Am si eu o intrebare, e vreun afiliat aici care daca ar fi facut tepar [inlocuiti tepar cu orice sinonim] ar mai promova advertiserul respectiv?
Versiune printabilă
Am si eu o intrebare, e vreun afiliat aici care daca ar fi facut tepar [inlocuiti tepar cu orice sinonim] ar mai promova advertiserul respectiv?
Da. Daca isi recunoaste gresela.
Eu nu vreau sa mai lucrez cu evoMAG din mai multe considerente, am primit o demonstratie sublima astazi, mai aveam si altele din trecut
Eu nu sunt razbunator, am resurse si cunotinele sa fac si rau, e foarte usor sa faci rau, un pic mai greu este sa recunosti cand gresesti si mai greu este sa faci bine
Nu m-am ascuns de evomag, am postat aici si nu pe un blog anonim, le-am trimis mesaj cu ce am postat si pe magazin cu link catre post si am asteptat o lamurire
- Daca era o afirmatie gresita, urmata de recunoasterea acelei greseli, DA. Cu atat mai mult, DA.
(in cazul de fata, insemna si eliminarea greseli = stergerea topicului, nu numai recunoasterea ei.)
- Daca era o afirmatie reala si dovedita, NU, pentru ca-mi meritam "penalizarea".
Apropo de penalizare, e cat de cat ontopic.
Daca primesc o penalizare pentru o greseala (sau multiple), de la google, am voie sa-mi repar greseala. In cazul de fata, recunoasterea greselii, ar inseamna eliminarea din google? Google nu face asa ceva, pentru ca NU se face.
off:
@lovelife, ti-am dat un sfat, dar vad ca preferi sa fi o victima. Ti-ai cerut scuze, ti-am dat adresa pt flori, acum las-o asa, nu vorbim despre tine acum, cat despre strategia de a colabora cu partenerii a celor de la evomag.
Daca era un afiliat cu 100.000 ron in vanzari generate, oare aceeasi solutie adoptau? Eu cred ca DA, este vorba de razbunare aici, de a demonstra cine e cel mai tare din parcare si nici pe departe despre business, parteneri, trust, etc.
Daca eu comand de la evomag un frigider, si ii plimb pe curieri pentru ca nu sunt acasa (ii chem mai tarziu), evomag imi anuleaza comanda si dreptul de a comanda de la ei? Cu siguranta DA, pentru ca ei nu permit asemenea manifestari.
@lovelife,
Si ce se intampla daca advertiserul nu a gresit? Il punem sa-si recunoasca greseala... inexistenta?!
Imi pare sincer rau de situatia creata intre tine si evomag. Iesirea dintr-o campanie sau incetarea trimiterii de trafic sunt la indemana afiliatului si la fel de la indemana e pentru advertiser sa suspende un afiliat . Oricum si fara suspendare, imi vine greu sa cred ca ai mai fi promovat campania cu pricina.
E nasol sa pierzi bani, dar hai sa facem bani impreuna, oportunitati sunt si vor mai fi.
Asa vorbiti de parca ati fi pe vremea comunismului :) Spuneti dracu liber ce aveti de spus ca asta va ajuta atat pe noi (afiliatii) cat si magazinele pe care le promovam cat si industria. Si poate si mentatalitatea noastra (userilor de pe acest forum).
Noi aici nu ne certam cu evoMAG !!! ci spunem ce nu ni se pare corect. SeoPedia e o comuniotate de afiliati (marea majoritate destul de buni) care chiar cred si sper ca este luata in serios de catre magazine! It's a win-win situation ! Cu toti stiim ca magazinul evoMAG este un advertiser foarte important si ne dorim ca "treaba" sa mearga bine atat din partea lor cat si din partea noastra (a afiliatilor).
Daca luam masuri deastea inepte cu suspendarie si pe langa asta ... =))) ... sa mai spui si ca faci reclamatie si la 2parale =)) mi se pare ... in fine ... cred ca s-a inteles. Eu zic ca era mult mai laudabil din partea lor sa raspunda elegant la reclamatie/acuzatie si chiar sa ajute afiliatii sa intelegea ca e transparenta si seriozitate din partea lor. :) Ari fi castigat mult la imagine!
nu cred ca doar @lovelife nu va mai promova magazinul cu pricina ... ci si alti afiliati care au minim respect fata de propria persoana si care nu halesc orice lături primite de la cineva care are la indemana "butoanele" ! Asta cel putin pana isi vor da seama si cei de la evoMAG (eventual Roxana) de GRESEALA facuta :)
Off topic: Pai am senzatia ca asta am facut :)
In fine, sper intr-o remediere a acestei situatii, intr-o rezolvare matura. Chestii de genul "iti dau in cap pentru ca pot" sunt contraproductive si puerile. Pana la urma interesul evomag este sa aiba vanzari. Iar lovelife asta facea ... le aducea clienti.
