Feed de produse are?
Versiune printabilă
Feed de produse are?
Astazi mi-a disparut din interfata un comision mare de 90 lei generat acum cateva zile, acum cateva ore era acum a disparut complet nu sa anulat comision, nu sa returnat produsele ci a disparut
LE: A aparut la inca un refresh, probabil o eroare de afisaj
ce rata de conversie exista la IT?
Asta e o vrăjeală. Rata de conversie depinde de tipul de campanii de promovare și de relevanță.
Dacă ai un site de rețete și widgeturi relevante cu produse de bucătărie atunci rata e bună, iar dacă ai un site de pescuit și widgeturi cu monitoare atunci rate e înspre 0.
Nu cred că eMAG va furniza vreodată așa ceva pentru că ar contribui la crearea de site-uri spam... din ce par a zice ei. Și, în momentul de față nu permit incorporarea în comparatoare de prețuri (cam la asta ar fi util un feed)... Cel puțin așa reiese din Termeni.
2.0 e Private Beta, deci cei acceptați nu se pot exprima despre ce are și ce nu are.
A inregistrat cineva comisioane pe roviniete la emag?
Am deja cateva sute bune de vizitatori targetati livrati si 0 comisioane ceea ce este cel putin ciudat tinand cont de rata de converse avuta in 2p.
Am câteva.
Eu am făcut un experiment cu rovinietele, dar momentan nu sunt mulțumit de rezultate. Mulți au cumpărat roviniete pe 7 zile, iar comisionul fiind de 1%... fix pix. Timp pierdut.
Daca un cumparator returneaza produsul, imi scoate si mie comisionul care a fost deja acordat?
Marius Pahomi despre Profitshare 2.0 « Marketing afiliat – Profitshare Blog | Câștigă bani online prin intermediul marketingului afiliat!
:)Citat:
Profitshare a crescut foarte frumos de la an la an si in prezent avem peste 25.000 de site-uri active. Din estimarile noastre, 75% din valoarea vanzarilor prin intermediul marketingului afiliat din Romania se realizeaza prin intermediul Profitshare. De la lansarea pe piata pana in prezent am platit afiliatilor comisioane de peste 1 milion de euro.
Citat:
In primul rand, banii se vor plati doar prin transfer bancar si se vor vira la sfarsitul fiecarei luni direct in conturile bancare furnizate, fara a mai fi necesara realizarea vreunei cereri de plata. Impozitele si taxele se retin de catre noi la sursa si le vom declara la stat, acest lucru neimplicand niciun efort suplimentar din partea afiliatilor.
Tot in acest spirit, am decis ca in Profitshare 2.0 pragul minim de retragere al comisioanelor sa fie de 100 de lei, fata de 350 de lei cat este in prezent.
Vom opera aceasta modificare inca din versiunea curenta, eMAG Profitshare. Astfel, afiliați isi pot retrage comisioanele la minim 100 de lei. Vom mentine bonusul de 5% pentru a-i rasplati pe cei care au castiguri de minim 350 de lei, atunci cand solicita plata prin intermediul Cardului Cadou eMAG.
Marius Pahomi despre Profitshare 2.0 « Marketing afiliat – Profitshare Blog | Câ
"75% din valoarea vanzarilor prin intermediul marketingului afiliat din Romania se realizeaza prin intermediul Profitshare" iar incep...
"am platit afiliatilor comisioane de peste 1 milion de euro" ce chestie, cam atat a facut si 2p cu restul de piata lasata :)
"Profitshare este reteaua de marketing afiliat care converteste cel mai bine" super tare, mai ales ca inca nici nu exista reteaua de care vorbeste.
"Vom mentine bonusul de 5% pentru a-i rasplati pe cei care au castiguri de minim 350 de lei, atunci cand solicita plata prin intermediul Cardului Cadou eMAG." parca se desfintau voucherele
"sa facem afilierea o activitate ce poate fi inteleasa usor." dap, pana acum au facut eforturi deosebite...
