. Si atunci ca producator scopul tau e sa vinzi, nu sa educi.
Si atunci cum ziceam si la inceput, pentru tine ca si consumator, este bine sa te interesezi de unde si ce mananci. Ba mai ai niste bunici la tara, ba mai ai prieteni cu bunici/parinti la tara sau stiu eu ce alte metode sa intri in legatura cu tipul asta de "producator" care nu produc industrial ci mai vand pentru un ban in plus... Daca nu, atunci iei ce gasesti si iti asumi ce mananci.
Faptul ca se vinde mancare proasta e pentru ca se cumpara... daca nu s-ar mai cumpara sau s-ar cere alte criterii, producatorii s-ar adapta ca nu au altceva de facut.

insa). Rezultatul? Lumea nu cumpara ci cumpara de alea frumoase. De ce? Dracu stie... din necunoastere cel mai probabil. Si atunci ca producator scopul tau e sa vinzi, nu sa educi.
Răspunde cu citat