Pagina 2 din 3 PrimulPrimul 123 UltimulUltimul
Rezultate 11 la 20 din 21

Subiect: Un subiect rar pe Seopedia

Nic
    Nic este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    54
    Data înscrierii
    14th May 2007
    Posturi
    987
    Putere Rep
    54

Implicit

Citat Postat în original de Dan Vezi Post

Exemplu de JV:
    (nu e original)
    Mergi la un salon de cosmetica si ii intrebi "cat valoreaza pt dumneavoastra un client fidel si cat sunteti dispusi sa platiti pentru el?"
    Un vanzator cat de cat bun scoate raspunsul dorit: clientul valoreaza 100 ron / luna profit pur
    Bun, eu va promit cel putin 5 clienti noi / luna, la pretul de 50 ron/ client (one time fee) si va trebui sa ii oferiti un tuns gratis (sau ceva, whatever). Voi avea grija sa tiparesc niste gift-carduri cu "tuns gratis la salonul x" si ma voi ocupa personal sa ajunga la persoane care isi permit sa devina clientii tai.

In teorie, proprietarul afacerii ar trebui sa fie de acord, ca nu e batut in cap sa rateze asa ceva.

Sa rateze ce? 100 ron pe luna valoreaza un client fidel. Tu ii aduci doar niste clienti noi, si nu ai cum sa iti dai seama daca devin fideli sau nu.

Din punctul meu de vedere, proprietarul pierde enorm:

-proprietarul plateste 250 ron dinainte cu speranta ca tu ii aduci clienti . Scenariu sf, in realitate nimeni nu o sa iti plateasca in avans. Si in online, unde trackingul e extrem de avansat, stii tu programe care sa iti plateasca comisionul in avans cu speranta ca o sa le aduci tu vanzari pe urma? Comisionul se plateste dupa ce aduci clientii.

-omul trebuie sa mai ofere si servicii gratis. Tunsul. Tu crezi ca el are probleme in a oferi servicii gratis potentialilor clienti? Daca el isi pune un banner la usa, prima tunsoare gratis , o sa aibe imediat o coada uriasa la salon. Ce garantie are el ca clientii care vor veni cu gift cardurile tale nu vor doar o tunsoare gratis si nu o sa mai revina (si a mai si platit pentru ei). Adica plateste ca sa ii tunda gratis pe clienti. Chiar trebuie sa fie batut in cap sa rateze asa ceva.

Avem 250 RON pana acum si un tuns gratis / client. Cu 250 RON tiparim "gift card-uri". Vreo 20 deocamdata. Un tuns gratis la salonul X.
    Mergem la un magazin de bijuterii sa zicem, si ii spunem proprietarului:
    Uite, vreau sa iti ofer niste gift-carduri la salonul x. Un tuns la ei costa 50 ron, eu ti le dau cu 10 ron/bucata. In loc de discount, le poti oferi o valoare de 50 ron. Tot ce vreau este ca tu sa ii intrebi daca sunt clientii salonului. Daca NU sunt, le poti da un gift card.
    In teorie, si el ar trebui sa accepte, pentru ca practic va avea de castigat.
    Daca totul iese conform planului, am facut 450 ron, investind doar in niste cartonase tiparite frumos.
    Ce treaba au bijuteriile cu tunsul sau cosmetica? Sa fii multumit daca e de acord sa iti imparta gratuit gift cardurile alea "bijutierul" nici vorba sa plateasca pentru ele.

Exemplu e total aiurea.

haotik este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    41
    Data înscrierii
    24th October 2006
    Locaţie
    Ploiesti
    Vârstă
    49
    Posturi
    1.332
    Putere Rep
    41

Implicit

1. eu zic ca trebuie sa intelegeti ce insemana joi venture, un cupon nu insemna asta
    2. tre sa identifici bine partenerii prin care poti face join venture.

Un exemplu simplu este intre o firma de turism (ski in austria) si un magazin de articole de ski/snowboard. Ambele au exact acelasi public tinta. Cumperi de aici pleci mai ieftin in vacanta, vi in vacanta cu noi cumperi placa mai ieftin de acolo.

Eu fac un fel de join venture cu blogul meu de snowboard, desi e si afiliere, si mai multe si in cazul meu ca nu vand nimic e si mai greu sa-ti explc unde e JV-ul

De unde pana unde bijutierul cu coaforul?

lovelife este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    103
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    49
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    103

Implicit

Citat Postat în original de haotik Vezi Post
    De unde pana unde bijutierul cu coaforul?
    Nu o mai luati si voi ad litera, era un exemplu ce ii venise in minte atunci, ideea era join venture daca ar merge
    Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama

Dan
    Dan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    111
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    111

Implicit

Am presupus ca un salon are nevoie de clienti care au bani. Cineva care isi cumpara bijuterii are doua calitati: are bani si ii cheltuie pe "infrumusetare". Fix de genul asta de clienti are nevoie si un salon.
    Exemplul e aiurea pentru ca cei care m-au criticat nu isi cumpara bijuterii si nici nu se duc sa isi epileze mustata. Deci nu stiu cum functioneaza de fapt afacerile respective.
    In fine....
    Chiar toata lumea vede doar exemplul meu irelevant? Deschid alt topic si dau alt exemplu? Sau nu dau deloc?
    Trust, but verify.