Asta apropo de cifre, pe 2011 au raportat "- crestere de 2.54 ori a comisioanelor platite afiliatilor, pana la 1,17 mil. lei fara TVA" dupa mintea mea ar insemna ca pe 2010 au 460.000 lei, in 2009 cat sa fie? 250-300.000 lei, etc. Inseamna ca ian-martie 2013 au rupt norul de au facut diferenta pana la 4.4 milioane lei.
ai uitat 2012 :) au raportat pentru o zi comisioane de 350k Black Friday 2012: comisioane de peste 350.000 lei
E PR ce fac ei ...cine pune botul .... nu cred tot ce zic
de ce nu se apuca de standup? is amuzati
...sa te dai expert si sa faci confuzie in termeni. la ei ca-i program, ca-i retea, ca-i lebada neagra tot in aceeasi oala intra. joc si voie buna sa fie
Eu cred ca e destul de clar...
Citat:
La inceputul lunii viitoare vom lansa in teste platforma multi-advertiser cu un numar restrans de afiliaţi si de advertiseri. Dupa incheierea unui ciclu complet de plata vom invita in noua platforma restul afiliatilor si vom aduce noi advertiseri.
Cele 2 platforme ("eMAG Profitshare" si "Profitshare 2.0") vor merge in paralel incepand de luna viitore. Cei care vor testa PS 2.0 vor primii la sfarsitul fiecarei luni bani in cont daca suma va depasi 100 lei. Ei vor opri toate taxele astfel ca afiliatul nu va trebui sa mai plateasca altceva la stat. Plata prin banca va fi singura optiune.Citat:
Tot in acest spirit, am decis ca in Profitshare 2.0 pragul minim de retragere al comisioanelor sa fie de 100 de lei, fata de 350 de lei cat este in prezent.
Vom opera aceasta modificare inca din versiunea curenta, eMAG Profitshare. Astfel, afiliaţi isi pot retrage comisioanele la minim 100 de lei. Vom mentine bonusul de 5% pentru a-i rasplati pe cei care au castiguri de minim 350 de lei, atunci cand solicita plata prin intermediul Cardului Cadou eMAG.
Pentru platforma actuala PS, cererile de plata se vor putea face chiar daca ai si numai 100 lei in cont. Daca ai suma de 350 lei, poti cere si voucher si vei primi si bonusul de 5%.
Dupa ce trece "un ciclu complet de plata" care nu stim exact acum cat va fi, probabil minim 1 luna, toti afiliatii PS vor fi migrati catre PS 2.0. Din ce am inteles, fiecare afiliat va primi un mesaj email cu invitatia de a migra la PS 2.0. Afiliatul isi va alege momentul cand sa se inregistreze in noua platforma astfel ca va avea timpul necesar de a cere efectuarea platii prin voucher, daca va dori. Daca nu, suma de plata va fi transferata in noua platforma. Sumele afisate in noua platforma sunt fara TVA, adica din suma pe care o vedem acum in PS se va scade 24%.
Eu zic sa-i dam Cezarului ce-i al Cezarului....
Daca in Electro-IT comisionul este de 3% si in 2parale comisionul mediu banuiesc ca e pe la 8 sau poate 10% atunci e normal ca la aceiasi valoare a comisioanelor platite sa raporteze ca detin 75% din valoarea vanzarilor prin afiliere.... (calcule facute cu aproximatie bineinteles).
Problema este daca valoarea vanzarilor este unitatea de masura corecta/obiectiva pentru a face o departajare intre concurenti (retele de afiliere, programe de afiliere sau cum vreti sa-i spuneti).
Oricum, lupta se incinge... desi observ o liniste in 2parale ultima perioada, presimt ca e un fel de "linistea dinaintea furtunii".
Asteptam lansarea PS 2.0.....
(old) Profitshare, (future) Okazii, Altex Afiliere = programe de afiliere
2Parale, Piata Digitala = retele de afiliere
In momentul in care PS va deschide portile si pentru alte magazine, devine din program, retea.