Si uite asa evoMAG au dezgropat mortii, iar acum scheletii umbla "vii" printre noi. Cat de simplu si elegant se putea rezolva si totul doar in favoarea lor. Pacat. De aceea se spune ca trebuie sa iei deciziile la rece si nu la cald.
Raspunsul este "depinde". Daca raspunsul e un NU raspicat, persoana respectica face business pe genunchi, "are sait" sau altele asemenea.
Ma gandesc ca asa cum exista un manual de identitate, cu logo, culori etc, asa ar trebui sa existe in fiecare firma care face afaceri online, un manual de identitate online. Manual de atitudine fata de clienti, colaboratori, parteneri etc.
Pentru ca daca in cazul lui lovelife, care e un user oarecare, in cazul lui Kidu (din pozitia de afiliat) si altii de pe seopedia nu putem avea pretentii pentru ca n-au scoli de business ci desfasoara niste activitati oarecare, cum stiu ei mai bine (ca afiliati), din partea unui magazin online important ai asteptari. Te astepti sa puna o persoana responsabila sa se ocupe de astfel de cazuri care sunt inevitabile pana la urma.
Asa ca eu consider ca si daca nu miscau nici macar un deget cei de la respectivul magazin, tot era mai bine.
Raman totusi la parerea mea ca magazinul in sine n-ar trebui penalizat cu un topic de genul asta, deci topicul sa fie facut neindexabil sau inlocuita prima parte cu o poza in loc de text, sa nu apara in cautari. Sa ramana o problema.. interna ca sa zic asa. In speranta ca inteleg despre ce e vorba, fireste.
Am modificat titlul postarii. @Roxana, nu cred ca e cazul sa contactezi 2parale pentru suspendarea unui afiliat. Politica asta a "pumnului in gura" nu ajuta pe nimeni.
Daca e sa ne luam dupa regulile 2parale, o multime de advertiseri ar trebui sa fie de multa vreme banati (erori de calcul, comisioane anulate interntionat, scripturi nefunctionale etc.)
Din punctul meu de vedere, ce se intampla aici este fix o situatie de genul "care pe care" unde fiecare isi arata muschii pentru a dovedi ca el este cel mai puternic. Hai sa o luam asa: lovelife este un user totusi longeviv pe acest forum, a ajutat in multe cazuri si a ars acolo unde a fost nevoie. Va dati seama ca nu murea el pentru 1 RON, gestul in sine a fost cel care l-a deranjat. Sincer sa va spun, sunt sigur ca atat eu cat si multi alti utilizatori (chiar si consacrati) de pe acest forum ar fi actionat in mod similar. La urma urmei suntem noi intre noi si nu are nici un sens sa ne ascundem dupa deget...
Roxana, pozitia ta nu mi s-a parut deloc fair. Ca reprezentant al evoMag-ului mi s-ar fi parut mai normal sa incerci sa aplanezi un conflict de genul decat sa actionezi prin excluderea omului din campanie si / sau 2parale. Iti garantez ca el este mult mai castigat din toata treaba asta. La urma urmei, optiuni are! Nu trebuie sa va ajute pe voi sa vindeti cand se poate duce la rivalii eMag, quickmobile si asa mai departe.
Pot sa-ti spun ca doar datorita a ceea ce s-a intamplat aici, ati pierdut deja foarte multi clienti. La modul la care l-ati tratat pe lovelife, sunt sigur ca multi utilizatori Seopedia se vor gandi de multe ori inainte de a achizitiona produse de la voi. Eu sunt unul dintre ei.
Multi spuneti ca lovelife trebuia sa ceara stergerea topicului. Chiar si daca ar fi facut-o, ar fi fost inutil. Politica moderatorilor Seopedia este de a nu sterge nimic, deci cel mai probabil ar fi fost refuzat. M-am aflat in cateva situatii similare iar acesta a fost raspunsul potrivit. Poate ca, la respectivul moment, conjunctura a fost diferita, insa cred cu tarie ca aceleasi reguli se aplica oricui.
Asta este parerea mea...
Aș vrea să adaug ceva la acest thread.
O să mă gândesc serios dacă mai permit editarea posturilor. Discuția a început într-un fel, s-a desfășurat pe 6 pagini, și apoi postul inițial este modificat.