Nic
    Nic este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    54
    Data înscrierii
    14th May 2007
    Posturi
    987
    Putere Rep
    54

Implicit

Chiar toata lumea vede doar exemplul meu irelevant? Deschid alt topic si dau alt exemplu? Sau nu dau deloc?
    Din exemplul postat, se poate crede ca ai scris postul la misto. Daca schema aia simplista, hilara, cu targhetarea clientilor facuta dupa ureche reprezinta un model functional de jv, nu prea mai e mult de discutat. Si eu am trecut de cateva ori prin thread pana sa postez incercand sa ma decid daca e serios postul sau nu.
    Ultima modificare făcută de Nic; 11th December 2010 la 22:14.

Dan
    Dan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    111
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    111

Implicit

Si tu ai ceva cu mine?
    Simplista trebuia sa fie.. hilara? Chiar functioneaza, dar recunosc, probabil nu in romania. Daca tie ti se pare amuzanta, hilara sau cum vrei sa ii spui, nu inseamna ca si e.
    Hai sa inchidem discutia ca mi se pare cam agresiv tonul tau si n-are chiar nici un sens
    Trust, but verify.

Popescu Marian este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    48
    Data înscrierii
    18th April 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    45
    Posturi
    983
    Putere Rep
    48

Implicit

Mie mi se pare ok ideea lui Dan, inclusiv cea data ca exemplu.
    Cine rade la urma rade mai bine, asa era un proverb si tind sa cred ca se va aplica si aici.
    Hai sa va dau si eu un exemplu, care ar functiona la mine:
    "Daca cumperi un pachet de promovare pt pozitia 1, pe o perioada de 3 luni, iti oferim o luna gratis de hosting radio la fima x, folosind codul acesta!"
    Hostingul radio este de la o firma si promovarea radiourilor este facuta de alta firma.
    Ce e de ras la oferta asta? Este intradevar diferita de ceea ce zice Dan dar genul asta de afaceri ar prinde foarte bine pe online.

Daniel Mocan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    31
    Data înscrierii
    6th September 2010
    Locaţie
    Turda (Cluj)
    Vârstă
    41
    Posturi
    282
    Putere Rep
    31

Implicit

Dan are o idee foarte interesanta.
    O parte dintre voi uita ca si patronul frizerie trebuie sa convinga clientul care vin cu un cupon de tuns gratis, ca ofera servicii de calitate.
    Asfel il va determina sa ii devina client fidel.
    Eu zic ca are sanse sa functioneze, de ce?
    Pentru ca sigur mai sunt persoane ca mine, care daca un magazin, bar, restaurant, forum, blog ofera servicii/produse/informatii de calitate, le raman fidel si de putine ori ma duc la concurenta.
    Munca trebuie depusa de amandoi nu doar de cel care imparte cupoanele.
    Ultima modificare făcută de Daniel Mocan; 12th December 2010 la 11:23.

edyy este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    29
    Data înscrierii
    24th October 2010
    Locaţie
    Craiova
    Vârstă
    43
    Posturi
    116
    Putere Rep
    29

Implicit

Ca sa va dau un exemplu , pe care il vad asemanator, se intampla la mine in oras.

Un site local care are mare putere pe plan regional a eliberat astfel de cupoane, contra cost ( clientul platea costul cartonasului 15 ron din cate retin), care erau date clientilor fideli ai site-ului , iar acestia cu aceste cupoane mergeau la diferite magazine partenere din oras si aveau reduceri de pana la 15% (in functie de magazin si domeniu ). Partenerii erau clienti de publicitate standard ai site-ului si astfel prin aceste reduceri erau inclusi in campania de publicitate pe prima pagina si in listele de parteneri pe care siteul le promova.

La inceput a scartait treaba dar deja acum este al doilea sezon, daca ma pot exprima asa, si a mers mult mai bine. Deja populatia a observat ca are de castigat din aceste promovari si a inceput sa acorde mai multa atentie.

Sper ca am explicat destul de clar ( imi vin prea multe idei in cap deodata si le amestec )
    Ea era frumoasa ca umbra unui gand ... Intre ape, numai ea era pamant ...

Krm
    Krm este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    12th October 2009
    Locaţie
    Targoviste / Bucuresti
    Posturi
    802
    Putere Rep
    33

Implicit

in afara de edyy si Popescu Marian de ce toti discutati de JV pe domeniu offline?
    Toate drumurile duc la Targoviste

Pagina 2 din 3 PrimulPrimul 123 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Subiect unic PR-update
    De Diana în forumul Google
    Răspunsuri: 12
    Ultimul Post: 10th February 2009, 19:41
  2. www.seopedia.ro
    De Mascka în forumul Discutii administrative
    Răspunsuri: 22
    Ultimul Post: 14th October 2006, 21:08
  3. Redenumire subiect +
    De Diana în forumul Discutii administrative
    Răspunsuri: 10