Nu ma intereseaza atat de tare vers 2.0 cat magazinele care vor intra in reteaua PS :)
--- Later Edit --- (ca mi-a fost lene sa apas "Edit")
Da, imi cer scuze, am sarit un an. In cazul asta cifrele pot fi corecte fara probleme, avand in vedere cresterile. Din pacate la emag ne a lipsit transparenta, de la statusul unui comision la cifre. Sau poate ne a obisnuit prost 2p :)
Sincer sa fiu, astept cu mare interes TOS-ul noului PS, sunt curios daca vor mai schimba abordarea...
E greu de crezut ca un magazin mediu/mic intrat in PS va avea oamenii/uneltele/experienta necesara sa faca performanta cat timp conditiile actuale in PS sunt foarte restrictive... ai voie sa folosesti decat uneltele standard oferite..... nu ai voie sa X, nu ai voie sa Y... E nevoie de multa implicare din partea advertiserului pentru a gestiona o astfel de relatie cu afiliatii si nu stiu cat va fi de fericit un advertiser sa ramana fara un afiliat bun care-i genereaza multe vanzari dar care a fost suspendat de retea/program ( :) ) pentru ca a pus un link emag impreuna cu un link evomag in acelasi articol...
INTERVIU Ce urmeaza dupa preluarea agentiei Conversion Marketing de catre eMAG - Extindere, exemple, strategie - Media & Publicitate - HotNews.ro
Ce se va schimba la ProfitShare, aduceti o noua versiune?
Marius Pahomi: Da. Lansam varianta multi-advertiser la inceputul lunii viitoare si va fi intr-o varianta restransa de test. Vom avea un numar restrans de afiliati, cam 20, si cateva magazine, evident in afara de eMAG (...) Vor intra si magazine din domenii in care eMAG nu vinde, spre exemplu haine, vrem toate domeniile, si bancar de exemplu, iar cand deschidem noi categorii o sa atragem toate site-urile de nisa.
Interesant de citit :)
Surprize, surprize!
Retragerea comisioanelor de la 100 de lei si generatorul de plati « Marketing afiliat – Profitshare Blog | Câștigă bani online prin intermediul marketingului afiliat!
Ce rapid ai fost!!!
Pai nu inteleg de ce au introdus aceasta facilitate abia acum (poate doar pentru cateva saptamani) cand se va trece oricum la PS 2.0, iar acolo platile se vor face automat in fiecare luna iar voucherele nu vor mai exista.
Oricum se aproba manual, era un plus daca se genera instant.
http://i.imgur.com/q4K0i96.jpg
Deci toate linkurile trecute prin profitshare fac redirect la categorie/produs in emag... clar afiliati aduc linkuri emagului..
Daca vor intra in profitshare 2.0 toate categoriile de magazine si vor fi incluse in marketplace-ul emag ...cu siguranta va fi emag si restul lumiii.:) . Va domina serp-ul
De curiozitate, ai verificat asta doar la Profitshare sau si la alte magazine cu sistem intern de afiliere din .ro si .com?
Da. si altex face la fel, doar ca ei raman cu it-ul ... emagul va fi cu "de toate" ->> va fi f .f mare si greu de inlocuit - monopol, va taia profitul la toti
eMAG va comercializa si piese auto, haine si parfumuri. Compania pregateste schimbari radicale de strategie - Companii - HotNews.ro
A scris Tom, aici :http://forum.seopedia.ro/link-buildi...tml#post243361 , seo prin afiliere. Toti cei care au platforme interne, inclusiv emag, fac seo cu ajutorul afiliatilor.
@ Claudiu. Pe.com se folosesc platforme specializate, nu in-house. Plus ca afiliatii sunt mai avansati, la noi se profita de miile de afiliati amatori.
Si nu mai comparati Amazon cu magazinele din Ro.
Emag poate sa faca seo prin afiliere, orice magazin poate. E doar o problema de "moralitate", sa nu spui asta, in rest, fiecare cu strategia lui de business.
