Din punctul meu de vedere, ce conteaza ca primi pasi in online (nu am citit ce au spus altii inaintea mea, special pentru a nu fi influentat fara sa vreau de ce au spus ei).
1. Nu investi mai mult decat poti duce. Poti ajunge la un minim de 1000 Euro / luna din online, incet si cu investitii minimale dar munca multa, sau poti ajunge repede cu investitii mari si munca putina. Exista intotdeauna si nesansa ca un proiect sa esueze. In acest caz, prin investitii minime, iti reduci pierderile si poate mai ai fonduri sa o iei de la capat, fara sa fii total dezamagit de situatie (sa iti "pierzi vointa si increderea").
2. Nu incerca sa lansezi un proiect "perfect" niciodata. Multumeste-te cu baza. Lanseaza-l, monitorizeaza-l, lucreaza pe parcurs. Cele mai de succes proiecte (si aici nu ma refer la brand-uri/startup-uri ca Twitter sau UberVU) au inceput cu sute de bug-uri si cu 30% din feature-urile pe care le au astazi ca si proiect finalizat.
3. Nu incerca sa-ti impui ca vei avea succes sau ca NU vei avea succes. Intotdeauna fa-ti research-ul asa cum poti tu mai bine. Intereseaza-te ce competitori ai, ce piata ai, ce succes vei avea, ce ai in plus fata de cei care ofera aceleasi servicii. Este posibil ca mergand "orbeste" inainte pe ideea "lansez 10 site-uri si unul o sa aiba succes", sa reusesti, insa sunt extrem de putine aceste cazuri si de obicei implica si norocul sau "soarta" la mijloc.
4. Nu este o rusine sa gandesti un nou proiect (website) special pentru Adsense. Asta nu il face MFA (Made for Adsense). Este pur si simplu un mod de monetizare exceptional. Eu am ajuns ca inainte de proiectarea oricarui proiect, sa ma gandesc unde vin Ad-urile si apoi sa fac layout-ul in jurul acestora.
5. Sa nu iti fie frica sa gresesti. Toti am facut-o, toti am pierdut bani si timp si nervi. Insa nu o face pe proiectele care iti aduc bani.

Răspunde cu citat