Versiunea originală este: http://i.imgur.com/5rz03yy.png. Și este total diferită de ce este acum ca prim post. Toate persoanele care au comentat după primul post par acum niște pariah.
Pe această cale, rog moderatorii să nu mai editeze posturile userilor, indiferent de situație. Nu poți posta ceva astăzi, și mâine să editezi că te faci de râs sau că ai remușcări. Gândește și fă research înainte de a posta.
Dacă se dorește, întotdeauna se pot pune replici/posturi adiționale, pentru a rectifica o problema. Posturile inițiale vor RĂMÂNE neschimbate.
Nu vreau sa pun paie pe foc, dar asa se intampla cand nu stii sa-ti alegi angajatii, ca e vorba de programatori sau aff manager.
Eu nu mai promovez evomag deoarece pun pe site produse care nu le au in stoc si pe acest motiv anuleaza comisioane (dovada aici http://i.imgur.com/yhCZTS6.jpg ).
Probabil ca vina e a advertiserului ca a furnizat informatii eronate. Advertiserul are mai multe resurse, pe cand afiliatul e in 90% din cazuri o singura persoana. Astfel, advertiserul are toate resursele necesare pentru a preveni eventuale erori.
Revin cu postarea mea de aici pentru ca se pare ca EvoMag (dar nu numai ei) chiar ar trebui sa se mai gandeasca la propunerea pe care am facut-o, pentru ca altfel isi vor pierde afiliatii si bineinteles, pentru ei, sistemul de marketing afiliat online va fi o simpla teorie inabordabila. Si spun asta pentru ca sunt convins ca rand pe rand, cei mai buni afiliati vor renunta la campaniile EvoMag, asta daca nu vor renunta chiar cei de la EvoMag la ei si vor ajunge in postura din care nu vor mai avea efectiv cum sa utilizeze acest concept de marketing afiliat. Si subliniez asta, deoarece, nici prin crearea unui sistem propriu de afiliere, nimeni nu se va angaja sa fie din nou tepuit. Haideti sa fim seriosi, cat de fraier sa fii, sa crezi ca daca un advertiser isi bate joc de tine pe de o parte (ma refer aici la comisioanele de genul "anulat", dar mai ales "razgandire client", razgandire despre care am discutat pe larg in thread-ul din link-ul de mai sus), pe cealalta (pe care o controleaza cu si mai mare strictete - ma refer aici la sistemul lor propriu de afiliere, in cazul in care ar exista) parte te va primi cu flori si iti va da toate comisioanele pe care le meriti, s.a.m.d.?
NIMENI.
Si mai adaug la cele mentionate mai sus si posibilitatea unei "migrari" catre alte platforme de marketing afiliat, asta tot pentru a sublinia ca orice ar face si oriunde s-ar duce, afiliatii BUNI si performanti ar fi cam tot aceiasi si practic s-ar lovi din nou de ceea ce eu numesc simplu "Promoveaza-te singur!"
Si care este rezultatul acestui scenariu usor de inteles atat pentru advertiser cat si pentru cei ce se implica in promovarea lor?
Marketing-ul afiliat online va disparea ca varianta de promovare pentru EvoMag & co. => o scadere substantiala a vanzarilor, dar si a promovarii gratuite a brand-ului => Cam nasol pentru ei, nu credeti?
iSKY: ti am raspuns si acolo, ma repet si aici: advertiserii au demult aceasta posibilitate. Pot modifica comisioanele in sus sau in jos, functie de valoarea finala a comenzii, incluzand motivarea. Imi este greu sa ti spun daca o si fac, dar din experienta iti pot spune ca niciodata nu s a intamplat sa mi modifice cineva un comision in sus pentru ca s-a mai adaugat ceva in comanda. In sens invers se intampla.
Seopedia este un forum in care putem sa ne spunem parerile, albe sau negre.
Se pare ca sunt aici reprezentanti ai tuturor magazinelor mari. E normal sa ii avem langa noi? Pe ce criteriu au fost acceptati? Cu ce contribuie ei? Cand am ajuns in punctul asta?, adica o postare pe un forum sa iti poata afecta imaginea, cat de democratic e sa impui stergerea informatiei.
Nu pentru asta suntem aici pe forum: sa aflam de la sursa (adica de la oameni preocupati de acelasi domeniu) direct mesajul, fara vre-o influenta dintr-o pozitie de putere, a unei firme care crede ca e peste un individ?