Stai putin, care e problema daca se extind si vor fi "greu de inlocuit"? Inlocuirea asta se face de catre clienti daca vor aparea companii noi care sa ofere avantaje peste ce ofera eMAG, ori in acest moment eMAG sta excelent pe partea de customer care si de logistica.
Iar pt afiliati, ofera cele mai multe comisioane (argumente daca sustineti contrariul, va rog), o gama extrem de variata de produse, rata mare de conversie.
Pe forum se spunea, asa in treacat, ca Altex pregateste marketplace. Daca e corect, ce vei face, nu ii vei mai promova pentru ca se extind? Nu inteleg logica asta. Ca afiliat clar vei dori sa promovezi un magazin bine pus la punct, inclusiv cu o gama diversa de produse pt. a obtine comisioane din cross selling.
Se poate pune nofollow pe link.
Nu cred ca se urmareste SEO din afiliere, altele sunt obiectivele.
imi este frica de monopol ... in rest e de apreciat tot ce fac ...
Citat:
Va vedea vreo schimbare omul care intra sa caute un produs? "Nu, va vedea insa mult mai multe categorii si va vedea si pe o categorie mai multi vendori si va compara preturi pe eMAG intre mai multi vanzatori. Adica vor fi mai multi vanzatori pe aceleasi produse," Asta se va intampla pe sistemul nou, spune seful eMAG si nu se va face pe categoriile pe care eMAG deja vinde, ci pe categoriile noi.
ori esti in Emag, ori nu esti deloc :)Citat:
Vom vedea acelasi model de smartphone la cinci preturi diferite pe eMAG? "Nu acum,, insa in viitor ne dorim. Pentru client se creeaza un efect de genul "de ce sa ma mai duc in alta parte daca aici pot sa compar preturile si am si garantie si calitate?"
@ Claudiu,
Nu se urmareste DOAR seo prin afiliere. Nu am zis nicodata asta. Sunt multe alte avantaje cu o platforma de afiliere cat si cu marketplace.
Ce vreau eu este sa intelegeti un lucru, simplu.
Amazon mai devreme sau mai tarziu, o sa adauge .ro. Dupa .it si .es, urmeaza si .ro . Amazon nu cumpara, falimenteaza:)
Atunci magazinele de la noi au o problema enorma. Nu mai concureaza intre ele, concureaza cu Amazon. Preturi mai bune, customer service de exceptie, politica interna bazata pe client.
Ca sa te poti bate cu un gigant, trebuie sa ai "ceva". Acel ceva este un marketplace mare, o platforma mare de afiliere, ...... orice. Altfel e jale.
Nu mai merge cu seo prin afiliere, brand, .... cu nimic. Amazon are tot ce trebuie sa devina nr.1 in mai putin de 1 an de la lansare. Are si marketplace, are si afiliere, are si cele mai bune preturi, .... tot. Daca comanzi de pe amazon.de, o sa ai surpriza sa coste mai putin decat la noi, astazi. Dar cand or sa fie in ro?
Cand amazon adauga .ro, o sa fie un mic cutremur, cu avantaje majore pt toti : cumparatori, afiliati, magazine mici, .... . Dar cu probleme mari pt magazinele mari (brand), pt ca deja trebuie sa se ridice la un nivel mult superior.
Toti stiu asta, asa ca isi fac strategii ca sa poata combate problemele create de intrarea Amazon in Romania, (maine, in iarna, la anu, peste 2 ani...).
@Tom
De cativa ani se tot vorbeste de Amazon.ro. E inca departe si pana atunci sunt sigur ca piata noastra va evolua a.i. sa ofere servicii cel putin la fel de bune ca Amazon. De fapt, ma intreb de ce serviciile eMAG nu sunt comparabile cu Amazon?
Oare Amazon vinde cu ramburs in vreo tare in care are prezenta? Daca raspunsul este nu, atunci inteleg de ce magazinele din .ro nu insista asupra platii cu cardul - practic nu doresc ca ei sa invete clientul pe un model de business mai putin adaptat clientului roman.
Plus de asta, mai am cateva motive pentru care sunt convins ca Amazon daca intra in .ro nu va avea succesul din alte tari sau cel putin nu se va intampla ceva la nivel "amazon va falimenta/amazon va matura tot".
