Citat Postat în original de -Rares- Vezi Post
Exemplul tau Dane, nu va functiona niciodata in romania... Problema in exemplul tau este colectarea banilor de la salonul de cosmetica. Nu-i poti lua de dinainte ca nu stii cati clienti vei convinge, si nici patronul nu-ti va da 1 leu pt promisiuni. Nu ai niciun control asupra evidentei numarului de clienti adusi de tine ce-i trec prin salon, iar patronul roman te va fura...

Recunosc ca e ideea este foarte interesanta.
Uite, asta e o idee preconceputa. Pleci de la inceput pe ideea ca vei fi furat. In plus de asta... Nu cred ca mai avem de-a face cu oameni care NU VOR clienti.
Singura problema este, recunosc, controlul. Practic este ca un mecanism de afiliere, care online se urmareste usor, offline nu prea.
Gandeste altfel.. 250 ron e o suma mare pentru publicitate? Eu zic ca nu. Depinde 100% de puterea de convingere a vanzatorului.

In fine.. exemplul era doar pentru a evidentia posibilitatile, nu pentru a da idei de a face bani rapid.

--- Later Edit --- (ca mi-a fost lene sa apas "Edit")

Citat Postat în original de lovelife Vezi Post
Nu erau targhetati, nu ma interesat asta ca nu ma costa nimic in afara de tiparirea cartoanelor, si eram foarte la inceput, habar nu aveam atunci de targhetare. Toti abonatii la o firma de internet primeau un astfel de bonus. Dar rata de succes era ceva de genul 1 la 200 sau chiar mai mica, si poate ca acel client oricum ar fi venit si fara acea campanie. Poate de atunci oamenii au mai evoluat.
Dar cele preplatite au fost bine targhetate, si am mai practicat si chiar asta vara (o firma mare de produse de uz casnic a oferit cadou castigatorilor la o tombola servicii la salonul meu), doar 50-60% au folosit cadoul
Uite, te apropii cu targetatul. Diferenta in procente este enorma, corect?
Cand stii clar ca clientul este nou, te chinui putin sa il pastrezi, sa il faci sa revina. Este afacerea ta, deci ar trebui sa stii sa te ocupi de ea.
In fine, nu am studiat piata, repet, doar stiu sigur ca posibilitatile sunt nelimitate.