@ender ... traiesti la Romanica ... :) ... unde fiecare daca are butoane se simte dumnezeu pe pamant. la noi gandirea e unidimensionala si bazata doar pe instinct-ul si satisfactia orgasmica de moment. Stii ? Partea amuzanta e ca unii nici macar in interesu lor nu stiu sa se foloseasca de asta :) Probabil asta e singura parte amuzanta ... ca restu ... e foarte trist!
Sunt totusi convins ca mesajul NOSTRU (al afiliatilor) s-a inteles si ca "cel putin" Roxana se va gandi de 2 ori inainte sa mai apese butonul si ca va stii pe viitor cum sa rezolve problemele ELEGANT si in interesul AMBELOR PARTI.
Vreau doar sa cred (trebuie si putina speranta totusi) ca nu a interpretat vreaun afiliat de pe acest forum ca e ceva RAU sa iti pui o parere despre ceva. INDIFERENT DACA E BUNA SAU REA! Insa, evident si desigur, inainte sa acuzati, verificati inainte ca sa nu bateti campii degeaba iar daca nu sunteti lamuriti atunci sariti la ATAC pentru ca nu faceti rau ci practic dati un "feedback" din dorinta ca pe viitor lucrurile sa mearga mai bine.
@adstart nu asi folosi limbajul asta, desi esti poate bine intentionat, romanica nu se afla printre noi. Aproape ca nu te-am putut citii pana la capat.
Cred ca esti bine intentionat, doar ca nu prea stii sa si scrii asta.
Claudiu Farcas, omul care te unge la rana :)
Lasand gluma la o parte.. de ce scrii aici? (pe forum). Am inteles ca ai ascuns ce am scris eu mai devreme. Apar magazinele mari in peisaj.
ma intereseaza ceea ce spun nu cum spun :) daca as fi om politic poate m-ar interesa sa spun DOAR frumos (ca sa dau bine pe sticla) si nu sa schimb in bine ceva :) dar hai ca incerc pe un limbaj frumos acum (stiu ca pot).
DA, sunt bine intentionat. Am si spus in postarile anterioare ca NU E O TRAGEDIE CE S-A INTAMPLAT :) @lovelife sunt sigur ca a inteles cu ce a gresit (desi eu il laud pentru ca a spus ce "la deranjat" indiferent daca a fost bine sau rau. ADVERTISERUL il poate lamuri cel mai bine) si si-a cerut scuze ulterior, iar Roxana sunt convins ca a inteles ca a exagerat si ca a inteles ideea. Sa gresesti e omeneste ... se mai intampla ... doar ca hai pe viitor sa ne gandim la rentabilitatea actiunilor noastre (din toate punctele de vedere) si nu la satisfactia de moment :) Si eu chiar incurajez orice CRITICA CONSTRUCTIVA din parte advertiserilor si a afiliatilor pentru ca doar asa se invata si se pot schimba lucrurile in bine. Practic e un feedback.
iar cand am spus de "Romanica" m-am referit strict la faptul ca la noi in tara, asa se obisnuieste. EU ASTA VAD PESTE TOT IN TARA ASTA. Si cred ca vad bine. Cine are butoanele e Dumnezeu pe Pamant. Nici la interesu lui nu se gandeste macar ci doar la satisfactia de moment. Mentalitate pe care eu nu o suport, imi pare rau. Poate gresesc. Poate totusi NU :)
Guys, era vorba despre o neintelegere marca evomag.ro, nu ender vs. adstart! :D :D :D
Bine zicea Cristi Mezei, ar trebui sa nu se mai poata modifica thread-ul. Cine stie, poate acum adstart ori ender vor dori sa-l transforme in "Neintelegere adstart" ori "Neintelegere ender". Una peste alta, sunteti hazlii rau! :D M-am amuzat maxim!
@ Serban Cristian: Stiu, ai perfecta dreptate la treaba cu modificarea comisionului. Eu faceam referire exact la subiectivitatea advertiser-ilor in a modifica acele comisioane. Si exact cum ai mentionat si tu, la fel, nici eu nu am vazut vreodata vreun comision modificat cu o valoare mai mare decat vanzarea initiala, insa mai mic da. Deci, e limpede ca nu prea are cum sa fie vorba de un caz particular si ei, advertiserii, chiar nu sunt corecti. Nu arunc vina asupra tuturor, insa cei care practica astfel de tehnici, incep sa iasa usor-usor din schema.
adstart, cine esti?
ai scris atat de multe cuvinte incat te las, castigator
Eu am modificat postul initial. Acesta se chema ceva de genul "teapa Evomag". Un client care ar gasi un astfel ce post, cel mai probabil nu va sta sa citeasca pana la capat care este concluzia si va asocia involuntar cuvantul "teapa" cu numele magazinului.