@Tom ai spus ca nu vor intra pe nisa de haine, acum le-ai dat idei si vor falimenta micii nostri antrepronri cu magazine de haine online
Nu cred ca vrei sa intram in discutia de ramburs = bon fiscal, factura ..... vs card = comision tranzactie, acte, facturi....
Da, e inca departe, dar unii dintre patronii de magazine, au trait cu ideea ca amazon vine si ii cumpara. Au inteles dupa ce amazon si-a lansat magazinele, ca de fat ei nu cumpara, doar falimenteaza. De la magazine electro&it, pana la cele de carti.
Tot cu surprindere aflu ca amazon.com este in top 20 la cele mai vizitate site-uri din RO. Iar asta spune multe.
Cum la fel de multe spune faptul, ca eu imi comand o camera de pe amazon.de si vine cu 6 mil mai ieftina, un aspirator de pe amazon.de si vine cu 10 mil mai ieftin, cu tot cu transport. Oare nu spune multe? Fara ramburs, sa economisesc 16 mil la 2 produse, ma convinge oare sa platesc cu cardul? De ce nu as plati cu cardul?
Eu mi-am spus parerea, in legatura cu faptul ca emag incearca sa se dezvolte, o strategie foarte buna, si normala, intr-o piata care se misca prea repede pentru multi. Dar in acelasi timp, nu trebuie comparati cu Amazon, e diferenta prea mare intre ele.
O sa deschid alt topic, pentru ca nu are sens sa polez topicul asta, pentru afiliati.
Intra pe haine, piese auto.... cam tot. Doar ca pierd brand-ul.
Atat de mult detesta EMAG agregatoarele si observ ca acum tinde sa devina el insusi un MARE AGREGATOR!
Cred ca defapt detesta concurenta... daca stau bine sa ma gandesc... asta e concluzia la care am ajuns citind ultimul interviu:
"Vom vedea acelasi model de smartphone la cinci preturi diferite pe eMAG? "Nu acum, insa in viitor ne dorim. Pentru client se creeaza un efect de genul "de ce sa ma mai duc in alta parte daca aici pot sa compar preturile si am si garantie si calitate?"
Daca afiliatii 2p se folosesc de feed-uri si genereaza vanzari prin agregatoare e SPAN, daca o facem noi atunci e foarte OK.
FUNNY.... :)
Daca stau sa analizez un pic intrarea Carespot in curtea EMAG, observ urmatoarele:
1. Poze, descrieri de produs identice atat pe EMAG cat si pe Carespot..... preluate prin feed 100%
2. La multe cautari in google EMAG a depasit deja CARESPOT..... si asta in doar cateva saptamani
In cazul asta nu e content dublu, nu e spam???
Tind sa-i dau dreptate persoanei care spunea pe undeva pe acest forum ca Google avantajeaza brandul...
@ lovelife, tocmai ce ziceam : eMAG va comercializa si piese auto, haine si parfumuri. Compania pregateste schimbari radicale de strategie - Companii - HotNews.ro
Anvelope? Nisa de anvelope poate sa inchida pravalia:)
Pe aoro nu-i vait, ca ei oricum vand rebuturi, la preturi mici.
Pe nisa de haine nu e concurenta, pt ca nu se vand aceleasi produse, asa ca nu o sa conteze emag. Doar ca se duc direct loc 1 :) si preiau mult trafic.
Emag pierde doar brand-ul, dar magazinele pierd tot.
@Octav, nu trebuie sa-i dai dreptate "persoanei" :)) Trebuie doar sa analizezi singur, persoana doar isi spune parerea, obiectiva, NU subiectiva. Aici e o diferenta majora intre membrii seopedia, multi nu fac diferenta intre pareri subiective, sau obiective. Si daca eram angajat la una dintre firmele in discutie, tot obiectiv trebuia sa comentez, asa e normal. Kidu fata de multi altii, e obiectiv, si el chiar e angajat la una dintre firme.