Intrucat @lovelife a recunoscut ca s-a pripit in a cataloga cu "teapa" respectiva firma, i-am permis sa isi ceara scuze in postul pe care l-a deschis, pentru a "repara" cumva imaginea EvoMag.
Lovelife e un om, ca si om, e predispus greselii
nu-ti ceri scuze pe un forum, din simplul motiv ca poti spune ce vrei tu aici, ceea ce i-ai rapit lui lovelive
Ramane scris: "Nu poți spune ce vrei tu. Dacă vrei să scrii ce vrei tu fă-o pe blogul tău personal"
Asa e, mai e putin si-mi spui si cu cine sa votez,
scuza-ma ca sunt tare in gura, dar intreb si eu, ce se vrea de la forumul asta?
Hai să facem un test. Pauză o săptămână de la postări aici pe SeoPedia. Poate cu ocazia asta te decizi și cu cine votezi.
Uite ce-a iesit pana la urma!
Cred ca mesajele celor implicati au fost transmise si receptionate, asa ca poate e mai bine sa inchideti acest subiect pana nu apar si alte victime colaterale...
evoMAG a iesit victorios a reusot sa obtina suspendarea mea din 2parale
Sper ca RoxanaN e fericita. A rezolvat in cel mai profesionist mod o problema de PR...
BRAVOS!
Ole ! Congrats Evomag. Cum ramane cu mesajul eronat care l-a determinat pe afiliat sa isi manifeste nemultumirea? Si-a facut cineva meaculpa?
Angajatii vin si pleaca, in schimb numele lui Evomag ramane.
Trebuia gestionata cu diplomatie aceasta situatie. Din pacate nu s-a intamplat asta si in consecinta, afilierea din Romania are o bila neagra.
Personal am ramas cu un gust amar din aceasta poveste, imi place sa fac afiliere foarte mult, dar cand unii parametrii incep sa scartaie, ma gandesc la vorba aceea cu OUALE si ACELASI COS. Serios!
Imi pare rau @lovelife de intorsatura pe care au luat-o lucrurile :(
Sa curga cu suspendari pentru advertiserii care fac marlanii daca tot e la moda si se considera a fi cea mai buna optiune :)
Si aici nu ma refer la cei care nu isi platesc facturile. Au fost destui prinsi cu matza in sac si tot ce au facut a fost sa-si ceara scuze.
@lovelife, comisioanele din 2p iti vor fi platite?
In solidar cu @lovelife vreau si eu sa fiu suspendat din 2 parale si evoMAG.
Sa fie invatare de mine pentru toti affiliatii indiferent de magazinul pe care il promoveaza sa nu se mai duca cu caciula in mana la acestia. Aceasta comunitate insumeaza o multitudine de membrii valorosi si buni pe online care daca s-ar lasa la o parte anumite orgolii ar putea face un magazin online din care sa castige toti cei implicati mai mult decat decent. Fiti uniti ca de aceea se practica politica pumnului in gura pentru a baga frica in cei care indraznesc sa caraie cat de putin.
Pic cu pic se face lac ...
E timpul sa-mi bag si eu nasul in aceasta discutie.
Din pacate n-am decat cateva cuvinte de spus: RUSINE PENTRU CE I-ATI FACUT LUI LOVELIFE !!!!!
doamne in ce tara traim ... si cand ma gandesc ca impartim acelasi aer cu oameni ca Roxana si cei de la Market Online ... wow ... asta e tot ce a putut ei sa faca ... ce poti sa le ceri ?
Un signur lucru vreau sa mai spun ... @Lovelife ... sa te bucuri ca ai scapat de ei ... eu unu as da in hepatita daca as mai lucra cu asa oameni !!!
probabil ca nu ... ii vor spune ca si mie ca banii vor fi donati in scop caritabil :))
chiar ma intrebam daca are cineva tupeul asta :) bravo !
Pentru cine mi-a dat negativ spunand ”tu ai citit? au oferit detalii”.
Am făcut referire la detaliile inițiale, din platforma 2parale, care au dus la o reacție pripită și exagerată. Ulterior au explicat, lucrurile s-au lămurit, telenovelă,etc.
Situația este exactă: cum tu mi-ai dat pripit negativ, așa și lovelife a scris pe forum. Ulterior ai citit mai bine fraza care are mai multe verbe și ai înțeles că am făcut referire la punctul 0, momentul inițial :D.